Arriba la quarta ronda, la Laura Martín, que anava primera en solitari, lluitava contra l’Elena Casset. Ha sigut una partida tancada i complexa, on han arribat a un final de peons d’alfil i cavall contra dos cavalls i han acabat signant taules. L’Alba Ventos ha comès un error i li ha donat una peça a la Diana Ruth, però no ha aconseguit compensació per aquesta i li ha donat el punt. La partida de la Imma contra l’Anna ha estat plena d’altibaixos. Primer ha sigut l’Anna qui ha comès un error i ha permès que la Imma quedés amb tres peons de més, tot i que l’Anna estava més activa. Però més endavant la Imma ha comès una imprecisió i tot s’ha capgirat, ja que les amenaces de l’Anna eren tant fortes que la Imma s’ha vist obligada a canviar la dama per torre i cavall. De manera que han arribat a un final de dos peons, torre i alfil contra tres peons i dama, on la posició donava una clara avantatge a les negres, l’Anna. Però a l’últim moment, l’Anna ha mogut el rei a una casella on permetia que la Imma tingués un ofegat, de manera que finalment aquesta partida tant emocionant ha acabat en taules. La Irene ha demostrat tenir un gran domini en la parella d’alfils, posant entre l’espasa i la paret a l’Andrea, que ha hagut de donar la qualitat per evitar que la Irene mantingués la parella d’alfils. Han acabat arribant a un final de sis peons i cavall la Andrea contra quatre peons, cavall i alfil per a la Irene, on les negres s’han acabat imposant. La partida de la Mane contra l’Ainhoa Casares semblava que seria taules, però la Mane ha comès un error fatal en el final de torres que li ha costat la partida. L’Elisabeth s’ha recuperat de les dues partides anteriors guanyant a la Lourdes, que tenia el rei al centre i l’Elisabeth l’ha atacat fins a trobar el mat. La Mercè s’ha enfrontat a la Sònia, però en un final de torres la Sònia ha aconseguit alguns peons d’avantatge i s’ha acabat enduent el punt. A l’últim tauler, la Maria Cristina ha tingut varies oportunitats de guanyar a l’Ainhoa Guerrero, però se li han escapat i al cometre les blanques un error, l’Ainhoa ha atacat amb forces fins a aconseguir el punt.

Sala de joc.

A falta d’una ronda la Laura Martín segueix líder en solitari amb 3,5 punts. La segueixen a mig punt de distància la Diana Ruth Lopez i l’Elena Casset. Amb 2,5 punts trobem l’Alba Ventos, la Imma Hernando, l’Anna Sargsyan i la Irene Fernandez. Els emparellaments per la cinquena ronda asseguren que pot passar de tot i que tot és possible. L’emoció està assegurada fins al final.

La tercera ronda ha portat algunes sorpreses i ja comencen a despuntar les jugadores amb opcions de guanyar. Al primer tauler s’enfrontaven la Diana Ruth i la Laura. En l’apertura la Laura ha perdut un peó, però després de forces temes tàctics i dificultats de càlcul, la Diana Ruth ha comés una imprecisió i han arribat a un final amb sis peons, alfil i torre per part de les blanques i cinc peons i dues torres per a les negres. Sense moltes dificultats les negres han pogut crear un peó passat i acabar aconseguint així el punt. Per altra banda, al tauler dos s’enfrontaven dues jugadores de La Colmena, l’Anna i l’Alba. En una posició força complexa, l’Anna s’ha deixat una doble amenaça, que a la llarga li ha costat la partida. En el duel entre l’Elena i l’Elisabeth en una posició molt tancada, l’Elisabeth l’ha obert i ha acabat perdent dos peons. Han acabat arribant a un final de dames on després de molts esforços l’Elena ha aconseguit canviar les dames i guanyar la partida. Al següent tauler s’enfrontava la Sònia contra la Imma. La Sònia ha comès algunes imprecisions que la Imma ha aprofitat, on ha acabat aconseguint dos peons d’avantatge que tot i els esforços de la Sònia per arribar a un final d’alfil de diferent color i aconseguir les taules, no han impedit que la Imma s’endugués el punt. En la partida de la Irene contra la Mane, ha sigut una partida plena d’emocions on ambdues jugadores han tingut opcions de guanyar en diverses ocasions, però finalment han arribat a un final d’alfil contra cavall i han signat taules. Al tauler del costat, l’Andrea ha penetrat pel flanc de dama de l’Ainhoa Guerrero ja des de l’inici de la partida, aconseguint destrossar-li l’estructura i aconseguint peons passats, que acabarien donant-li la partida. L’Ainhoa Casares i la Mercè han arribat ràpidament a un final d’alfils de diferent color i han fet taules. La Lourdes ha atac amb força l’enroc de la Maria Cristina, aconseguit el seu primer punt.

