Els dies 28, 29 i 30 de juny, s'ha disputat a la petita població de Masdenverge, el VIII IRT MASDENVERGE T.E., tot un bon torneig d'escacs vàlid per a rànquing fide, feda i català.

Aquest cap de setmana ha estat especialment calorós, tòrrid i molt dur en quan a temperatures, per damunt del 40º i amb aire calent; però els 84 jugadors d'escacs, varis d'ells mestres d'escacs, han aguant estoicament. Les 7 partides que s'han disputat han estat, sobre tot ens els primers taulers, de molt bon nivell; i d'això es tracta, de fer de l'OBERT de MASDENVERGE, un torneig dur i competitiu, per a que els joves valors, vegin en claredat, el que costa guanyar una partida, que com la vida mateixa, comporta sacrifici i en algunes ocasions, molt de sacrifici. En aquest cas concret, motivat per l'ona de calor sahariana, que creava una dificultat afegida.

Els jugadors locals i del territori, han pogut jugar amb bons mestres d'escacs, fer bones partides i els aficionats han pogut veure de primera ma, amb viu, tant les partides d'escacs, com del bon ambient de la sala de joc i de l'entorn.

Les instal·lacions municipals de la zona poliesportiva de Masdenverge, són una veritable joia, que paga la pena aprofitar. Un bon exemple el tenim en el torneig d'escacs: un cop acabes les partides, tots els jugadors, han tingut l'oportunitat de remullar- se a la piscina municipal, jugar a pàdel, futbol... i moltes activitats més, totes elles en un entorn més que tranquil, sense circulació de vehicles i fora de tota àrea de contaminació de sorolls, fums, etc.

Com en les passades edicions, a part dels participants, venen molts d'acompanyants; parelles dels jugadors, mares dels joves valors, etc, que gaudeixen de l'entorn a l'igual que els participants.

D'entre tots els jugadors, a part dels del nostre entorn més proper; Terres de l'Ebre, sempre hem de comptar amb escaquistes talents de la zona valenciana, principalment de clubs de Castelló i de València, tots ells afegeixen un plus important al nostre torneig. També hem de comptar amb gent de tota Catalunya, en aquest cas concret, de totes les províncies catalanes... i la joia del torneig, sempre venen a competir joves valors, joves tanlents; tan del territori, de l'entorn més proper, com de tota Catalunya i de la comunitat valenciana. Sovint també participen de l'Aragó, d'Andorra etc.

Per si fora poc, no ens hem d'oblidar d'afegir, les cases i hotel de turisme rural que, a més de col·laborar en el torneig, allotgen els participants i familiars. La veritat, tots ens en parlen molt bé.

... i la cirereta del pastís, gracies a la col·laboració dels establiments del poble, de poblacions veïnes, alguna de llunyana, de les cooperatives i molins d'oli de l'entorn, de les arrosseres, de cooperatives ecològiques, de les salines... etc, fem d'aquest torneig, un esdeveniment diferenciat de molts altres tornejos d'escacs i és que en acabar l'acte d'entrega de premis, que els guanyadors sempre esperem, fem un sorteig de productes del territori. Sortegem 30 lots entre tots els jugadors participants. Amb aquest bonic detall, pretenem: acontentar a molta més gent i divulgar i fer ressò dels productes del nostre territori, detall important que no podem ni hem d'oblidar. Per si fora poc, tos els participants, han tingut una bossa regal amb mostres d'oli, sal, arròs, revistes d'escacs i alguns detalls més.

Menció especial a l'equip arbitral, l,empresa BLITZ, que també col·labora tant en la part organitzativa com divulgativa a l'entorn valencià.

Ens deixàvem el berenar, aquí sí que participem tots. Tan jugadors com acompanyants podem disfrutar un suculent berenar abans d'emprendre el viatge de tornada

Amb tot plegat, pretenem aportar quelcom més a un bon torneig d'escacs, únic al nostre territori. Volem que la gent gaudeixi, tan de les partides d'escacs, com de l'entorn, dels nostres productes i que s'emportin un bon record dels tres dies d'estada a Masdenverge.

I, hem de parlar dels guanyadors, que per això venen a jugar; no obliden en cap moment que juguem un torneig d'escacs altament competitiu, que per guanyar una partida s'ha de suar molt i que ningú regala res.

Com a primer classificat i campió de l'OBERT INTERNACIONAL DE MASDENVERGE 2019, ha quedat el jove mestre català d'escacs de Roquetes: RAMÓN VICIENT, en segon lloc: JUAN ANTONIO VILLAR del club escacs BARCELONA i en tercer lloc tenim a David Jordan del Centre Mercantil de Castelló, guanyador en edicions anteriors. Molt bona actuació de Ramón Segura del Ruy Lopez de Vinaròs, que va saber adaptar-se tan al nivell de joc com a les altes temperatures. Com a primer local va quedar, el jove talent: ARNAU FOSCH. Primera dona: Silvia Donate també de Castelló. Com a primer veterà tenim a Alberto Hernández del Gambit Benimaclet i primer sub 18 a Oscar Gargallo de Castelló. El primer sub 16 ha estat Daniel Arjol, 1er sub 14 Nicolàs Bellón, 1er sub 12: Lluis Compte, 1er sub 10 Elsa Zafra i primer sub 8: Marc Archiles. En quan als trams; el campió del tram fins a rànquing fins a 2100 ha estat per Xavier López, fins a 2000 per José Javier Martínez, fins a 1900: Ramón Segura Lara, l'etern jove vinarossenc, i com 1er sub 1800 va ser per a Armand Lopez del CE Balafia de Lleida.

Però damunt de tot, de la competició, de la calor, etc, cal destacar la bona camaraderia que va regnar en tot moment i els que els jugadors d'escacs, a més de voler guanyar, sabem perdre i volem fer amics, ens importa molt això; som en essència alguna cosa diferent, un xic rars; ens agrada l'esport, però encara ens agrada més l'amistat, l'harmonia i la germanor.