Finalment s’ha escapat aconseguir una medalla al Campionat d’Espanya sub-18. Es va estar fregant la possibilitat fins al darrer moment. Però els resultats de la darrera ronda no van acompanyar suficientment. Pere Garriga (4rt) i Guillem Salagran (6è) han obtingut els millors resultats de l’expedició catalana en aquesta categoria. El títol se’l va emportar el FM gallec Julio Suárez amb 8 punts.

Mala sort per en Pere Garriga que, després de perdre la seva partida contra el MF gallec Portela, es despenja del grup dels líders, però no està tot perdut. El Pere es manté a 1 punt d'aquest grup format pels dos gallecs, el Julio Suarez i l'Alberto Portela. Així doncs amb 4.5 punts està el Pere Garriga i també el Guillem Salagran, que va guanyar al català Àlex Ventura, i manté opcions.

El Daniel Garcia va perdre la seva partida i el fa quedar-se amb els 4 punts que tenia a l'inici de la ronda, que juntament amb el Llàtzer Bru i el Max Orteu formen el grup de 4 punts. Tots dos van fer taules contra el valencià Galiana i contra l'andalusa Redondo, respectivament, que ja porta 3 partides amb catalans en diferents rondes: Garriga, Bru i Orteu.

El Daniel Garcia abans d'una partida

Pel que fa l'Oriol Serra es va mig recuperar de les dues derrotes anteriors fent taules amb un adversari amb més elo que ell. Ara l'Oriol té 3.5 punts igual que l'Àlex Ventura. Mig menys té l'Adrian Jimenez que també es recupera poc a poc.

La Mariona va perdre la seva partida quedant-se amb el punt que ja va aconseguir.

 

L'única representant femenina catalana

Divendres es farà doble ronda i és l'esprint final, ja que venen les 3 darreres rondes i les més decisives.

Ànims a tots els catalans i molt bona sort!

 

Pos. Tít Nom Pts.
5 FM Garriga Cazorla, Pere 4,5
10   Salagran Ferragut, Guillem 4,5
17   Orteu Capdevila, Max 4,0
18   Bru Rullo, Llatzer 4,0
20   Garcia Ramos, Daniel 4,0
26   Serra Canals, Oriol 3,5
38   Ventura Bolet, Alexandre 3,5
66   Jimenez Ruano, Adrian 2,5
101   Clua Guardia, Mariona 1,0

 

Galeria fotogràfica

Dia de doble ronda la del dimecres, dia 27 de juliol. A la 4a ronda el Pere Garriga va guanyar a l'Oriol Serra, en l'enfrontament català de la ronda, mentre que la majoria dels esportistes catalans van guanyar la seva partida. El Llàtzer Bru, el Guillem Salagran, el Daniel Garcia i l'Alex Ventura van guanyar per no perdre el fil de la competició. La Mariona va puntuar contra una altra fèmina i el Max Orteu va fer taules contra el MF López, fent que no perd de vista el grup de líders. Malauradament, l'Adrian Jimenez va perdre de nou i el fa quedar-se amb només 1.5 punts.

En Pere Garriga en el grup de líders

A la ronda de la tarda, la 5a, el Pere Garriga va seguir guanyant les partides. Això li permet estar líder, juntament amb 3 jugadors més, tots ells MF, amb 4.5 punts. El Max Orteu no va tenir sort i, contra un altre MF, en Portela, no va poder puntuar. Per la seva banda, el Llàtzer Bru va fer taules contra la WFM andalusa Ana Redondo i el Guillem Salagran va fer el mateix resultat aconseguint 3.5 punts, els mateixos que el Max. El Daniel Garcia s'ha colat entre aquests, ja que després de la seva victòria d'ahir, ja són 4 els punts que té. L'Àlex Ventura, amb 3.5, l'Adrian Jimenez, amb 1.5, i la Mariona Clua, amb 1, van tornar a perdre les seves partides, igual que l'Oriol Serra que en tot el dia no va puntuar contra cap dels dos MF que li va tocar, el Pere Garriga i el Nieves.