Al finalitzar la tercera ronda la Laura Martín es situa líder en solitari amb 3 punts.

La jugadora Laura Martin, del Llinars.

De ben aprop la segueixen l’Alba Ventos i l’Elena Casset amb 2,5 punts. A continuació es troben tres jugadores amb dos punts: la Diana Ruth Lopez, l’Anna Sargsyan i la Imma Hernando. Amb 1,5 punts trobem l’Andrea Sanchez, la Mane Amirkhanyan i la Irene Fernandez. Tot seguit la Sònia Martín, l’Elisabeth Riera, la Lourdes Hernando, l’Ainhoa Casares i la Mercè Biosca amb 1 punt. En penúltim lloc l’Ainhoa Guerrero amb 0,5 punts. Finalment, la Maria Cristina Asatryan que encara no ha pogut puntuar.  Està sent un torneig dur, amb resultats inesperats i partides molt emocionants.

Des del 14 fins al 17 d’abril es juga a Santa Coloma de Gramenet, al club La Colmena, el 75è Campionat Femení de Catalunya 2017. Aquesta edició ha comptat amb 16 participants: 6 del club amfitrió, algunes de l’àrea metropolitana i fins i tot d’altres vingudes des de més de 3h en tren.

 

Després de la reunió de benvinguda, que ha tingut un ambient molt agradable pels retrobaments d’amistats, s’ha iniciat la primera ronda. En aquesta ronda no hi ha hagut cap sorpresa, les jugadores amb elo superior s’han imposat a les altres: a la taula 1, a la Lourdes Hernando se li ha escapat un doble de dama i rei de la Laura Martín que li ha costat el punt, la Diana Ruth Lopez ha aconseguit quedar amb qualitat de més contra l’Andrea Sanchez i ho ha pogut aprofitar per trobar el mat, a la taula 3 l’Elisabeth Riera ha anat pescant peons de la Irene Fernandez, un error tàctic ha fet que l’Ainhoa Casares perdés contra l’Imma Hernando, a la sisena taula la Mane Amirkhanyan ha comés una imprecisió que ha provocat que la Sònia Martín li obrís l’enroc i facilitant així trobar el mat, en un error de càlcul també l’Ainhoa Guerrero s’ha deixat peça i amb això la partida, la Maria Cristina Asatryan ha tingut un descuit i s’ha deixat el mat contra l’Anna Sargsyan. Segurament la partida més destacada de la primera ronda ha sigut l’última en finalitzar, la de la Mercè Biosca contra l’Elena Casset. En un error de càlcul, semblava que l’Elena ja tenia la partida guanyada, però han acabat arribant a un final que s’ha complicat i durant una estona semblava que podien arribar a ser taules, però finalment, l’Elena ha sigut capaç de guanyar el final de torres.

