Cada temporada, i en el marc de la Festa dels escacs catalans la Federació Catalana d’Escacs, s’atorga una distinció a aquelles persones que ha destacat en el seu treball i dedicació als escacs.

En aquest cas, una insígnia d'or del 2022 recaurà en el Sr. Antoni López Manzano (C.E. Sant Adrià) per la seva llarga trajectòria com a gerent de la Federació Catalana d'Escacs. Més de 39 anys dedicat als escacs tant com a jugador, organitzador i com a federatiu.

El més sincer agraïment per tot aquest temps de dedicació al nostre esport i afició. 

A continuació us fem arribar un breu resum de la seva trajectòria:

Antonio López Manzano és llicenciat en Ciències Econòmiques i empresarials per la Universitat de Barcelona. Ha treballat durant quaranta anys en la Federació Catalana d'Escacs, primer com administratiu, després com a secretari i els darrers anys com a gerent. Durant la seva trajectòria professional va estar a les ordres de les Juntes presidides per Joan Segura, Lluís Bohigas, Josep Flores, Toni Ayza i PepoViñas.

Va dirigir durant deu anys la revista Butlletí d'Escacs. És autor dels llibres d'Escacs: "Iniciació als Escacs" traduït a tres idiomes i amb vuit edicions, "Ajedrez Esencial", "Arturo Pomar, una vida dedicada al ajedrez", "Federació Catalana d'Escacs 75 anys d'història". També va ser autor de l'exposició "Els Escacs a Catalunya" que en 1989 va patrocinar la Secretaria General de l'Esport en el museu Dr. Colet.
Té el títol d'àrbitre i monitor nacional. Com a jugador, va guanyar el grup B del Torneig Internacional de Sant Martí, va ser campió del Territorial de Barcelona grup B i segon classificat i premi de bellesa a l'Obert Internacional de Sants.

 

Vida Federativa

La Federació, i els Escacs en general, han estat una part essencial de la meva vida i també han estat i són la meva passió. He tingut la sort de treballar en el que m'agrada i això ha estat un gran privilegi.

He viscut moments importants de la història dels escacs a Catalunya: La Copa del Món de 1989, els trasllats de seu social del Carrer Trafalgar, al Carrer, Rosselló, després al local de propietat de la Gran Via i al local actual del Recinte Fabra i Coats de Sant Andreu. La Federació no ha estat aliena als canvis de la societat i ha viscut moments de crisi i d'abundància de recursos. Els canvis de la tecnologia, de la informàtica han estat també fets molt importants al llarg dels anys.

És el moment d'oblidar les dificultats i quedar-me amb tot el fet positiu que m'ha reportat la meva feina, sobretot la gent i els amics que he conegut al llarg d'aquests anys gràcies a la meva tasca de gerent.

Vull manifestar el meu agraïment per les relacions amb vosaltres: presidents dels clubs d'escacs catalans, institucions (UFEC, FEDA, Ajuntaments, Diputacions i Generalitat), tots els membres de les juntes directives encapçalades per Pepo Viñas, Toni Ayza, Josep Flores, Lluís Bohigas i Joan Segura i amb tots els meus companys de treball, la Cristina, l'Adrian, el Jordi Magem, l'Alex, Jordi Parayre, Manel, Xavier, Marc, Guillem i Jordi Capellades, amb els quals vaig compartir experiències, durant aquests últims 40 anys, i dels qui vaig aprendre tant i conviure durant gran part de la meva vida laboral. No em queda més, sinó desitjar-vos el millor en les vostres vides personals i professionals.

Reitero novament el meu agraïment per aquesta etapa de la meva vida compartida amb vosaltres, on la companyonia i les bones relacions han estat protagonistes.

Finalment, només vull dir que he tractat de ser un bon gerent, honest i responsable, però sobretot he tractat de ser una bona persona, i espero haver-ho aconseguit.

Una forta abraçada a tots

Antoni López Manzano