REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs (FCE).  per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, l’acta del matx entre l’equip de la Rubinenca B2 i l’equip del Mollet D del Campionat Interclubs.

VIST, la reclamació del Club Escacs Rubinenca.

VIST, l’informe del delegat de l’equip del Mollet.

1. ANTECEDENTS DEL FET

En el partit disputat el dia 7 de novembre de 2021, al local de joc del Club Rubinenca, es va produir una incidència quan el delegat i jugador del Mollet, P.L., va increpar en veu alta el seu adversari, A.C., que feia sorolls amb la boca que li molestaven. A.C. justificava el soroll per un refredat.

2. FONAMENTS DE DRET

Lleis dels escacs


Article 11: La conducta dels jugadors
Article 11: La conducta dels jugadors 11.1 Els jugadors no actuaran de manera que deshonrin el joc dels escacs.
11.5 Està prohibit distreure o molestar a l'adversari de qualsevol manera. Això inclou reclamacions o ofertes de taules improcedents o la introducció d'una font de soroll en la zona de joc.

3. CONSIDERACIONS

Per disputar una partida oficial d’escacs, cal que les teves condicions de salut et permetin complir les Lleis dels Escacs. Això inclou no molestar el teu adversari produint sorolls continuats que puguin alterar la concentració de l’oponent.

D’altra banda, les reclamacions cal fer-les de la manera més esportiva possible, primer requerint a l’adversari amb educació i si no fa cas, anotant la incidència en l’acta del matx. Les reclamacions no es poden fer alçant la veu, ja que pot molestar a la resta de participants de la competició.

Per aquest motiu, tant la persona que emetia sorolls, pel seu estat de salut, com la persona que va efectuar les reclamacions en veu alta van incórrer en conductes no esportives.

4. DECISIÓ

Per la present resolució s’acorda:

  1. Advertir el delegat i jugador P.L. del Mollet, que les reclamacions cal fer-les de manera adient, sense alçar la veu i amb esportivitat.
  2. Advertir el jugador A.C. de la Rubinenca que no es pot disputar una partida oficial d’Escacs, si la teva salut no et permet fer-ho en les condicions indicades en les Lleis dels Escacs.

Contra aquesta resolució pot interposar-se en el termini màxim de cinc dies hàbils següents a la notificació de l’acte impugnat davant el Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana d’Escacs.

Comitè de Competició de la FCE

Barcelona, 15 de novembre de 2021