CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

Lliga catalana

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

Comunicat de la Federació Catalana d'Escacs.

Ajornament de la Final de la Copa Catalana - Octubre 2020

Seguint les instruccions de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), totes les competicions esportives d’àmbit català, federades, escolars o privades, quedaran ajornades durant dos caps de setmana.

Aquest ajornament afecta, entre d’altres, a la Final de la Copa Catalana que estava previst que es disputés el proper 25 d’octubre de 2020 en diferents seus repartides pel territori català.

Segons indica la pròpia UFEC, en les properes hores el PROCICAT confirmarà aquesta i altres mesures de restriccions per contenir els brots de coronavirus dels darrers dies.

Llegir comunicat sencer

Barcelona World E-Chess Open - Ciutat de Barcelona

 

Web del Barcelona World E-Chess Open - Ciutat de Barcelona - Del 27 de novembre al 6 de desembre

 

Versión en castellano - Del 27 de noviembre al 6 de diciembre

English version - From November 27th to December 6th

Annex

Protocol de represa de l'activitat esportiva de la FCE 

PLA D’ACTUACIÓ PER PREVENIR EL CONTAGI PER COVID‐19 (versió 2.1) 

 

D'altra banda, us recordem que la Federació segueix oberta en atenció telefònica (93.318.59.26) els dies laborables: dilluns, dimarts, dimecres i divendres, de 10:00 a 14:00 hores, i dijous a la tarda, de 15:00 a 19:00 hores.

Per accedir presencialment caldrà demanar cita prèvia i haurà de ser per motius justificats. Serà imprescindible l’ús de mascareta, rentat de mans en entrar i sortir del local i el distanciament d’1,5 metres entre persones.

Ens plau anunciar-vos que la Federació Catalana d’Escacs organitzarà aquest estiu una nova edició del Trofeu “Ciutat de Barcelona” d’escacs.

Les dates escollides seran del 21 al 30 d’agost de 2020, i el format serà un sistema híbrid entre escacs presencials i online:

Gràcies a la col·laboració de Chess.com, que serà la plataforma des d’on es disputaran les partides, i Cotxeres de Sants (on s’organitza l’Open Internacional d'escacs de Sants, Hostafrancs i la Bordeta) que actuarà com a seu principal, els participants jugaran les seves partides d’escacs amb els seus dispositius electrònics, però en una seu o local de joc presencial.

El motiu d’organitzar aquesta competició amb un sistema híbrid és que permet garantir i oferir unes millors mesures de prevenció del contagi de la COVID-19 i facilitar el compliment dels protocols sanitaris i donar, per tant, més seguretat als participants i organitzadors.

És més, aprofitant aquesta modalitat, el XXVè Trofeu “Ciutat de Barcelona” d’escacs es disputarà en seus repartides arreu del món, amb les quals s’està negociant i tancant acords, però també en diferents localitats del territori català.

Per tant, serà un torneig presencial i sota supervisió arbitral, però jugat de manera online.

 

Cartell de l’Ajuntament de Barcelona, patrocinador del torneig


 

Aspectes preliminars de les bases del torneig:

  1. Donada l’excepcionalitat del moment que vivim, la Federació Catalana d’Escacs ha contactat amb clubs i/o entitats d’escacs d’arreu del món perquè siguin seu del XXVè Trofeu “Ciutat de Barcelona”. S’han buscat ciutats de renom i/o referència que, entre d’altres, compleixin amb els requisits que s’exposen a continuació.
  2. Cada seu tindrà un àrbitre principal, amb una ràtio de 30 participants/ àrbitre.
  3. Cada seu (internacional / fora de Catalunya) haurà de tenir 25 participants com a mínim.
  4. Cada seu haurà de garantir la connexió a Internet i suport als aparells electrònics suficient per al correcte desenvolupament del torneig.
  5. La Federació Catalana d’Escacs vetllarà per tenir una seu en cadascuna de les seves delegacions territorials, sempre complint amb els requisits exposats en els punts anterior.
  6. Cada seu haurà de complir el protocol de prevenció de contagi de la COVID-19 vigent en el seu respectiu país i/o territori.
  7. Els participants pagaran la seva inscripció a Chess.com, la qual traspassarà als organitzadors de cada seu l’import perquè gestionin i facin front les despeses d’organització i de l’arbitratge.
  8. La Federació Catalana d’Escacs, des de la seu central a Barcelona (Cotxeres de Sants) s’encarregà dels aparellaments del torneig. Chess.com preparà els aparellaments i s’encarregarà de la gestió online del campionat. La seu de Barcelona preveu acollir un màxim de 200 participants.
  9. La Federació Catalana d’Escacs posarà els premis econòmics del torneig, amb un total de 18.000,00 €. Les seus no hauran de pagar cap import per als premis.

 

Properament es publicaran les bases i les seus provisionals de l’edició 2020 del XXVè Trofeu “Ciutat de Barcelona”.

 

 

Cartell (provisional) internacional del torneig d’escacs hídrid “Ciutat de Barcelona”

Preguntes Freqüents

Cercador

Galeria Flickr