Samuel Shankland, el gran mestre nord-americà, s'ha imposat a Jose Manuel López en una maratoniana partida per desbancar-lo del primer joc de la classificació per col·locar-se ell juntament amb Marc Narciso, que ha fet taules contra l'hungarès Csaba Balog.

El que anava a ser una jornada plena d' empats resultar no ser-ho per la derrota de José Manuel López davant Shankland en una partida molt ben jugada per tots dos, però especialment pel català . Encara que ambdós s'havien enrocat llarg l'americà que era qui conduïa les peces blanques decidir atacar en el mateix flanc de dama, però José Manuel López va saber neutralitzar totes les amenaces agressives i la seva posició semblava fins i tot una mica millor encara que objectivament eren taules . Desafortunadament i potser pel cansament acumulat després d'estar jugant durant cinc hores es va acabar embolicant i ha acabat perdent de manera com a mínim inimaginable.

Hansen va estar pressionant Ftacnik amb blanques gairebé tota la partida encara que les negres en cap moment van estar en perill realment. Al final les blanques tenien peó de més, però el peó central negre era bastant perillós i després dels canvis la posició es va quedar anivellada.

Dani Alsina ha jugat un final molt interessant, intentant treure profit a la seva "parella de cavalls " contra alfil i cavall . Encara que la posició requeria càlculs profunds en cada jugada, era bastant complicat triar la millor continuació tant per al negre com per al blanc. Edouard no va cometre cap error greu i va mantenir l'equilibri qual cosa va portar la partida a altres taules.

Marc Narciso va obtenir una posició molt senzilla de jugar, amb atac de peons en el flanc de rei , encara que en aquesta partida tampoc ha estat suficient, ja que Balogh no tenia debilitats tangibles i ha anat defensant els seus dominis tranquil · lament pas a pas. Com sol ser normal en aquestes situacions no es va poder treure molt més de la posició i ha acabat la partida en unes taules clares.

Després d'aquesta ronda, comparteixen el liderat amb 2 punts cadascun, Shankland i Narcíso.

Cal destacar que avui hem tingut visites agradables en qualitat de públic , de diversos personatges del món escaquístic; d'Olga Alexandrova, líder de la Selecció Espanyola Femenina amb companyia de la seva mare qui està de visita uns dies per Barcelona, i dels GMS Josep Oms i Karen Movsziszian d'entre altres.