El XI Torneig Obert Internacional actiu de Canovelles es va disputar, a l’auditori Can Palots, el dia 7 de maig de 2017 a partir de les 9,30 hores.

El sistema de joc va ser suís a 9 rondes al ritme de 15 minuts per jugador, més un increment de 5 segons per jugades.

Un total de 78 participants, entre els que havia 3 Grans Mestres i 7 Mestres Internacionals, van prendre part en aquest torneig internacional d’actius vàlid per puntuació del Circuit Català d’Escacs 2017.

El torneig va ser retransmès en directe, per primera vegada i també les partides es van projectar a la sala de joc.

Esportivament parlant, cal destacar el triomf del Mestre FIDE, Alejandro Barbero del club escacs Lleida amb 7,5 punts. En segona posició i empatat a punts trobem el Gran Mestre Miguel Muñoz del club Sant Andreu. I va completar el podi el jugador sub-16 peruà, el Mestre FIDE, German Gonza Quirhuayo del club Peón Doblado. Molt bones actuacions, del MI català Pere Garriga del Mollet i el colombià, Daniel Uribe, tots dos amb 7 punts.

A la cloenda van assistir autoritats locals, la regidora d’esports de l’Ajuntament de Canovelles, Raquel Naveros i dos representants de la nova junta directiva de la Federació, Ramón Caro i Teresa Muñoz, que van repartir els 28 premis del torneig.

El director del Torneig va ser Daniel Flores i l’àrbitre principal Vladimir Zaiats.

A destacar el bon ambient, l’esmorzar gratuït i la tradicional paella al mig dia.