El jugador peruà se situa al capdavant de la classificació amb un punt d'aventatge respecte el MI Gregorz Nasuta. 

El MI Carlomagno Oblitas lidera l'Obert Internacional de Sant Adrià, un dels campionats aspirants a formar part del Circuit Català la propera temporada. El peruà és líder un punt per sobre del seu principal perseguidor, l'u del rànquing Gregorz Nasuta. Per tant, Oblitas en tindria prou amb empatar en la darrera ronda per coronar-se com a campió del torneig. Amb cinc punts i mig trobem el MI Filemón Cruz i els Mestres FIDE Ariel Tokman i Kumar Matta Vinay. 

Pel que fa al Grup B, igualtat màxima. S'espera un final de campionat trepidant, ja que en aquests moments Jordi Vives i Jaume Costa comparteixen el liderat amb sis punts i mig cadascun i jugaran entre ells en una darrera ronda d'infart. La sub-10 Siya Sagar, d'origen indi, tindrà un ull posat a la partida de la primera taula, i és que ella segueix els dos líders a tan sols mig punt. 

Enllaços d'interès:

Aparellaments, resultats i classificacions a Chess-results

Galeria de fotos del torneig

Després de la victòria d’avui del GM Riff davant el MI Juan Mellado, el jugador francès se situa com el primer líder en solitari de tot el torneig amb 6,5 de 7 i té molt aprop aconseguir el títol en la seva primera participació a Figueres. L’altre GM que estava empatat amb Riff, el GM Muñoz ha entaulat amb el MF Alonso i és segon a mig punt. Alonso i el GM Campos ocupen la tercera i quarta posició a un punt del líder i tenen clares opcions de podi. Campos ha vençut avui el MF Àlex Vidal, de manera que ja no hi ha opcions de norma de MI pel jugador del Gerunda. Sembla que tampoc ni hauria   pel cubà Alonso, ja que encara que guanyés la darrera ronda, li faltaria mitja d’Elo dels rivals amb qui s’ha enfrontat.

Cal destacar la victòria del MC Jordi Serra amb les peces negres davant el MI Jorge González després d’una gran partida. D’aquesta manera Serra es refà de dues ensopegades a les rondes 5 i 6. Demà s’enfronta al MF Àlex Vidal a la taula 4, tots dos amb 5 punts. L’altre jugador amb 5 punts és Lluís Parals, que està completant un magnífic torneig i s’enfila a la taula 3 a la darrera ronda on amb negres jugarà contra el MI Alonso. A les taules 1 i 2, s’enfronten MI Touzane (5 punts) contra GM Riff i GM Campos contra GM Muñoz.

Grup B

Ricard Nadal ha vençut al jove olotí Abel Làzaro i amb 7 punts i un d’avantatge sobre els seus perseguidors, té molt aprop del títol, que només una derrota i un sorteig dels desempats desfavorable li podrien esguerrar.

Dels perseguidors, només Arnau Clot ha aconseguit vèncer Àngel Làzaro, mentre que a les partides Claret-Van de Craen i Buenafe-Núñez, el resultat ha estat d’empat.

Els tres jugadors amb 6 punts, a un del líder, són el francès Claret que mirarà de frenar-lo amb blanques a la taula 1, Arnau Clot, que jugarà amb negres contra Jesús María González (5,5) i Abel Làzaro que jugarà a la taula 3 contra Jesús Buenafé (5,5).

Grup C – VI Torneig Infantil sub-12

Quan falten dues rondes per acabar el torneig Infantil, Lucas Puente lidera en solitari el torneig amb 5,5 punts de 6 possibles i demà s’enfrontarà a Daniel Salinas (5) que, amb gran mèrit al ser sub8, s’ha enfilat fins a la taula 1 quan queden només dues rondes per finalitzar la competició.

Algunes partides del grup Infantil s’han allargat molt com per exemple les d’Acevedo-Higueras, amb victòria pel primer en un final de torres amb molts peons d’avantatge i la d’Escribà-Romeu, on el figuerenc s’ha imposat amb les peces blanques en un final gens fàcil de torre i cavall (pel blanc), contra torre i peó.

Dijous al matí es disputa la darrera ronda a les 9:30 h al Castell de Sant Ferran (en el grup Infantil se’n diputaran dues, la primera d’elles, també a les 9:30 h). Es preveu iniciar l’entrega de premis, un cop acabada la darrera partida, a partir de les 14 h.