Dia 5 (Ronda 7)

Ha arribat l’hora de la veritat, o sigui les tres últimes rondes. Avui divendres a les 10:00h. es juga la ronda 7 i hem aconseguit bons resultats.

En la 7a ronda el primer català d’acabar ha estat Gerard Mallol, on semblava una posició normal però amb un e5 d’intermitja duríssima queda totalment perdut, sense opció a salvar la posició.

Gerard Ayats guanya la partida al balear Antonio Palou, amb molta seguretat i finalitzant amb dos peces de més.

Ferran Solé també es queda totalment guanyat amb peça de més i jugant un final de 2 torres, alfil, cavall i 6 peons, contra 2 torres, cavall i 7 peons.

Albert Castillo, que continua fent el seu social de catalans, juga amb Marcel Claramunt, en el que no hi ha un canvi de peça fins a la jugada 15. Més endavant l’Albert guanya qualitat, cosa que li ha donat la victòria.

Shu Yang que juga amb Sergi López ha quedat malament d’obertura i el Sergi canvia dames quant ja té 3 peons de més, lògicament s’ha endut la victòria.

Sara Las Heras, amb una francesa es queda amb peó de menys, però la perseverança fa que el recuperi, però això li costa quedar-se sense temps i tenir que jugar moltes jugades tant sols amb l’increment, però després de jugar un final excel·lent aconsegueix la victòria.

L’altre duel català ha estat pels dos Paus, Pau Martin i Pau Toquero, que entren en un final de torre, alfil i 4 peons cadascú amb l’avantatge que Martin té un dels peons, aïllat i recolzat per la torre per poder-lo coronar, però Toquero li fa escac continuo que Martin ha d’acceptar les taules perquè si no ha d’entregar l'alfil i queda perdut.

Per als que anaven una mica més endarrerits en la classificació també ha estat un bon matí, guanyant Alejandro Sama, Guillem Català i Jordi Lladós i taules per Martí Gonzalez, Pol Brunet i Xavier Marzo.

Per la vuitena ronda, es planten al capdavant l’Hector Sama i Albert Castillo amb 5’5 punts, seguits per Ferran Solé amb 5 i Gerard Ayats, Sergi López, Marcel Claramunt i Andrea Jausàs amb 4’5, els millors classificats tenen 6 punts.

Enllaç de les fotografies de l'expedició catalana.