CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

XCII Campionat de Catalunya Absolut Individual

Hotel 4R Salou Park Resort

Bases

De l'11 al 18 de maig de 2024

XXXVIII Campionat de Catalunya de Veterans

Hotel 4R Salou Park Resort

De l'11 al 19 de maig de 2024

La primera jornada del Campionat de Catalunya Absolut va discórrer sense grans sorpreses amb tres empats i cinc victòries. 

 José Angel Guerra va complir els pronòstics i va guanyar el seu rival, el MC Alexandre Pinsach, amb una Siciliana Alapin on va aconseguir primer avantatge posicional i després material. 

Victor Plasencia va aconseguir unes meritòries taules contra l’actual Campió del Torneig, Hipólito Asís, que va haver de repetir jugades en una posició de la Siciliana amb enrocs oposats, on cap dels dos jugadors no podia progressar sense fer massa concessions al seu adversari. 

 També meritòries les taules de Daniel Garcia Ramos, actual campió de Catalunya Sub-18 contra el GM Levan Aroshidze, amb una obertura Espanyola.

 Miguel Muñoz va derrotar Joan Trepat en un final de partida trepidant, amb la seva defensa favorita, l’Escandinava amb la novetat de retirar de la dama a d8.

 Antonio Gual va guanyar Marc Narciso gràcies a generar en la partida grans complicacions que van forçar l’error del Gran Mestre Català.  A l’obertura, Gual va amagar una Índia de Rei on el cavall de g8 va sortir per e7 en comptes de per f6.

 La partida entre Jonathan Alonso I Carles Diaz va estar molt igualada, amb una Defensa Francesa on van haver de signar les taules en un final de peons, després de dura lluita.

 I Jordi Fluvià va derrotar el seu adversari, Francesc Xavier Farran, i malgrat tenir danyada l’estructura de peons, va aconseguir guanyar-ne un i va arribar al final amb avantatge decisiu.

 El GM Alonso Romero va caure derrotat contra el jove MI català, Pere Garriga, en una Defensa Siciliana on Garriga va aprofitar el seu domini central per apoderar-se finalment de la important columna "e" i acorralar el seu adversari fins a la victòria.

 Avui es disputarà la segona jornada amb els mateixos adversaris amb els colors canviats.