REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs (FCE).  per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, l’acta del partit.

VIST, la reclamació de l’Ateneu Barcelonès.

VIST, l’informe del Delegat del Castellar.

1. ANTECEDENTS DEL FET

La partida disputada el diumenge 17/10/2021, al grup 17 del Campionat Interclubs de Tercera Categoria de Barcelona, en el matx Castellar B-Ateneu Barcelonès B2, es va reclamar que la jugadora O.P, amb codi 11781,  no estava inscrita a la relació de jugadors del campionat.

2. FONAMENTS DE DRET

 Circular CAT 20/2021 TORNEIG INTERCLUBS PER EQUIPS

El darrer equip de cada club podrà alinear tots els jugadors amb llicència que els hi pertoqui, al darrere dels suplents del darrer equip. Per exemple, en cas d’un sol equip podran jugar tots els jugadors a partir del darrer suplent. En cas de dos equips A i B: Els jugadors al darrere (amb menys elo) que el quart suplent de l’equip B, podran ser alineats també.

Punt 10 Un jugador pot jugar a l’equip que està inscrit (sigui com a titular o com a reserva), i també en l’equip immediatament superior.

COMPOSICIÓ DELS EQUIPS

Poden participar esportistes amb llicència FCE en vigor. Els equips estaran formats per 4 jugadors titulars i podran tenir fins a 4 jugadors reserva...

REGLAMENT GENERAL DE COMPETICIONS DE LA FCE 

Secció 8. Jugadors titulars

12.6 ...La sanció per alineació indeguda serà la pèrdua del punt global del matx, encara que no hi hagi intencionalitat o mala fe.

3. CONSIDERACIONS

Els equips del Campionat Interclubs són tancats i només podem jugar els jugadors inscrits. Únicament en el darrer equip d’un club poden jugar els jugadors amb menys elo que el darrer suplent, que tinguin llicència en vigor per aquell club, encara que no estiguin inscrits.

Per no tractar-se del darrer equip del Castellar B, ni tenir menys elo que el darrer suplent, l’alineació de la jugadora O. P., va ser indeguda.

4. DECISIÓ

Per la present resolució s’acorda:

  1. Donar per perdut el matx al club Castellar del Vallès, per alineació indeguda de la jugadora O.P., que no estava inscrita en el Campionat.
  2. El resultat és 0-4 a favor de l’Ateneu Barcelonès A-2. Les partides comptabilitzaran per elo segons el resultat real que es va produir durant el matx.

Contra aquesta resolució pot interposar-se en el termini màxim de cinc dies hàbils següents a la notificació de l’acte impugnat davant el Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana d’Escacs.

Comitè de Competició de la FCE

Barcelona, 22 d’octubre de 2021