En aquest darrers anys la Federació Catalana d’Escacs ha tingut el bon criteri d’atorgar a diferents representants del territori una distinció pel seu treball i dedicació als escacs. Per aquest any la menció serà per al Sr. Xavier Mestieri Farré, del Club Escacs Valls, tant per la seva implicació personal com també per la de la seva família.

 

Em plau de joia i satisfacció que el Sr. Xavier Mestieri hagi acceptat aquesta petita però merescuda insígnia i a continuació facilito una breu però completa autobiografia explicant els seus vincles amb els escacs:

   

Molt bones.

Primerament molt agraït pel reconeixement de la insígnia de plata de la Federació Catalana d'Escacs. Us poso una mica d'història de la meva vida dins el món dels escacs.

Vaig començar a jugar i moure les peces des del 7 anys, quan el meu pare ens va agafar al meu germà i a mi i ens va endinsar dins el fabulós món dels escacs, esport que ell ja practicava des de feia molts anys i ho va fer fins que es va morir.

Però fins que no vaig tenir l'edat d'infantil no vaig federar-me als escacs. El primer any d'infantil em vaig classificar pel campionat de Catalunya escolar. El segon any em va anar molt millor quedant classificat en 2a posició de Tarragona i en 6a de Catalunya, on si hagués guanyat la darrera partida hagués quedat 2n o 3r i hagués anat al campionat d'Espanya! Però em va arribar una mica la frustració i vaig haver de compaginar els escacs amb el bàsquet.

D'aquí vaig començar a pujar en les diferents categories de tercera a segona, de segona a primera, de primera a preferent, i al cap de poc em van canviar la titulació de preferent per l'actual Elo 2000.

He jugat diferents campionats individuals i el per Equips (ara Lliga Catalana), i des de que vaig començar mai he deixat de jugar com a mínim 4 partides per any. De fet durant molts anys sempre he estat al davant del campionat per equips, aconseguint diferents fites importants com formar part d'equips que han ascendit de categoria i d'equips que han quedat campions provincials, però l’èxit més important per clubs es formar part l'any 1999 de l'equip que va quedar campió de Catalunya de 1a provincial contra el Foment B i, també, de formar part de l'equip que va jugar una fase d'ascens a primera divisió sent eliminats per l'Aragonès.

A part de jugador he estat membre de junta durant més de 20 anys del Club Escacs Valls, sent soci fundador del club el 1982 quan el pare va deixar els baixos de casa seva per formar l’entitat i que fins l'actualitat encara és la seu del club. Vaig portar durant uns deu anys l'escola d'escacs, ensenyant a joves i nens el món dels escacs. En aquests vint anys de junta, vuit (des del 2006 al 2014) vaig ser-hi com a president del Club Escacs Valls.

A més, en els últims anys he format part de la junta consultiva de la delegació de Tarragona el costat de Marta Amigó com a delegada, uns anys en molts bons records.

Agrair el vostre reconeixement, no només per mèrits escaquístics sinó per tota una vida als escacs des de mon pare fins a mi. Finalment voldria dir-vos que aquest any el petit de la família vol seguir els passos del pare!

Moltes gràcies!

 

 Les insígnies d’or i de plata de la demarcació de Tarragona que ha atorgat la Federació Catalana d’Escacs són les següents (en aquest enllaç es poden veure totes les entregades a nivell de Catalunya):  

  • Joan Piñol (plata) ; CN Reus Ploms (1994)
  • Anton Adserias (or) ; CE Vila-seca (2002)
  • Enric Monné (plata) ; CE Hospitalet de l'Infant (2005)
  • Josep Solsona (plata) ; CE Capablanca (2007)
  • Jesús Ariste Justo (plata) ; CE ONCE Reus (2008)
  • Josep Maria Camell (or) ; CN Reus Ploms (2010)
  • Ferran Martínez León (plata); CE Tarragona (2010)
  • Josep M. Pellicer Castillo (plata) ; CE Lira Vendrellenca (2011)
  • Josep Terrones (plata) ; CE Mora d'Ebre (2011)
  • Josep Mañé (plata) ; CE Vila-seca (2013)
  • Josep Maria Alomà (plata) ; CE Masdenverge (2013)
  • Manuel Tuduri (plata) ; UE Cambrils (2014)

 

La insígnia s’entregarà a la Festa dels escacs catalans, que aquest any 2015 es celebra a la localitat gironina de Santa Pau.