En Guillem Salagran i en Llàtzer Bru.

Dijous, dia 28 de juliol, ronda matinal i a la tarda a descansar per afrontar les darreres partides del campionat.

Ja ha finalitzat la tercera ronda del Campionat i el Max Orteu i l'Oriol Serra estan el grup de capdavanters, ja que han guanyat als seus contrari a la ronda d'avui. El Max ha guanyat a l'aragonès Ereza i l'Oriol al castellanomanxec Fernandez.

El Pere Garriga, 3r de rànquing, no ha pogut més que fer taules contra el madrileny Alfaya, mentre que el Llàtzer Bru i el Daniel Garcia Ramos s'han recuperat de la patacada d'ahir guanyant. Ara ja tenen 2 punts, a un punt dels grup dels líders. En Guillem Salagran no ha pogut guanyar al Mestre Fide gallec Suarez i també es queda amb dos punts.

L'Àlex Ventura es va recuperant poc a poc, ja que després de les taules es queda amb 1.5 punts, amb la mateixa puntuació que l'Adrian Jimenez, que ha perdut amb un Mestre Fide navarrès, l'Ortega.

La Mariona Clua, que encara no ha guanyat cap, demà tindrà una altra oportunitat per treure's el zero de sobre.

Aquesta tarda no hi ha ronda, així que podran descansar per afrontar les partides de demà, on hi ha un altre enfrontament català, el Pere Garriga contra l'Oriol Serra, que ja haurà jugat amb dos catalans.

 

Pos. Tít Nom Pts.
3   Serra Canals, Oriol 3,0
6   Orteu Capdevila, Max 3,0
8 FM Garriga Cazorla, Pere 2,5
20   Bru Rullo, Llatzer 2,0
23   Salagran Ferragut, Guillem 2,0
32   Garcia Ramos, Daniel 2,0
49   Jimenez Ruano, Adrian 1,5
54   Ventura Bolet, Alexandre 1,5
100   Clua Guardia, Mariona 0,0

Ja ha començat la categoria sub-18 dels Campionats d'Espanya d'edats a Salobreña. Ahir, dilluns 25 de juliol, es van jugar 2 rondes, una la matí i l'altra a la tarda. L'expedició catalana consta de 9 esportistes i el delegat, Jordi Magem.

Expedició catalana de la categoria sub-18

 

A la primera ronda, 6 victòries i 2 derrotes, tot i que va haver un enfrontament entre els catalans Oriol Serra i Llàtzer Bru. La partida va ser guanyada per l'esportista del club Alt Empordà, Oriol Serra.

A la segona ronda, el Llàtzer va guanyar la seva partida, igual que el Pere Garriga, en Max Orteu, en Guillem Salagran i de nou l'Oriol Serra. L'Adrià Jimenez va fer taules i el Daniel Garcia, l'Àlex Ventura i la Mariona van perdre les seves partides.

Avui, la 3a ronda i només pel matí. A la tarda la tenen lliure per descansar i agafar forces per a les rondes que vindran.

Nom

Pts.

Garriga Cazorla, Pere

2,0

Orteu Capdevila, Max

2,0

Salagran Ferragut, Guillem

2,0

Serra Canals, Oriol

2,0

Jimenez Ruano, Adrian

1,5

Garcia Ramos, Daniel

1,0

Bru Rullo, Llatzer

1,0

Ventura Bolet, Alexandre

1,0

Clua Guardia, Mariona

0,0

Avui ha acabat el Campionat d’Espanya SUB-16, En Gerard Ayats ha aconseguit el segon lloc i una plaça per disputar l’Europeu a Praga el proper mes d'agost.

Finalment, s’ha quedat a les portes del títol. Avui només ha pogut fer taules i l’han superat per mig punt. En Guillem Porta, amb la victòria d’avui aconsegueix el 7è lloc. En Xavier Povill no ha pogut guanyar avui i ha baixat al lloc 15è.

A destacar la gran actuació de l’Hèctor Sama (SUB-14) i que venia de quedar 7è a la seva categoria. Ha quedat 10è empatat amb el 5è després de només perdre una partida amb el FM tercer del rànquing i aconseguir dues taules amb els també FM 1er i 2n del rànquing. Aconsegueix una variació de ELO de 61 punts.

