SEGONA JORNADA

Dissabte 21 de gener, puntualment a les quatre de la tarda a la seu de l’Institut Montgrí s’ha realitzat la segona jornada del Campionat de Girona d’Edats 2017 que enguany es juga a Torroella de Montgrí. S’han jugat dues rondes més on els candidats al títol final ja van ocupant les primeres posicions. A diferència de la primera jornada, hi ha hagut més partides llargues on fins i tot alguns jugadors han tingut problemes de temps per poder defensar les seves partides.

Pel que fa als resultats, a la categoria sub-8, els ferms candidats a la victòria final en Josep Ma Jacomet, del Santa Eugènia, i l’Arnau Vives, de l’Alt Empordà, continuen imbatibles amb quatre punts, i que l’enfrontament entre ells dos a la següent ronda decidirà probablement qui serà el campió final. Destacar els germans Jurca del Platja d’Aro amb 3 punts i en concret al germà petit amb 5 anys que com en Mauro Alonso, del Gerunda, lluiten en els primers taulers.

 

Al grup sub-10, després de quatre partides només tres jugadors estan imbatuts amb 4 punts: en Joan Moles, del Santa Eugènia, l’Arnau Vilà, del Montgrí, i en Pere Costa, del Gerunda. Important la victòria de l’Arnau davant d’en Guillem Campos així com d’en Pere davant en Leo Valle a la quarta ronda. Destacar els tres punts aconseguits fins ara per la Martina Salvatella, del Gerunda.

Al sub-12 només en Jordi Camprubí ha aconseguit els complets quatre punts després de la magnífica victòria davant en Martí Insa, de l’Alt Empordà, que no ha pogut fer res davant l’amenaça de mat amb torre i cavall. En segona posició amb tres punts i mig es troben en David Acevedo, en Bernat Xifra, l’Òscar Roqueta i en Juan Alber Garcia. Precisament, en David i en Bernat han disputat una llarga i lluitada partida amb un final d’alfil i peons guanyador per en Bernat, però que després de perdre el peó del mig de tres lligats, en David ha pogut arrencar unes taules miraculoses malgrat l’ajustat temps que disposava.

A la categoria sub-14, també només un jugador encapçala amb quatre punts la classificació. En Biel Horta, del Gerunda, ha aconseguit quatre importants victòries davant en Marc Jordà, en Miquel Pou i en Miquel Farré, que fa que en Biel sigui ja ferm candidat a la victòria final. Justament aquests tres jugadors són els immediats perseguidors amb tres punts juntament amb en Joan Tubert i la Laura Viñolas.

Pel que fa al sub-16, que només disputaran sis rondes, en Gerard Mallol del Figueres amb quatre punts de quatre, no defrauda i es manté líder indiscutible i els seus rivals ja lluny de la classificació. El segueix a un punt l’Abel Lazaro, de l’Olot. La resta de jugadors es troben a més d’un punt del líder. Retirada destacada de l’Albert Gratacós, del Banyoles.

Finalment al Sub-18, amb set participants que juguen pel sistema lliga, el capdavant de la classificació està molt igualada. El resultat final serà molt ajustat. Després de la quarta ronda, David Nuñez, de l’Alt Empordà, i l’Albert Olivas, del Gerunda, van primers amb 3 punts, el segueix en Jaume Rovira, del Gerunda, amb 2 punts i mig, després de les dues taules de la segona jornada. Precisament en Jaume tenia un final de torre i peons guanyador davant d’en David que es trobava molt apurat de temps, però una petita imprecisió d’en Jaume finalment en David ha pogut arrencar les taules.

La setmana següent de nou les dues rondes tindrà lloc a l’Institut Montgrí, i que volem donar les gràcies per la sessió de l’espai al seu director, en Jordi Plaja.

Vista general de la sala de joc

Classificació provisional

Llegeix més...

ALS CLUBS QUE HAN DE PRESENTAR EQUIPS PER JUGAR CONTRA L’ATZUCAC.

Els encontres es jugaran a la Presó de Puig de les Basses: Raval Disseminats 53 de Figueres.

 

COM ARRIBAR:

  1. Autopista sortida 3 punt quilomètric 21
  2. Nacional II travessar tot Figueres i encaminar-se cap a la frontera. Més enllà del trencant del castell de Sant Ferran seguir per la NII, fins a una corba on es desglossa la NII, a la zona dels Hostalets. El carril de la dreta agafa un turonet mentre que el carril de baixada de la frontera cap a Figueres passa per sota, just en mig d’aquest tram, surt un trencant cap a Llers, s’agafa aquest trencant i es segueix en direcció Llers, es pasa per sota de l'Autopista i just desprès hi ha la primera rotonda, està indicat (cap a l’esquerra) l’accés al Centre penitenciari.

La Generalitat dona aquestes informacions per anar al Centre Penitenciari de Puig de les Basses:

 

Guia de carrers

Departament de Justícia

 

CONTROL:

Cal que entreu per la porta de “Personal Autoritzat”, per tant en el control que hi ha abans de l’entrada (on haureu de deixar el cotxe) podeu demanar quina és la vostra porta d’accés, i que sou jugadors d’escacs.

Un cop entreu, el funcionari verificarà que estigueu a la llista d’autoritzats per aquell dia i us bescanviarà el DNI (o el carnet de conduir o el Passaport) per una acreditació com a “Visitant” numerada.

