La Delegació de Tarragona de la FCd'E tanca la temporada amb la darrera ronda del XXXV Memorial Calbet (dissabte) i la festa provincial (diumenge) amb el campionat d'escacs llampec de la demarcació (absolut i sub12), totes dues proves a Montblanc (Conca de Barberà).


Els torneigs es van disputar a l'antiga església de Sant Francesc, un marc incomparable per dur a terme activitats i esdeveniments d'escacs o de qualsevol tipus. Els campionats llampec es van fusionar perquè es podessin disputar a 8 rondes tots dos torneig i van participar-hi un total de de 48 jugadors. El campió va ser el MF Pedro Zurano (EE Salou) amb 7 punts, empatat a punts amb MF Vicenç Esplugas (CE Valls). Els va acompanyar al podi Agustí Guasch, amb 6,5 punts (CE Vlls). El campionat per equips se'l va endur l'Escola Escacs Salou, seguida del Reus Deportiu i del Club Escacs Valls.

El trofeu al millor jugador sub12 d'escacs llampec de Tarragona va ser per a Ruben Vinuesa (CE Ruy López), amb 5 punts i 7é de la classificació general. Amb els mateixos punts però pitjor desempat va quedar Alexander Domene (EE Salou) i en tercera posició del podi sud12 la Lídia Sierra (EE Salou).

Durant el torneig també es va organitzar una visita guiada pel Montblanc medieval i una reunió de presidents de clubs de Tarragona, on es van tractar temes relacionats amb la planificació de la temporada 2020 i la valoració de la 2019.


Finalitzat el campionat de ràpides i les activitats paral·leles, al restaurant "El Pergamí" es va dur a terme el dinar i l'entrega dels trofeus que clubs i jugadors han assolit durant aquesta temporada 2018/2019. Cal agrair l'assistència al dinar i entrega de premis als regidors de l'Ajuntament de Montblanc, la Sra. Judith Pere i el Sr. Marc Vinya, així com al director tècnic de la Federació Catalana d'Escacs, el Sr. Jordi Magem.

Destacar que el podi del grup A del Memorial Calbet 2019 va ser íntegrament per a jugadors del Club Escacs Valls, club que a més va rebre una placa de reconeixement pel seu ascens a divisió d'honor durant la Lliga Catalana d'Escacs 2019.

També es va homenatjar l'Associació d'Escacs Santa Coloma de Queralt, pel seu 25é aniversari, que a més d'arribar al 1/4 de segle aquesta temporada a quedat campionat de Preferent i jugarà a Segona Divisió catalana per la temporada 2020.

Finalment, el Club Escacs Montblanc va homenatjar al seu ex-president, el Sr. Gumersind Maseras, per tots els seus anys de vinculació al club i direcció de l'entitat. Un reconeixement molt merescut i necessari a nivell personal i familiar.


Ferran Torta Navarro