Ja tenim els campions del Campionat de Catalunya d’edats de l’any 2021 que s’ha organitzat a Salou entre els dies 27 de març i 1 d’abril. Hi havia quatre sales de joc, dues en l’Hotel Salou Park i dues a l’Hotel Playa Park, a 5 minuts de l’hotel oficial.

El ritme de joc era el de 90 minuts + 30 segons d’increment per a totes les categories i es van jugar 9 rondes.

Es va dur a terme una cloenda, el més ràpida possible, a la pèrgola de l’hotel on es van repartir el trofeu als tres primers i les medalles fins el 8è classificat de cada categoria.

 A la categoria sub-10, l’Isaac Herman (Colon Sabadell Chessy) va quedar campió amb 8 de 9 possibles, seguit del Jofre Dea (Mollerussa), Philippe Arnau Delgadillo (Peona i peó) i Mateu López (EDAMI) amb 7 punts. El cinquè classificat, encapçalant el grup de 6.5 punts, va ser l’Oriol Najar (Cardona), el Josep Marsal i el Gerard Tallada (tots dos de l’Amposta) en 6a i 7a posició respectivament. Tanca els premiats el Mauro Alonso (Gerunda) que va aconseguir 6 punts.

Premiats de la categoria sub-10

La millor noia, que tenia el premi femení, va ser per la Tanit Llop (Ateneu Colon).

Pel que fa la categoria sub-12, el campió va ser el Daniel Salinas (Colon Sabadell Chessy) aconseguint 8 punts de 9 possibles, com el company de club del sub-10. El Marc Tarragó (Catalonia-Joviat), Felix A. Ilinca (Tortosa) i Pau Manel Prada (Colon Sabadell Chessy) amb 7 punts van seguir al campió. El cinquè classificat, amb 6.5 punts, va ser el James Lambert (Mollet), seguit de l’Hugo Uber (Catalonia-Joviat), Guillem Jové (Ateneu Colon) i Ruben Gil (Cerdanyola del Vallès) amb la mateixa puntuació. La Laia Garcia (Martorell) va ser la primera noia i 9a classificada de la general amb 6.5 punts.

Premiats de la categoria sub-12

El Serni Ribera (GEVA-CEA) va començar la darrera ronda empatat a 7 punts amb l’Alexander Domene (Salauris), i amb la seva victòria contra el Joan Ribera (Peona i peó) i la derrota del jugador del Salauris contra el Gerard Añó (Peó Vuit), va fer que el Serni Ribera es convertís en campió en solitari. El Leo Valle (Gerunda) i el Gerard Añó (Peó vuit) el van seguir amb 7.5 punts. L’Alexander Domene va aconseguir la 4a posició a mig punt dels anteriorment esmentats. En cinquena posició, l’Albert Fernández (Cerdanyola del Valles), l’Emili Romeu (Llinars) i l’Adahara Carrasco (Llinars), que va aconseguir també ser la primera noia de la categoria, van seguir a la classificació. L’Adrià Prada va quedar en 8a posició amb 6 punts.

Premiats de la categoria sub-14 

Com en la categoria anterior, el campió es repeteix de l’edició que es va fer al setembre, en aquest cas, a la categoria sub-16 ha estat per al César Alcalá (Peona i peó) amb 7.5 punts. El Pol Creixans (La Lira) després de guanyar a la darrera ronda, aconsegueix la segona posició en solitari amb 7 punts. Els segueixen el Roger Bernadó (Colon Sabadell Chessy), l’Edgar Roca (Sant Andreu), el Jan Travesset (Sant Andreu), l’Aitor Funes (Montornès) i el Josep Navajas (Sant Andreu) amb 6.5 punts. El Bernat Xifra (Gerunda) va aconseguir la 8a posició amb 6 punts. La primera noia va ser l’Ainhoa Casares (Llinars) amb 5.5 punts.

Premiats de la categoria sub-16 

Pel que fa la categoria sub-18 i sub-20 es van ajuntar, tot i que cadascú tenia els seus premis independents. A la categoria sub-18, el Guerau Masagué (Lleida) amb 7 punts, va quedar campió de la seva categoria, seguit del Víctor Álvarez (Foment Martinenc), Carles Martín (Barcelona) amb 6.5 punts. El Pau Salvador Moya (Foment Martinenc), Alex Alcon (GEVA-CEA), la Joana Ros (Sant Boi), Josep Ma Ribera (GEVA-CEA) i el Sergi Prats (Llinars) els seguien amb 6 punts. La Jugador del Sant Boi, la Joana Ros, va aconseguir el premi a la millor noia.

Premiats de la categoria sub-18 

Pel que fa a la categoria sub-20, el Ferran Sole (Lleida) va poder aconseguir el títol de campió de la categoria amb 7.5 punts. En Marc Garcia (Molins de Rei) a mig punt de distància va aconseguir el 2n lloc. En Marc Pera (La Lira), amb 6 punts, la 3a posició seguit de l’Albert Castillo (Vila Olímpica) i de l’Adrià Campàs (Tarragona) amb 5.5 punts.  L’Àlex Garcia (Mataró), el Pau Toquero (Llinars) i el Martí Gonzalez (Ateneu Colon) amb 5 completen els premiats. La primera noia va ser la Valentinta Martos (Peona i peó). 

Premiats de la categoria sub-20 

Les classificacions ens donen els equips campions de la Copa Promoció (SUB-10 i SUB-12) i el Trofeu Jordi Puig (SUB-14, SUB-16 i SUB-18 i Sub-20), on puntuen els tres millors classificats del mateix club, independentment de la categoria i per trofeu.

Copa Promoció (SUB-10 i SUB-12) 

A la Copa Promoció l’equip campió va ser el Colon Sabadell Chessy integrat per l’Isaac Herman, el Pau Manel Prada i el Daniel Salinas amb 6 punts. El segon classificat per desempat va ser l’Amposta integrat per en Josep Marsal, Júlia Miró i el Gerard Tallada, mentre que el tercer classificat va ser el Catalonia-Joviat integrat per en Marc Tarragó, Guillem Torres i l’Hugo Uber. 

Equips premiats de la Copa Promoció: A dalt a l'esquerra l'Amposta, a la dreta el Catalonia-Joviat i a sota el Colon Sabadell Chessy. 

Trofeu Jordi Puig (SUB-14, SUB-16 i SUB-18 i Sub-20)

Pel que fa el Trofeu Jordi Puig, el primer equip classificat va ser el Sant Andreu integrat per en Josep Navajas, Edgar Roca i Jan Travesset amb 16 punts. El segon classificat, amb 17 punts, va ser l’equip del Lleida amb Guerau Benseny, el Guerau Masagué i el Ferran Solé, seguit del GEVA-CEA amb els integrants Àlex Alcon i els germans Ribera, el Josep Ma i el Serni.

 

Equips premiats del trofeu Jordi Puig: A dalt a l'esquerra el GEVA-CEA, a la dreta el Lleida i a sota el Sant Andreu. 

Per acabar aquesta crònica, l’organització del Campionat vol agrair la participació a tots els participants i als seus familiars i a l’equip arbitral i el tècnic de retransmissió, l’Armand Reig, per la seva tasca per a què tot hagi funcionat sense cap problema.

 

Classificacions finals

Fotografies de la Cloenda

Fotografies del torneig