El passat diumenge, 4 de desembre, es va disputar el Torneig Obert Memorial David Garcia Ilundain, torneig que l'organitzava la Federació amb la col.laboració del Catalunya Escacs Club.

El campió va ser, gràcies al desempat, el mestre internacional del Sant Andreu, Arian Gonzalez, amb 7 punts. En segona posició va quedar el mestre FIDE Jose Antonio Herrera, del Llinars. Va completar el podi un altre mestre FIDE, en Jordi Coll, del Lleida, amb 6.5 punts.

 

Podi del Torneig Memorial Garcia Ilundain amb el David Vigo, com a director del torneig,  Jordi Coll, del Lleida, Arian González, del Sant Andreu, Jose Antonio Herrera, del Llinars i el vice-president segon de la FCE, Ramon Chalmeta.

 

Els diferents campions dels diferents trams són:

 

Campió Tram 2200-2100 Francisco Fernández Aguilar (Castellar)

Campió Tram 2100-2000 Néstor Dougas (Sant Andreu)

Campió Tram 2000-1900 Marc Juan (Catalunya)

Campió Tram 1900-1800 Martí González (Ateneo Colón)

Campió Tram de menys 1800 Víctor Moreno (EDAMI)

 

Els campions de trmas d'edats són els següents:

 

Campió sub-14 Héctor Sama (La Lira)

Campió +65 anys Miquel Tarragó (Sant Adrià)

 

Classificació final

 

 

EXPOSICIÓN DE PESO EN MONTJUÏC

La Miró juega al ajedrez con las vanguardias
El centro explica el arte de la primera mitad del siglo XX a través del tablero y de Duchamp

 

La Miró juega al ajedrez con las vanguardias
JORDI COTRINA

'Play it by trust', el ajedrez blanco de Yoko Ono que cierra la exposición.

Llegeix més...

Tres esportistes catalans van participar en l'Europeu Juvenill individual d'escacs que es va celebrar a Praga. Els esportistes que van participar en el campionat van ser el Sub-8 Dan Clotet, el Sub-16 Gerard Ayats i el Sub-18 Pere Garriga.

 

En Dan Clotet va aconseguir 2.5 punts en la seva participació en un europeu quedant el 99è de la classificació final. El Gerard Ayats, després d'aconseguir 5 punts, es va quedar a la 47a posició de la classificació final, mentre que en Pere Garriga va aconseguir mig punt més, fent 5.5 punts, i aconseguint la 32a posició.

 

Enllaç a Chess-results

 

El caso Fischer (Pawn Sacrifice)

La pel.lícula sobre l’enfrontament entre Bobby Fischer i Boris Spassky l’any 1972, en plena Guerra Freda. La “partida del segle” on es van enfrontar dues formes antagonistes d’entendre la política, la vida i els escacs. Protagonitzada per Tobey Maguire i Liev Schreiber, s’estrenarà en cinemes el proper 12 d’agost. Tràiler

Tots els Federats que vulguin veure EL CASO FISCHER als Cinemes Verdi de Barcelona poden aprofitar-se del descompte.

Malgrat perdre contra l'equip murcià del Beniaján-Duochess, l'equip de l'Escola d'Escacs de Barcelona ha finalitzat segon classificat en el Campionat d'Espanya d'Equips de Primera Divisió gràcies a que el Club Silla de la Comunitat de València, que era l'únic que podia treure-li el segon lloc als catalans, ha empatat la seva trobada d'avui contra el Collado Villalva i finalitzant empatats Escola i Silla, els catalans ocupen la segona plaça per millor desempat. El millor dels components del club del carrer Aribau ha estat Marc Narciso, amb un total de 6 punts en 7 partides. Però la resta dels jugadors no han estat malament, amb Aleksandr Rakhmanov amb 5 punts de 7 possibles, Fernando Pertalta amb 4½ de 7 possibles i Ana Matnadze amb 5 de 7.
Per la seva banda, l'equip del Club d'Escacs Barberà ha finalitzat el torneig sense haver pogut puntuar a cap partit, el que significa el descens a segona divisió per a la temporada següent. Els jugadors del Barberá van ser Daniel Alsina que va realitzar una puntuació de 4½ de 7, Jonathan Alonso amb 2½ de 7, Èrik Martínez amb ½ de 7 i Feliciano Martín amb 0 punts de 7.

El jugador de l'Escola d'Escacs de Barcelona, el gran mestre Marc Narciso, s'ha proclamat campió d'Espanya d'Escacs Llampecs. Els quatre primers classificats han estat quatre catalans. darrera d'en Marc, el segon ha estat el jugador de la Coral Colón de Sabadell, el gran mestre Àlvar Alonso que ahir va quedar campió en escacs ràpids, el tercer ha estat el jugador del Sant Cugat, el mestre internacional Hipólito Asís i el quart classificat ha estat el jugador del Montcada, el gran mestre Miguel Ángel Muñoz. I per completar l'èxit dels escacs catalans, la millor jugadora ha estat l'Ana Matnadze, que amb aquest triomf aconsegueix el triplet (absolut femení, escacs actius i escacs llampec). Felicitats a tots ells.