CLUBS

JUGADORS

TORNEIGS

LLIGA CAT.

Lliga catalana

CIRCUIT

RETRANSMISSIONS

Destacats

 
 
 
 
 

Comunicat de la Federació Catalana d'Escacs.

Ajornament de la Final de la Copa Catalana - Octubre 2020

Seguint les instruccions de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC), totes les competicions esportives d’àmbit català, federades, escolars o privades, quedaran ajornades durant dos caps de setmana.

Aquest ajornament afecta, entre d’altres, a la Final de la Copa Catalana que estava previst que es disputés el proper 25 d’octubre de 2020 en diferents seus repartides pel territori català.

Segons indica la pròpia UFEC, en les properes hores el PROCICAT confirmarà aquesta i altres mesures de restriccions per contenir els brots de coronavirus dels darrers dies.

Llegir comunicat sencer

Barcelona World E-Chess Open - Ciutat de Barcelona

 

Web del Barcelona World E-Chess Open - Ciutat de Barcelona - Del 27 de novembre al 6 de desembre

 

Versión en castellano - Del 27 de noviembre al 6 de diciembre

English version - From November 27th to December 6th

Annex

Protocol de represa de l'activitat esportiva de la FCE 

PLA D’ACTUACIÓ PER PREVENIR EL CONTAGI PER COVID‐19 (versió 2.1) 

 

D'altra banda, us recordem que la Federació segueix oberta en atenció telefònica (93.318.59.26) els dies laborables: dilluns, dimarts, dimecres i divendres, de 10:00 a 14:00 hores, i dijous a la tarda, de 15:00 a 19:00 hores.

Per accedir presencialment caldrà demanar cita prèvia i haurà de ser per motius justificats. Serà imprescindible l’ús de mascareta, rentat de mans en entrar i sortir del local i el distanciament d’1,5 metres entre persones.

Assemblea General 2020

Assemblea General el dissabte dia 28 de novembre de 2020, a les 10 hores. 

La Federació enviarà per correu electrònic als assistents, amb un mínim de 24 hores d’antelació l’enllaç per poder accedir-hi. 

DOCUMENTACIÓ

El dia 12 de gener de 2020 es van disputar les fases classificatòries de la Copa Catalana en les quatre Delegacions Territorials de la Federació Catalana d’Escacs.

A la Fase de Barcelona van participar 161 equips, amb un nou rècord d’inscripció, en un grup únic on es van encabir totes les categories. El magnífic local de joc va ser de l’edifici HUB, al Museu del Disseny ubicat a la plaça de les Glòries de Barcelona.

Abans de començar la competició es va fer un sentit minut de silenci en record de l’estimada jugadora Beatriz Alfonso.

El campió de la Categoria Absoluta (Divisió d’Honor i Primera Divisió) – Fase Barcelona va ser el Barberà A1 que es va imposar davant d’altres forts equips amb un total de 29 punts. El va seguir l’equip del Mollet A1 (26.5 punts) i l’Escola d’Escacs de Barcelona (26 punts). 

L'equip del Barberà A1 amb els 4 integrants de l'equip, més el seu president, en Víctor Pont, al centre.

El podi de la Segona Divisió el van ocupar el Masnou A1 (23 punts) seguit del Mataró A i Agustí A1, tots dos amb 22.5 punts. El Sant Martí B, amb 22.5 punts, es va emportar el primer lloc de la categoria preferent, seguit del Pallejà A1, a un punt de distància i el Barcelona C, a 1.5 punts. A la Primera Categoria el Barad A, empatat a 21 punts amb el Montornès A1, va quedar campió gràcies al desempat. El Ripollet A va quedar tercer de la categoria, amb 20 punts. El Cervelló A, amb 19.5 punts, va endur-se el primer lloc de la classificació de la Segona Categoria, seguit de l’EDAMI, amb 19 punts, i el Tres Peons F amb 18 punts.

Pel que fa a la categoria més petita, la de Tercera, el Llinars D amb 20.5 punts es va imposar davant del Maragall B, amb 18 punts, i el Barcelona E, amb 17.

