L’armeni Karen Grigoryan, nou líder en solitari

Aquesta cinquena ronda del 25è Magistral Ciutat de Barcelona va tenir una mica de tot. Els resultats van ser dues taules i tres victòries, amb el que la suma de victòries segueix sent superior a la suma de les taules. En concret, passat l'equador del torneig, portem 13 partides decidides per 12 taules.

 

En la primera taules s’enfrontaven l’Àlvar Alonso, amb blanques, contra el Miguel Muñoz. L’obertura va ser una Anglesa, en la que les blanques tenien més espai i una posició bastant còmode. Un canvi en l’estructura de peons i un d5! molt encertat de les negres van fer que la partida s’igualés, amb el que les taules no es van fer esperar.

En la segona taula es van produir les segones taules de la jornada. Ambdós jugadors, el Gerard Ayats, amb blanques, i el Fernando Peralta, s’havien de recuperar de la seva derrota del dia anterior. Ho van aconseguir firmant unes taules, això si, lluitades, ja que van arribar fins al rei contra rei! En la partida les blanques es van quedar una mica pitjor, però un parell d’imprecisions de les negres van fer que la sang no arribes al riu.

En la tercera taula vam tenir un enfrontament femení. La jugadora francesa Sophie Milliet jugava contra la georgiana Nino Batsiashvili. Les negres van plantejar una defensa Caro-Kann i es va acabar jugant una variant que està bastant de moda, en la que les blanques tenen millor estructura de peons, però les negres tenen bona activitat de peces. És en aquest mig joc en el que la jugadora georgiana va demostrar estar més fina, i es va acabar imposant de manera bastant convincent. De pas, es posava empatada a la segona plaça en el torneig, demostrant que te molt bon nivell de joc.

En la quarta taula teníem el segon enfrontament català. El Marc Narciso, amb blanques, contra el José Manuel López. Es va plantejar una defensa Nimzoindia, en la que el Marc va entregar un peó a canvi d’iniciativa. El José Manuel va acceptar el repte, però després es va equivocar en la defensa, i el Marc ja no va donar opció: un atac de peons en tromba totalment imparable contra el rei negre. Victòria convincent de les blanques que li permeten empatar també al segon lloc.

Per acabar, en la cinquena taula teníem a la jugadora lituana, amb blanques, intentant frenar a l’armeni Karen Grigorian, que tot i que va començar el torneig amb dues taules, ara sembla que ha posat la directa, encadenant amb aquesta partida tres victòries seguides. L’obertura semblava pacífica, però en realitat les blanques tenien el rei una mica més dèbil, fet que el jugador armeni va aprofitar molt bé. Va sacrificar un peó per obrir més el joc i arribar a molestar al rei. AL final, la debilitat de la segona fila blanca va ser decisiva.

El jugador armeni, Karen Grigoryan

Amb aquests resultats, el Karen Grigoryan encapçala en solitari amb 4 punts de cinc possibles, seguit per tres jugadors amb 3,5 punts, que son l’Àlvar Alonso, la Nino Batsiashvili i el Marc Narciso.

Com cada dia, podeu seguir en directe les partides a través del web de la FCE (ENLLAÇ) i a Chess24 (ENLLAÇ)

Enllaç a Chess-results

Carpeta de fotografies ENLLAÇ