La classificació final de la categoria SUB-16 ha quedat encapçalada per l’andalús Salvador Guerra (sub-14) amb 7,5 punts. Darrera seu un grup de tres jugadors amb 7 punts. Per desempat, tal com hem dit, al segon lloc en Gerard Ayats i en tercer lloc el madrileny Juan Plazuelo.

                                                         Podi de la Categoria SUB-16

Pel que fa a les noies, la valenciana Marta Garcia amb 6,5 punts ha quedat primera noia. A mig punt seu han quedat la andalusa Celia Gillis, segona, i la navarresa Ainhoa Ortin, tercera.

Avui doble ronda on només l’Hèctor Sama i en Xavier Boixader han aconseguit els dos punts en joc. Així i tot, en Gerard Ayats continua líder però empatat amb 2 jugadors més. Com que ja han jugat entre ells, demà tots tres juguen amb jugadors amb mig punt menys. Per tant, fer taules és perillós i si perden poden quedar fora del podi. Pot ser una darrera ronda molt lluitada ja que a tots els interessa guanyar. En el grup de seguidors hi ha en Xavier Povill (imbatut juntament amb en Gerard) i l’Hèctor Sama. Guanyant quedaran en el grup davanter juntament amb en Guillem Porta que malgrat tenir mig punt menys, té bon desempat.

Demà darrera ronda, amb un duel català entre Xavier Marzo i Carlos Martínez. Després entrega de premis i tornada a Catalunya per a la majoria de participants. Quatre dels setze participants es queden el cap de setmana a jugar el Campionat de ràpides juntament amb el germà del Gerard. Bona sort.

Clas. Nom R-7 R-8 Pts.
1 Ayats Llobera, Gerard 0,5 0,5 6,5
10 Povill Claros, Xavier 0,5 1 6
11 Sama Salinas, Hector 1 1 6
12 Ros Alonso, Jaume 1 0,5 5,5
46 Alvarez Albiol, Victor 1 0,5 4,5
48 Porta Tovar, Guillem 0,5 0,5 4,5
50 Pulido Leon, Manuel 0,5 0,5 4,5
53 Rovira Vila, Jaume 1 0,5 4,5
56 Sama Salinas, Alejandro 0,5 0,5 4,5
57 Martinez Lopez, Carlos 1 1 4,5
60 Toquero Gracia, Pau 0 1 4,5
62 Riu Lopez, Daniel 1 0 4
65 Boixader Arbo, Xavier 0 1 4
69 Jausas Lopez, Andrea 1 0 4
70 Marzo Pie, Xavier 0 1 4
79 Sole Pijuan, Ferran 0,5 0 3,5
105 Arias Prieto, Diana 0,5 0,5 3
113 Bernat Pascual, Magi 0,5 0 2,5

Avui només hi ha hagut ronda matinal i no ha anat gaire bé. Tan sols dues victòries i un grapat de taules, 9. Però en Gerard Ayats es manté líder en solitari, en Xavier Povill continua imbatut a un punt del líder i demà comença el tram final del Campionat i mantenim les opcions de medalla.

Aquest matí hem ocupat els tres primers taulers amb sort diversa, però mantenint les opcions i la primera plaça.

A la tarda, i després dels preparatius de la partida de demà -que per cert, no presenta cap duel entre catalans- els jugadors han tingut la tarda lliure per jugar, banyar-se, fer relacions internacionals amb els altres jugadors o fer excursions.

Avui, en general, no ha anat malament per als nostres esportistes. I més si comptem els tres enfrontaments entre catalans del matí i un quart a la tarda entre el Jaume Ros i l'Andrea Jausàs.

Després de la doble ronda tenim tres jugadors entre els 10 primers i imbatuts. A destacar el primer lloc en solitari d’en Gerard Ayats, que al matí ha guanyat al 3er del rànquing, el també català Guillem Porta, i a la tarda al 1er del rànquing, el MF Iñigo López. Demà li tocarà jugar amb el 4rt, l’andalús Lance Henderson campió actual de la categoria SUB-14.