A la tarda es va dur a terme la segona ronda, plena de sorpreses. Al primer tauler s’enfrontava la Laura del Llinars contra la Sònia: en un error de càlcul la Laura va aconseguir avantatge, però la Sònia no li va posar fàcil i va aconseguir recuperar-se, aconseguint una posició complicada que podien ser taules. Finalment la Sònia va cometre un altre error mortal, regalant així la partida. En la partida de l’Imma contra la Diana Ruth, la Diana va aconseguir tenir més posició i iniciativa, però no era suficient per guanyar la partida. La Imma va canviar alfil i cavall per una torre per tal de tenir un peó passat, però la força de l’alfil i el cavall van fer que la Imma no tingués altra opció que tirar el rei. Al tauler 3, l’Elisabeth s’enfrontava contra l’Anna. En una posició tancada igualada, en apurs de temps per a les dues jugadores, la campiona del Femení de Catalunya de les anteriors tres edicions va voler forçar la posició i obrir-la, però aquesta jugada va donar l’oportunitat a l’Anna d’aconseguir material i tot i les amenaces de mat que buscava l’Elisabeth, l’Anna va mantenir la calma aconseguint així el punt. Mentrestant, al següent taular l’Alba i l’Elena jugaven un final de torres complex, on semblava que les blanques, l’Alba, tenia una mica d’avantatge, però finalment va acabar en taules. La Mane va posar a la Lourdes entre les cordes, pressionant amb força l’enroc i en un error de la Lourdes, la Mane el va aprofitar fent-li mat. L’Andrea tenia avantatge contra l’Ainhoa del Llinars, però se li va escapar, van arribar a un final de torres i van firmar taules. La Maria Cristina va ometre un detall tàctic que va donar avantatge a la Irene, però tot i això la Maria Cristina va seguir lluitant amb forces, però la Irene no va cedir i al següent error de la Maria Cristina la Irene va trobar el mat. En un altre tauler, la Mercè va aconseguir avantatge contra l’Ainhoa de La Colmena en l’apertura, però després d’un error tàctic els papers van canviar i era l’Ainhoa qui tenia un petit avantatge, però van arribar a un final de torres que va acabar sent taules.

El passat dijous, 8 de desembre, a la seu de la Federació Catalana d’Escacs es va realitzar la tercera edició de les concentracions obertes d’escacs femenins. En aquesta edició vam comptar amb els grans jugadors GM Marc Narciso, GM Jordi Magem i MI Michael Rahal, que van realitzar unes classes molt interessants. Vam comptar amb un total de 21 participants, formant tres grups. De manera que cada grup va gaudir d’una sessió de 2h amb cadascun dels monitors.

Llegeix més...

El passat 16 de maig es va realitzar a la seu de la Federació Catalana d'Escacs una concentració d'escacs femenins, on els entrenadors WGM Olga Alexandrova, GM Jordi Magem i IM Michael Rahal van fer unes classes molt interessants.

 

Fotografia del grup de la concentració femenina.

Llegeix més...

Del 25 al 28 de març es disputa el 74è Campionat Femení de Catalunya 2016, aquest any situat a les terres de l’Ebre: Amposta, amb una participació de 12 jugadores.

A la primera ronda, hi ha hagut sorpresa al tauler 1, on la Sònia Martín ha guanyat a la jugadora del Llinars Laura Martín. En la resta de partides, la diferencia d’elo s’ha acabat imposant.

RONDA 2

A la segona ronda, la Laura Martín va guanyar a la Vinyet Palau fent un sacrifici de cavall per obrir l’enroc i va recuperar-se de la derrota de la primera ronda. La Diana Ruth Lopez va acorralar la Francisca Pino atacant el seu enroc i tot i els intents de la Francisca per salvar-se, la Diana li va acabar fent un doble on guanyava qualitat i amb ella, el punt. La partida de l’Elisabeth Riera contra la Sònia Martín era molt tancada, però al obrir columnes, l’Elisabeth va aconseguir imposar-se i endur-se el punt. La Lourdes Hernando, gràcies a un cop tàctic va aconseguir avantatge en la partida contra la Mercè Biosca, fet que li va donar el punt. La Virginia Gendre i la Maria Claramunt van jugar una partida molt tancada. La Virginia va intentar forçar la posició i debilitar l’enroc mitjançant un sacrifici, però no va sortir com esperava i va acabar perdent el punt. Finalment, l’última partida d’acabar va ser la de la Imma Hernando contra la Yolanda Castillo, on en un final emocionant en apurs de temps va acabar decidint que la victòria fos per la Imma.

Llegeix més...

Subcategories