Àlvar Alonso, única victòria i se suma al grup de líders

En aquesta segona ronda ja han començat els enfrontaments entre jugadors catalans. El Marc Narciso, una altra vegada amb les peces negres, volia repetir la defensa Philidor, però el Miguel Muñoz no el va deixar i la partida va derivar en una obertura estranya, en la que les negres es van quedar millor ràpidament. Les imprecisions de les negres, amb poc temps al rellotge, van fer que perdessin avantatge i al final es van haver de conformar amb el repartiment de punts.

Àlvar Alonso

El segon enfrontament va ser la partida José Manuel López amb blanques contra Àlvar Alonso amb negres. Una defensa Leningrado va ser l’escollida per a les negres. Es va plantejar una variant secundària, on l’Àlvar va entregar un peó per tenir certa compensació per a l’activitat de les seves peces. El José Manuel, en comptes de tornar el peó i acceptar la igualtat, va errar en la continuació i es va trobar amb un final perdut. Va acabar perdent per temps, però la seva posició ja era perduda.

El Gerard Ayats tenia una difícil partida amb negres contra el número ú del torneig, l’armeni Karen Grigoryan, però la veritat és que la va portar bastant bé. Va sorprendre amb les negres en una llarga variant de la defensa India de rei, i va aconseguir igualar totalment, fins i tot potser estar una mica millor. Va deixar escapar un parell d’opcions per lluitar per avantatge i el final resultant va ser el de taules.

Una de les partides més interessants de la segona ronda la van protagonitzar la Nino Batsiashvili amb blanques contra el Fernando Peralta amb negres. El jugador argentí va emprar una defensa irregular contra l’obertura Anglesa, va sacrificar un peó per obtenir activitat i la posició resultant era incerta. En un moment semblava que les blanques tenien clara avantatge, amb dos alfils molt potents, però una bona defensa de les negres, juntament amb alguna imprecisió de les blanques, va fer que el resultat final fos el de taules.

La darrera partida de la jornada la van disputar la jugadora lituana Deimante Daulyte-Cornette contra la francesa Sophie Milliet. En una defensa dels dos cavalls, les blanques no van treure gran cosa, i la partida va arribar a un final que feia preveure unes taules sense gaire emoció. De sobte, una sèrie d’imprecisions de les negres van fer que les blanques estiguessin a punt de guanyar, però no n’hi havia prou, taules va ser el resultat final. Per segon dia consecutiu, ens van donar les quatre hores de joc. Cal recordar que en aquest torneig no es poden oferir taules abans de trenta jugades.

 

 

Enllaç a Chess-results

Carpeta de fotografies ENLLAÇ