30è. Campionat de Catalunya de partides llampec per equips

BASES

RITME DE JOC DEL CAMPIONAT DE PARTIDES LLAMPEC PER EQUIPS
Partides llampec a 3 minuts per esportista, més un increment de 2 segons per jugada. Equips de 4 esportistes (per a més informació consultar el reglament Campionat Catalunya de ràpides per equips al web de la FCE): reglament

Nota reglamentària: Un mateix esportista no pot jugar en dos equips diferents.

DATA
El 23 de setembre de 2018 de 10:00 a 13:30 hores.


LLOC
Hotel Catalonia Plaza a la Plaça Espanya, 6-8 de Barcelona.


SISTEMA DE JOC
Es jugarà pel Sistema Suís basat en valoració a nou (9) rondes, amb sistema de puntuació olímpica (suma de punts per tauler). El descans es comptabilitzarà com a victòria de dos punts i mig (2,5 punts).
El rànquing inicial es farà primer per la categoria dels equips i després per ordre alfabètic.
Els aparellaments es publicaran uns minuts després de la finalització de cada ronda. Per tant, si un equip no vol ésser aparellat en una ronda concreta, haurà de comunicar-ho a la taula arbitral abans de la finalització de la ronda anterior a la que volen no ser aparellats.
Vàlid per Elo llampec FIDE i català.

PARTICIPANTS
Poden participar tots els equips dels clubs que formen la FCd'E, dividits en els grups següents:
·    Divisió d’Honor i Primera Divisió
·    Segona Divisió
·    Preferent
·    Primera Categoria
·    Segona Categoria
·    Tercera Categoria


PRESENTACIÓ DELS EQUIPS
Els equips estaran obligats a relacionar tots els jugadors participants, en un imprès elaborat a tal efecte (MODEL). La relació de jugdors es pot entregar a partir del moment d'inscripció via correu electrònic a federacio@escacs.cat. En tot cas, el termini màxim per lliurar aquest imprès serà un cop celebrada la tercera ronda.
Durant la competició un jugador no podrà canviar d’equip, és a dir, haurà de jugar totes les partides en el mateix equip. Un jugador titular d’un equip no pot jugar en un equip de categoria inferior. La infracció d’aquesta norma seria castigada per alineació indeguda amb la pèrdua del matx 4-0 a efectes de classificació tot i que les partides comptarien per a Elo.
La Federació lliurarà a l’àrbitre principal del Campionat els ordres de forces de tots els clubs participants.


INSCRIPCIONS
L’últim dia per fer les inscripcions del serà el dia 14 de setembre de 2018, a les 19:00 hores


ACTES DELS PARTITS
A l’omplir l’acta del partit caldrà posar, a més del nom i cognom del jugador, el número de llista de l’ordre de forces.
L’acta de cada partit servirà a l’àrbitre per conèixer els resultats i els jugadors que disputen cada ronda.
Les alineacions es realitzaran per odre de forces tenint en compte l'elo català de partides ràpides i mantenint la mateixa titularitat que en La Lliga Catalana d'Escacs, o sigui que els titulars de l'equip vindran determinats per l'ordre de forces del club a la Lliga, però l'ordre dels taulers serà per l'ELO ràpid català. Abans de començar la ronda, els delegats dels equips contrincants fixaran l’alineació de forma simultània. Per poder començar una ronda serà necessària la presència, com a mínim, de dos esportistes.
És molt important la col·laboració dels delegats dels equips amb la confecció correcta de les actes per minimitzar els errors del càlcul de l’Elo.

SISTEMES DE DESEMPAT

En el tema de desempats seran els següents :

1.- Punts de matx ( 2 per victòria, 1 per empat i 0 per derrota)
2.- Resultat particular respecte a punts de matx
3.- Punts de partida + punts de matx (3 per victòria; 1 per empat; 0 per derrota)
4.- Bucholz Total

PREMIS
Trofeu per al primer, segon i tercer classificats de cada categoria.

LLIURAMENT DE PREMIS
A continuació de la competició es farà un dinar de germanor, durant el qual hi haurà el repartiment de premis de l'actual temporada i dels guardons especials.

TROFEUS
El lliurament de trofeus es portarà a terme durant el dinar en el mateix local on s’efectuarà aquest. Els clubs i esportistes que no participin a la Festa i vulguin recollir el trofeu hauran de comunicar-ho a la Federació abans del dia 15 de setembre. En cas de no recollir el trofeu el dia de la Festa hi haurà un mes de termini per recollir-lo a la Federació.

REGLAMENTACIÓ APLICABLE
S’aplicaran les Lleis dels Escacs de la FIDE en vigor a 1 de gener de 2018.
Recordatori: Per a la primera jugada il·legal, s’afegirà un minut a l’adversari. Per a la segona, es decretarà la pèrdua de la partida per a l’infractor.
Tot el que no estigui previst en aquesta circular, es resoldrà aplicant, en l'ordre que s'enuncien, els reglament de la Copa Catalana i el reglaments de la FCd'E o la FIDE.

ALTRES
Hi haurà unes normes d’obligatori cumplimente per a tots els equips.

NORMES OBLIGATÒRIES