Dins el marc de col·laboració de la Federació Catalana d'Escacs amb el Centre Penitenciari de Lledoners i l'Acadèmia d'Escacs Josep Oms, convoquem el primer torneig "Centre Penitenciari Lledoners", en el que es poden inscriure fins a 20 jugadors no interns, que han de ser federats. Podeu enviar la vostra sol·licitud a federacio@escacs.cat. Esperem contribuir a fer que la vida a la presó sigui un pèl menys dura per unes hores.

Albert Morales i Ethan Rubio, subcampió i 3r al Campionat d'Espanya juvenil de l'ONCE!Gran actuació de la delegació Catalana al Campionat d'Espanya juvenil de l'ONCE celebrat a l'hotel Ilunion de Mèrida entre el 31 d'agost i el 9 de setembre. 

El torneig va consistir en un tancat a 12 rondes entre 13 participants amb un ritme de 50m+10s. 

Llegeix més...

Ens plau informar-vos que hem creat una nova pàgina web dedicada exclusivament a l'Obert Internacional Ciutat de Barcelona. Es tracta de https://barcelonachess.com/. Des d'aquí podreu, entre altres coses, realitzar la vostra inscripció, consultar les bases i els participants, llegir notícies... i a mesura que s'acostin les dates del torneig (del 27 de setembre al 5 d'octubre), oferirem fotos, cròniques, enllaços a les diferents retransmissions i més! Tot plegat en 3 idiomes: català, castellà i anglès.

Aquestes són algunes de les funcionalitats i característiques de la nova web. No deixis de visitar-la: https://barcelonachess.com/

Us presentem la delegació Catalana al Campionat d'Espanya juvenil de l'ONCE que se celebra del 31 d'agost al 9 de setembre a Mèrida, formada pels jugadors Albert Morales, Ethan Rubio, Iraida Casadevall, Adrià Climent i l'entrenador Ivan Marina. Albert Morales aspira a revalidar el títol aconseguit el passat any, Ethan Rubio, novell en la competició, pot intentar lluitar per entrar al podi i Iraida Casadevall i Adrià Climent poden fer bones actuacions després d'haver millorat força darrerament.

Ga·la G-Catany, Victor Rivas, Axel Delorme, Jonathan Alonso, Erik Martínez i Dani Alsina

El Club d'Escacs Barberà ha quedat quart al Campionat d'Espanya per Equips de Primera Divisió que s'ha disputat a Linares. Això suposa una bona millora respecte al sisè lloc que ocupava en el rànquing inicial. Tots els resultats i classificacions a: https://info64.org/team/ce-primera-division-2019/standings

Més informació i fotos a: https://bit.ly/2kns2tx

Erik Martínez, Ga·la G-Catany, Jonathan Alonso, Victor Rivas, Dani Alsina i Axel Delorme

El Club d'Escacs Barberà participa del 26 d'agost a l'1 de setembre en el Campionat d'Espanya per Equips de Primera Divisió que es durà a terme a Linares. Podeu seguir tots els resultats i classificacions al següent enllaç: https://info64.org/team/ce-primera-division-2019

Endavant!

Els primers Campionats d'Espanya absoluts 2019 ja s'han disputat a Úbeda i Linares, amb alguns resultats molt destacats per part de la representació catalana.

El 23 d'agost el català Marc Narciso va quedar campió absolut de la modalitat Llampec, celebrada a Úbeda, amb unes meritòries 7 victòries i 2 taules, mentre que la catalana d'origen georgià Ana Matnadze va resultar campiona en la categoria femenina. La jugadora de l'Escola d'Escacs de Barcelona ja havia quedat segona al VII Campionat Iberoamericà Individual Absolut disputat a ritme clàssic a principis de mes.

El 24 d'agost un altre Campionat d'Espanya absolut estava en joc, aquest cop el d'escacs ràpids, també a Jaén en concret a la localitat de Linares. Marc Narciso (actualment jugant per Navarra) i Carles Díaz (Colón Sabadell Chessy) van quedar subcampió i tercer classificat, respectivament, igualats a punts amb el campió, que va ser el càntabre Enrique Tejedor. Ana Matnadze, de nou, va quedar campiona femenina amb una actuació que no ha passat desapercebuda pel diari La Vanguardia (podeu consultar la notícia al següent enllaç: https://bit.ly/2HoCOIe)

Partides, classificació i galeria de fotos:

Campeonato de España de Ajedrez Relámpago: https://bit.ly/30Afuim

Campeonato de España de Ajedrez Rápido: https://bit.ly/2Zo0bYB

 

 

Quan el Pau va morir prematurament, aquesta obra, 50 PERLES, va quedar inacabada. Els escacs van ser la darrera inspiració del Pau i una manera de gaudir de la vida. Però no va ser l’única, també era amant de l’astronomia, de la fotografia i del jazz; tenia el seu bloc Viatge als Escacs, que era punt de referència obligat dels entesos; feia pàgines web; tocava el saxofon i la flauta travessera; dibuixava… era un home polifacètic i, com diu la seva família, un home intel·ligent que feia les coses amb una perfecció i exactitud de veritable artista. I aquest llibre ho demostra.

Llegeix més...

SEGONA DIVISIO
GRUP I   Grup II
Granollers   Vila Olímpica
Manou   Tàrrega
Mataró   Jake
Gerunda B   Badia
Guixolenc   Cardona
Figueres B   Balaguer
Peona i Peó B   Catalonia
Tordera   Torrenegra
Hostalric   Santpedor
Comtal   Moianés
     
     
GRUP III   GRUP IV
Martorell   Escola Salou B
Aragones   Vilafranca B
Maragall   Santa C. de Queralt
Barberà B   La Lira
Tres Peons B   Amposta
Sabadell C   Terrassa B
Sant Feliu   Sant Adrià 
Agustí   Lira Vendrellenca
Congrés   Catalunya B
Montmeló   Vilafranca
SEGONA DIVISIO
GRUP I   Grup II
Granollers   Vila Olímpica
Manou   Tàrrega
Mataró   Jake
Gerunda B   Badia
Guixolenc   Cardona
Figueres B   Balaguer
Peona i Peó B   Catalonia
Tordera   Torrenegra
Hostalric   Santpedor
Comtal   Moianés
     
     
GRUP III   GRUP IV
Martorell   Escola Salou B
Aragones   Vilafranca B
Maragall   Santa C. de Queralt
Barberà B   La Lira
Tres Peons B   Amposta
Sabadell C   Terrassa B
Sant Feliu   Sant Adrià 
Agustí   Lira Vendrellenca
Congrés   Catalunya B
Montmeló   Vilafranca