Del 25 de juny al 3 de juliol es va jugar a l'Hotel Sercotel Ciutat de Montcada la XXIV Edició de l'Open de Montcada.

El Grup A de l'Open ha superat edicions anteriors pel que fa a nivell de participació: 18 GM i 17 MI d'un total de 117 participants. També destacar els 32 jugadors de l'Índia i l'equip olímpic del Perú.

El primer líder en solitari va ser Jorge Cori en guanyar la quarta ronda, però després de 2 rondes ja hi havia un grup amb 5 punts de 6 possibles: Cori, Peralta, Shyam i Henriquez.

I com en tot l'Open: les últimes rondes són les que més compten: a la 7a victòria de Shyam sobre Cori, a la 8a Peralta es col·loca primer en guanyar a Shyam, i en la 9a victòria de Cordova davant Peralta, que li atorga el 1r lloc. Shyam Sundar guanya a D.Vera i acaba 2n i Camilo Gomez guanya a Dusan Popovic i acaba 3r, tots amb 7 punts de 9 possibles.

Podi de l'Open de Montcada.

En el tema de normes: 2 jugadors van aconseguir les normes de GM: Camilo Gomez i Sharma Himanshu i 2 de MI: Kaumandur Srinari Raghunandan i Bhosale Snehal.

El grup B, al contrari que el grup principal només va comptar amb 84 jugadors, molt per sota dels últims anys: Aquest va ser dominat gairebé tot el torneig per la jugadora del Brasil Virgina Lagrange i no va ser fins a la ultima ronda en què va perdre amb el guanyador Xavier Marzo, del club Ateneu Colon, quedant 2a la jugadora del Brasil i el 3r lloc va ser per Agustin Fernandez, de la Vall de Tenes.

De forma paral·lela es va jugar un Tancat vàlid per normes de MI i un Torneig Blitz 3 minuts + 2 segons, a 10 rondes.

El Torneig Blitz en què van participar 50 jugadors, entre ells 6 GMS i 12 MI, el va guanyar el GM armeni Karen Grygorian amb 9 punts, seguit del MI Xilè Cristóbal Henriquez amb 8.5 i tercer classificat el nou GM cubà, Camilo Gomez, amb 7 punts i empatat amb 4 jugadors més.

Al Tancat va quedar primer classificat el jugador local Joe Ryan, amb 6.5 punts, puntuació que li va valer per fer la seva norma de Mestre Internacional. Eric Sos, del Cercle Mercantil de Castelló, va finalitzar en 2n lloc amb els mateixos punts que Ryan, i també va poder aconseguir la seva 3a norma i el definitiu títol, ja que ha complert en superar els 2400 elo. Tercer va quedar Paolo Ladron de Guevara, del Club Nazari, amb 6 punts.

Classificacions finals