Cada temporada, i en el marc de la Festa dels escacs catalans la Federació Catalana d’Escacs, s’atorga una distinció a aquelles persones que ha destacat en el seu treball i dedicació als escacs.

Aquest 2022 la menció recaurà en el Sr. Guillem Rocabert Andreu, per la seva llarga trajectòria en el seu club com a jugador, organitzador i directiu del Club d’Escacs Castellar durant molts anys.

El més sincer agraïment per tot aquest temps de dedicació al nostre esport i afició.

 

A continuació us fem arribar un breu resum de la seva trajectòria:

Primer de tot agrair aquest reconeixement a tants anys dedicats als escacs. Em fa especial il·lusió que sigui la Federació Catalana.

El meu currículum no té grans gestes. Jugador del Club escacs Castellar gairebé tota la vida, exceptuant un any de jugador al Sta. Perpetua i els darrers tres anys en actiu a Divisió d'Honor amb el Figueres.

Guanyador del social de Castellar força anys. Sempre jugant oberts arreu de Catalunya i sobretot els estius amb el Circuit Català. Hospitalet de l'Infant, Sitges i Manresa sens dubte eren els meus favorits.

Coses que també considero importants són haver aconseguit el títol de Mestre Català, haver participat en els jocs paralímpics de Barcelona'92 tot fent unes partides simultànies.

En l'àmbit directiu he estat molts anys dins la junta del club Castellar, mai com a president, però sempre molt vinculat en l'aspecte d'aportar coneixements, tant als infants com membres del club. Un any vaig exercir com a director del torneig Internacional de Castellar del Vallès i ho recordo com una experiència dura. Sempre havia pensat que la tasca de directiu no implicava grans esforços però anava errat.

He estat vocal, tresorer, professor i acompanyant als nanos amunt i avall, en definitiva el que havia estat sempre un jugador de club.

Us adjunto una foto amb unes simultànies amb Karpov perquè ho recordo com un gran moment. S'estava preparant per jugar el matx vs. Kasparov i pel meu estil de joc era sens dubte el jugador més fort.

 

Guillem Rocabert