Principals acords:

  1. S'aprova el Balanç, Compte de Resultats i Compliment del Pressupost de la Federació al 2016. El superàvit serà de dotze mil euros.
  2. Jordi Parayre renúncia al càrrec de Director Executiu. Continuarà vinculat laboralment fins a final d’any com a responsable del Circuit Català, el Magistral Ciutat de Barcelona, el Programa de Promoció dels escacs en Municipis sense Club, i l’organització de la Festa Catalana.
  3. S’acorda la convocatòria d'Assemblea General Ordinària i l’odre del dia d’aquesta assemblea per al dia 25 de març de 2017 a les 9:30 hores.
  4. S’acorda la convocatòria d’Assemblea Extraordinària per al mateix dia 25 de març, un cop finalitzada l’Assemblea ordinària, amb la convocatòria d’eleccions a la Presidència i Junta Directiva de la FCE. S’aprova el Reglament i Calendari Electoral.
  5. S’aproven els ajuts econòmics als organitzadors d’Oberts del Circuit Català.
  6. L’edició del 2017 del Circuit comptarà amb la baixa de l’Open d’Amposta. S’acorda aprovar l’entrada dels Opens de Sant Adrià, Peona i Peó, i Gran Penya.La Final del Campionat d’Edats es farà a Vila-seca. La final de Copa s’aprova celebrar-la a Amposta.
  7. Es proposa que a la Copa Catalana, el cinquè jugador de la llista d’ordre de forces pugui jugar a l’equip A-2 i que es pugui fer un A-3 amb els dos últims jugadors del primer equip i dos més del segon. Per tant, l’equip A-1 i A-2  tindria 4 titulars i no cinc com fins ara. Aquesta proposta es presentarà a la propera Assemblea de Clubs.
  8. S’acorda establir una col·laboració amb la Asociación Shogi en Español (escacs japonesos), per a facilitar-les-hi la seva difusió mitjançant el nostre Butlletí digital, el contacte amb organitzadors per a la realització de tallers,  o l’adquisició de material mitjançant la nostra cooperativa.

 

El "retorn del rei" Cuartas del Peona i Peó

El Barberà manté el seu fort lideratge i va tornar a guanyar en camp contrari al Banyoles per 2 a 8. La resta de resultats del grup II van ser també molt contundents. El Sabadell va guanyar el Cerdanyola pel mateix resultat de 2 a 8, l’Escola d'Escacs de Barcelona es va refer del malson de la ronda anterior amb un 7,5 a 2,5 contra el Foment i el Sant Josep va guanyar amb facilitat el Terrassa també per 7,5 a 2,5.

Al Grup I, el Mollet continua líder, després de la seva clara victòria contra el Lleida per 7,5 a 2,5. El Tres Peons va guanyar per la mínima el Figueres i es col·loca ja amb tres punts. El Sant Andreu va aconseguir la seva primera victòria de la temporada contra el Montcada per 3,5 a 6,5.

El partit més emocionant de la jornada, que va ser retransmès per la Federació, el Gerunda contra el Peona i Peó, es va decantar per la mínima en favor dels barcelonins. A destacar el retorn espectacular del primer tauler del Peona i Peó, el GM Jaime Alexander Cuartas, que va aconseguir una importantíssima victòria amb negres contra el GM Àlvar Alonso que és un dels jugadors més forts de la Lliga.

Haurem d'esperar als enfrontaments directes entre el Barberà i els seus perseguidors per clarificar el resultat final de la Lliga.

 

EL BARBERÀ ACONSEGUEIX UNA VALUOSA VICTÒRIA CONTRA L’ESCOLA D’ESCACS DE BARCELONA

El partit de la jornada, retransmès pel portal de la Federació Catalana d’Escacs, va finalitzar amb la victòria treballada i merescuda del Barberà.  Aquest resultat dóna un nou aire a la Lliga i deixa clar que aconseguir el títol no serà fàcil per a ningú.

Els perseguidors dels líders, Mollet i Colon Sabadell Chessy, van resoldre amb facilitat el seus partits contra Tres Peons i Terrassa respectivament.

El Peona i Peó va aconseguir una sorprenent victòria per 6 a 4 contra el Lleida, tot i que no jugaven amb el seu primer tauler.

El Gerunda es va reivindicar com a equip de Divisió d’Honor en guanyar per la mínima a l’experimentat equip del Sant Andreu.

El Sant Josep i el Foment es van repartir els punts en un partit molt igualat.

Tampoc van tenir problemes el Cerdanyola del Vallès en derrotar el Banyoles per 6,5 a 3,5 i el Figueres en guanyar el Montcada pel mateix marcador.

El Gerunda és el sorprenent líder del grup I de Divisió d’Honor, mentre que el Grup II el lideren Barberà i Cerdanyola del Vallès.