El passat 6 de desembre es va celebrar a Banyoles l’últim torneig del Circuit Territorial d’Actius Gironí de 2015.

Els 31 jugadors que hi varen participar van poder gaudir d’una gran diada d’escacs amb emoció fins al final. A més, al ser els premis no acumulatius, 14 d’ells van marxar carregats amb obsequis en espècie, d’entre els quals en destaquen el pernil, l’espatlla i els formatges, així com també els torrons, fuets i trofejos. 

La llista inicial d’inscrits estava encapçalada per 4 mestres catalans, que van ser els que es van mostrar més  sòlids durant  les 9 rondes del torneig. Això queda reflectit a la classificació final que va quedar encapçalada pels 4 MC.

No obstant va haver-hi alguns jugadors que van tenir una actuació destacable. El jugador del Banyoles, 12è de la llista i amb un elo de 1957, va aconseguir uns meritoris 6 punts i un 6è lloc a la classificació final, entaulant amb el MC Albert Muratet a l’última ronda (a aquest últim les taules no li garantien la victoria final).

És destacable l’actuació del joveníssim jugador sub-10 de l’Edami, Víctor Moreno, que va aconseguir el 20è lloc quan partia del lloc 31. No podem ometre l’actuació del jugador del Guixolenc, Manel Romera, que va guanyar el seu tram d’ELO i va millorar 8 posicions respecte el seu rànquing inicial.

Al final, al capdavant de la classificació van quedar empatats a 7.5 punts els Mestres Catalans Albert Muratet, del Banyoles, Jaume Mundet, del Gerunda, i Jordi Triadú, de l’Olot. El desempat Buscholtz-1 va donar el títol - i en aquest cas el pernil - al jugador Banyolí. El subcampionat se’l va endur en Jaume Mundet que va aconseguir l’espatlla i l’olotí Jordi Triadú va completar el podi, enduent-se els formatges. S’ha de dir també que fos quin fos el sistema desempat no hagués afectat a l’ordre del podi final.

 

Podi del torneig d'actius de Banyoles amb els tres primers classificats.

Cal destacar que el tercer classificat, l’olotí Jordi Triadú ha estat el guanyador del Circuit Territorial d’actius Gironí d’enguany.

En Jordi Triadú, de l'Olot, campió del Circuit Territorial d’actius Gironí.

Només queda felicitar als premiats, i agrair la participació i el fair play a tots el jugadors, així com també la bona tasca de la parella arbitral formada per Gabriel Pérez i Alexandra Muratet.

Per acabar, agraïm també a l’Ajuntament de Banyoles per la cessió del local de Joventut; unes magnifiques instal.lacions que ens han permès gaudir del torneig amb les màximes garanties.

 

Sergi Díaz Muñoz

Director del Torneig