CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

Lliga catalana

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

Retransmissió en directe de la Lliga Catalana

Cada dissabte, a partir de les 16:30 hores, es retransmetran dues partides de divisió d'Honor. Aquesta setmana:

Grup I: Foment - Barberà

Grup II: Figueres - Olot

Chess24

Telèfon resultats (només Divisió Honor): 689.625.046

Veterans - Fases Territorials 2023

Barcelona - Inscrits

Girona - Inscrits

Tarragona - Inscrits

Lleida - Inscrits

Campionat de Catalunya individual d'edats 2023

Pàgina del torneig

Criteris de distribució i places classificatòries

Fases prèvies

 

La primera edició del Torneig de Parelles mixtes finalitza amb la victòria de la parella formada per Ana Matnadze i David Ayza. Classificació.

El dissabte, dia 17 de gener, es va disputar la primera edició del Torneig de partides llampec per parelles mixtes organitzat per la Federació Catalana d'Escacs. El campionat es va dur a terme a l'Auditori de les Cotxeres de Sants, a Barcelona, amb una participació final de 21 parelles deguda a alguna baixa d'última hora. Les parelles estaven formades per un integrant de cada sexe, estigués o no federat, garantint així una participació igual d'homes i dones, fet inèdit, malauradament, als tornejos d'escacs.

El torneig es va realitzar sense cap incident i en un ambient molt agradable i distés. Destacable l'alt nivell dels jugadors amb la participació de diferents titulats internacionals, com el GM Daniel Alsina, la MI Ana Madnatze, l'MI Jose Maria Hernando, l'MI David Pardo i altres Mestres fides. També vam poder comptar amb l'actual campiona de Catalunya, l'Elisabeth Riera, i amb la tornada als taulers de la Raquel Julian. Molt competitives van ser també les parelles familiars, com les formades pel pare i la filla Jausàs o pels germans Jose Maria i Inma Hernando.

Després d'un torneig quasi perfecte i sense abandonar en cap moment el primer tauler, la parella campiona va ser la formada per l'Ana Madnatze (MI) i en David Ayza (MC), tots dos jugadors del Peona i peó, i que sortien com a primers de rànquing atès el seu elo català. L'Ana va cedir dues taules davant del GM Daniel Alsina i l'MC Hector Jausàs  i una derrota en l'última ronda, quan la parella era ja matemàticament campiona, contra el MF Ramon Chalmeta. Per la seva banda, el David va sumar els 9 punts possibles, no sense patir més del necessari en alguna de les partides. Però els destrets de temps sempre van acabar afavorint aquest expert en partides llampec.

L'equip campió format per l'Anna Matnadze i el David Ayza, tots dos jugadors del Peona i peó. 

 

Emoció fins al final en la disputa per la segona posició. El mat en una del Daniel Alsina en una posició complicada no va ser suficient i finalment la segona parella classificada va ser la formada per en Josué Expósito (MF del Peona i peó) i la Diana Ruth Lopez (del Sant Martí), per un punt de diferència en el desempat. D'aquest manera, va tancar el podi la parella Daniel Alsina (GM del Barcelona UGA) i Xènia Arnó (de l'Almenar) amb els mateixos punts que la parella anterior i ambdues a 3,5 punts dels campions.

 

La primera parella amb una mitjana inferior a 2000 punts d'elo va ser la formada per en Joel Iglesias (Ripollet) i la Mireya Aledo (Tarragona) i la primera amb una mitjana inferior a 1850 la única parella que finalment hi participava, en Jose Tarifa i la Mercè Sanjoaquin. L'enhorabona a tots!

 

Així finalitzava aquesta primera edició del Torneig de partides llampec per parelles mixtes que va deixar molt bones sensacions i ganes de repetir entre els participants. Esperem que així sigui i de cara a l'any vinent puguem comptar amb tots ells i moltes altres parelles.

Preguntes Freqüents

Botiga en línia

Cercador

Galeria Flickr