Sense documentació oficial (DNI- NIE- Passaport o carnet de conduir)  NO S’ENTRARÀ.

Llegeix més...

L'Emili Colls, del Figueres, ha estat el guanyador del Circuit d'Escacs Actius de Girona 2016 amb 55.5 punts i imposant-se al segon classificat, el Francesc Xavier Saurina, i tercer, Javier Castrillon, tots dos jugadors del Gerunda.

Emili Colls recollint la copa de campió del torneig de Santa Pau, el primer del circuit d'escacs actius 2016.

 

Els campions de trams han estat:

Fins a1650

  • Bernat Xifra (Club Escacs Gerunda)

De 1651 a 1800:

  • Manel Romera (Club Escacs Guixolenc)

De 1801 a 1950:

  • CarlesTrias (Club Escacs Santa Pau)

De 1951 a 2100

  • AlbertBadosa (Club Escacs Santa Pau)

De 2101-2250

  • Francesc Parramon (Club Escacs Gerunda)

 

Podeu consultar la classificació final en l'enllaç següent: Classificació final d'Escacs Actius 2016

Enguany hem celebrat el 10è aniversari del Torneig Internacional de Vilobí, a la direcció de Felip Mató i els seus incansables col·laboradors, amb importants sorpreses pel que fa a l'entrega de premis.

Com cada any el torneig ha tingut una fase prèvia de 6 matxs per sistema suís i una fase final de 2 rondes.

El torneig ha comptat amb la participació de 20 equips de diferents contrades de Catalunya, amb la destacada presència de titulats internacionals i nacionals, concretament 4 GM de diferents nacionalitats, José González (Mexicà) Javier Campos (Xilè, fincat des de fa molts anys a Olot) Jaime Alexander Cuartas (Colombià) i el català Daniel Alsina.

7 IM , 6 FM, 1 WIM i 12 MC.

Finalment el quadre d'honor ha quedat de la següent manera:

Sant Josep: el Sant Josep va quedar segon de la fase prèvia, però a la final, ha imposat la seva experiència i s'ha proclamat campió. Després de guanyar al primer classificat de la fase prèvia, el Peona i Peó, aquesta és la 4 victòria consecutiva del Sant Josep, un fet realment històric i dificilíssim donat el gran nivell que any darrere any presentant els diferents rivals.

 

L'equip del Sant Josep A, guanyador del Xè Torneig de Vilobí, amb les autoritats.

 

Llegeix més...

El 21 d’agost es van celebrar els Actius Santa Eugenia de Ter, inscrits en el IV Circuit Gironí d’actius, amb 51 escaquistes de tots els nivells. El campió va ser Jordi Triadú, que només va cedir dos empats i va guanyar la resta de partides.

El torneig va ser molt cordial, amb una sala de joc excel·lent i un molt bon ambient durant tot el torneig, amb durada de tot el matí.

Destaquem que tres companys escaquistes de la Catalunya Nord es varen desplaçar fins Santa Eugenia per jugar i reforçar els vincles que últimament estem tenint amb la Catalunya Nord.

 

Campió: MC Jordi Triadu (Olot)

Sots.campió  MC Pol Sabria (Santa Eugenia)

Tercer Clasificat: CM Emili Colls (Figueres)

Quart: Eduard Aymerich (Olot)

Cinquè:  MC Marc Balague 

 

Campio  veterà: Carlos Castillo (Banyoles)

Millor jugadora: Maria Vidal (Santa Eugenia)

Millor local: Jordi  Balague (Santa Eugenia)

 

Campió trams  1850-1999

Campió: Albert Badosa (Santa Pau)

Sots campio: Xavier Serrat  (Santa Pau)

 

1700-1849

Campio: Joan Blasco (Gerunda)

Sots.campio: Biel Horta (Cassà)

 

Fins a 1699

Campio: Oscar Nahuel Roqueta (Santa Eugenia)

Sots campió: Diomine Thyerry (Echiquier diabolique Canohès)

 

Campions de edats 

sub 8: Daniel Salinas (Badia)

Sub 10: Enric Barraca (Santa Eugenia)

Sub 12:Marti Insa (Alt Emporda-Perelada)

Sub 14: Abel Lázaro Pujol (Olot)

 

Classificació final

Aquest dissabte es va celebrar al Balneari Vichy Català, a Caldes de Malavella, la quarta prova d’actius del Circuit Gironí, en un magnífic entorn i una bona sala de joc.

L'Emili Colls, del Figueres, no va tenir rival i es va adjudicar el torneig. El segon va esser Aleksei llenko, que es va deixar caure per Caldes, sense Club en la Delegació, i tercer Javier Castrillón, del Gerunda.

Podi de la 4a prova del Circuit Gironí, juntament amb el Delegat de Girona, Albert Badosa, l'organitzador i l'àrbitre de la prova, Javier Herce i Jesus Caballero.

 

Menció destacada de Pol Ortiz, del Tres Peons i Igor Prokudin, del Platja d’Aro,(foto amb el podi) dos joveníssims escaquistes de la categoria sub-8, varen meravellar amb el seu joc i  varen deixar bocabadat a mes d’un. Jo en soc un !!!

Albert Badosa Romanyó

 

Classificació final