Els quatre primers classificats de cada categoria es van classificar per a la Final de la Copa Catalana que enguany es disputarà a la Delegació de Lleida.

Classificació final de Barcelona

 

A la Delegació de Girona l’equip del Banyoles A va quedar campió amb 23.5 punts, seguit del Figueres A, amb 21.5punts. Tanca el podi l’equip de l’Olot A, amb 21 punts. Pel que fa la resta de categories: a Segona Divisió el Tordera (18.5 punts) va quedar campió davant del Figueres B (15 punts) i l’Hostalric A1 (14.5 punts). A Preferent el Santa Eugènia A, amb 18 punts, va endur-se el primer lloc de la categoria seguit del Sant Gregori A i Figueres C empatats a punts (16 punts). El Banyoles B va quedar campió de la seva categoria, la Primera Categoria, amb 15.5 punts per davant de l’Alt Empordà A i el Fornells (13.5 punts tots dos equips). A la Segona categoria el Santa Pau i els Peons de Tossa van empatar a 12 punts, tot i que per desempat l’equip garrotxí va quedar per davant. El Figueres D, amb 9.5 punts, va quedar tercer de la categoria. A la darrera categoria, la Tercera, el Gerunda E va aconseguir la primera posició amb 13 punts per davant del Vilobí B (10.5 punts) i el Montgrí (7.5) punts. 

 

L'equip del Banyoles A recollint el premi. 

Classificació final de Girona

 

El Club Escacs Lleida, amb 27.5 punts, va guanyar la Copa Catalana - fase Lleida i subcampió l’equip de Preferent, el Vallfogona, equip que s’ha classificat per a participar a la Final de la Copa Catalana a la categoria on vulgui escollir, la seva categoria o a la Final Absoluta. El tercer classificat de la general va ser el Tàrrega, equip de Segona Divisió i campió de la seva categoria. El segon classificat de la Segona Divisió va ser el Balaguer amb 18 punts. A la Primera categoria, el Bellpuig va quedar campió amb 18.5 punts, subcampió el Ponts amb 18 punts i tercer el Lleida C1 amb 17.5 punts. El Balaguer B, amb 17 punts, va endur-se el campionat de la Segona categoria seguit del Mollerussa C (14 punts) i del Balàfia-Adejo B (13 punts). En el retorn del club de La Seu A, aquest va quedar campió de la Tercera categoria seguit de l’Artesa de Segre i del Geva-Cea D, tots tres empatats a 14.5 punts.

 

Jugadors del Club Escacs Lleida recollint el premi de campions, al costat de les autoritats.

Classificació final de Lleida

 

A la Delegació de Tarragona, el Campió de la general va ser el Reus Deportiu A amb 20 punts, seguit del Valls A i Tarragona A amb 19.5 punts. A la Segona Divisió, el Santa Coloma de Queralt A, també amb 19.5 punts, va endur-se la primera posició de la categoria, seguit del Lira Vendrellenca A1 i l’equip A2, amb 17.5 i 17 punts respectivament. A la categoria de la Primera categoria el campió va ser La Selva del Camp A amb 16 punts, subcampió el Reus Deportiu B i el Constantí A1, tots dos equips amb 15 punts. Els equips de l’Amposta B (15 punts) i C (14 punts) van aconseguir les dues primeres posicions de la Segona categoria i el tercer equip va ser el Tarragona B amb 13.5 punts. A la darrera categoria, la Tercera, el Tarragona C, amb 13.5 punts, va aconseguir la primera posició, seguit del Valls D amb la mateixa puntuació i l’Amposta D, amb 12.5 punts.

 

L'equip campió, el Reus Deportiu A.

Classificació final de Tarragona

 

Els dos primers equips de cada categoria de les Delegacions de Tarragona, Lleida i Girona es classifiquen per a la Final de la Copa.

Agrair l’organització a totes les fases prèvies i la tasca arbitral de cadascuna d’elles.

 

Àlbum fotogràfic FLICKR Federació

Àlbum fotogràfic de Roger Salvo

Preguntes Freqüents

Cercador

Galeria Flickr