XCII Campionat de Catalunya Absolut Individual

De l'11 al 18 de maig de 2024

XXXVIII Campionat de Catalunya de Veterans

De l'11 al 19 de maig de 2024

Els dos jugadors s'alcen amb el títol en l'última ronda del campionat

Del 28 d’octubre a l’1 de novembre de 2022 es va organitzar el Campionat de Catalunya Absolut i el Campionat de Catalunya Femení a la població de Lloret de Mar. L’Auditori de l’Hotel Evenia va ser la sala de joc d’aquests dos importants campionats on el format va ser d’un tancat a 8 esportistes, és a dir, tots jugaven contra tots. Hi participaven 5 grans mestres i 3 mestres internacionals amb un elo FIDE superior a 2474 punts d’elo.

L’Àlvar Alonso, del Gerunda, es va mantenir líder fins a la ronda 5, però la derrota contra el Levan Aroshidze, Olot, a la ronda 6 el va fer relegar fins a la 4a posició. El Pedro Ginés, del Barcelona, el Pere Garriga, del Mollet, després de les seves victòries contra el Carles Diaz, del SCC Sabadell, i del Jose Manuel López, respectivament, encapçalarien la classificació provisional juntament amb el Levan Aroshidze.

Així doncs, màxima emoció a la darrera, ronda ja que els 4 primers de la classificació jugaven entre ells i d’aquí sortiria el podi. Els dos jugadors gironins van guanyar les seves partides aconseguint el primer i segon lloc, el Levan amb 5 punts i l’Àlvar a mig punt del campió, mentre que Pedro Ginés s’adjudicava la tercera plaça i el Pere Garriga la quarta.

Classificació final de l'Absolut

Per al Femení també va haver-hi molta emoció, ja que a la 4a ronda hi havia un empat massiu entre 4 jugadores, la Neri Ruiz, del Cerdanyola, la Natàlia Parés, del Platja d’Aro, la Joana Ros, del Sant Boi, i la WFM Lídia Comellas del Sant Adrià.

Durant el pas de les rondes va haver molta lluita a les partides i es va arribar a la darrera ronda amb un triple empat entre la Neri, la Lídia i la Joana. La Laura Viñolas, del Figueres, i la WFM Laura Martin estaven a mig punt esperant poder esgarrapar alguna posició a la classificació final.

A la ronda 7, la Joana jugava contra una rival directa, la Neri, mentre que la Lídia tenia una rival dura, la Natàlia Parés. Els minuts van passar i totes les jugadores amb peces blanques van guanyar fent que la Joana aconseguís la primera posició amb 5 punts i les dues Laures, primer la Viñolas i després la Martin, l’acompanyessin en el podi a mig punt de la campiona.

Classificació final del Femení

Totes les partides van ser retransmeses a través de la pàgina web de la FCE i per les altres plataformes de partides en viu. A més, es podien seguir els comentaris tant en català amb el MF Jorge Ramírez i en castellà amb el MI Benjamín Mela.