Els altres dos imbatuts, que només han cedit dues taules, en Xavier Povill al segon tauler contra l’Iñigo Lopez i al 3er tauler l’Hèctor Sama que es trobarà l’altre MF del Campionat, en Francisco Orantes.

Demà al matí sisena ronda al matí i a la tarda el segon i darrer descans. En aquesta ronda un nou enfrontament entre catalans, el gironí Jaume Rovira s’enfrontarà al lleidatà Ferran Solé. A més dels tres primers taulers que hem comentat, està en Jaume Ros amb 3,5 punts i un grupet amb 3 punts que fa que pugueu seguir en directe –si internet i els cables ho permeten- onze esportistes catalans.

 

Segona jornada amb una ronda al matí i tarda de descans. Avui 8 victòries i 6 empats. Tenim 2 jugadors amb els 3 punts i dos més a mig punt. Després hi ha una colla de jugadors amb 2. Això només acaba de començar, tan sols s’ha fet un terç del Campionat.

Demà però, hi ha tres enfrontaments entre els nostres jugadors. Els dos de davant, Guillem Porta i Gerard Ayats, també Xavier Povill i Alejandro Sama i el tercer, la Andrea Jausàs amb Xavier Boixader. Després de dinar preparar les partides i una tarda de relax amb la piscina i els amics.

Clas. Nom R-3 Pts.
4 Ayats Llobera, Gerard 1 3
6 Porta Tovar, Guillem 1 3
16 Sama Salinas, Hector 1 2,5
21 Rovira Vila, Jaume 0,5 2,5
32 Pulido Leon, Manuel 1 2
33 Povill Claros, Xavier 1 2
36 Riu Lopez, Daniel 0 2
39 Sama Salinas, Alejandro 0,5 2
47 Bernat Pascual, Magi 1 2
48 Alvarez Albiol, Victor 1 2
53 Toquero Gracia, Pau 0,5 1,5
55 Martinez Lopez, Carlos 0,5 1,5
58 Jausas Lopez, Andrea 1 1,5
63 Boixader Arbo, Xavier 0,5 1,5
65 Ros Alonso, Jaume 0,5 1,5
74 Sole Pijuan, Ferran 0 1,5
85 Marzo Pie, Xavier 0 1
132 Arias Prieto, Diana 0 0

Avui, primera jornada del Sub-16 amb doble ronda. Ahir després de sopar es varen repartir les samarretes i primer contacte dels jugadors amb els entrenadors. L’àrbitre principal ve d’arbitrar Benasque i és més estricte amb el comportament a la sala i no permetrà el que ha estat habitual en les categories inferiors, utilitzar el mòbil per part dels delegats. Així si algú vol consultar missatges, llegir,..... ho haurà de fer fora de la sala. Tampoc es podran fer fotos durant les partides, i menys de la posició del tauler per a que els pares vegin com va la partida que no està en retransmissió.

Abans de començar ens hem fet la foto de tot l’equip a l'entrada de l’edifici on es juga.

Avui primer duel entre catalans, Gerard Ayats amb Andrea Jausàs.

A la ronda del matí hi ha hagut 10 victòries i 3 taules. A destacar la gran partida d’en Xavier Marzo al tauler nº2 que ha tingut contra les cordes al segon del rànquing i MF de 2328 de ELO FIDE.

 

A la ronda de la tarda, hi ha hagut un parell d'enfrontaments entre catalans. El Gerard Ayats ha repetit, aquest cop contra el Manel Pulido i per l'altre els germans Sama que s'enfronten igual com va passar l'any passat. S'han aconseguit 8 victòries i 5 taules. En aquests moments tenim 4 jugadors amb els 2 punts i 3 més amb 1,5. Tothom ha puntuat excepte la Diana que ho farà ben aviat.

Demà al matí tercera ronda i aquest cop sense enfrontaments entre nosaltres. Tindrem la meitat dels nostres jugadors en zona de retransmissió. I a la tarda descans.