Karen Grigoryan encara més lider

Molt malament li haurien d’anar les dues darreres rondes al jugador armeni Karen Grigoryan per a que se li escapés el triomf en aquest torneig. Ara te ja un punt d’avantatge respecte als seus perseguidors, i res fa preveure que aquesta distància es reduirà. L’armeni porta cinc victòries seguides i sembla que ningú li pot fer ombra a Barcelona.

 

Pel que fa als resultats d’aquesta setena ronda, començarem dient que el Gerard Ayats continua perdent pistonada. Va començar molt bé el torneig amb 1,5 punts de dos possibles, però ara, amb les opcions de norma de Gran Mestre ja perdudes, no aixeca el cap i encadena la seva segona derrota seguida, aquesta vegada contra el Miguel Muñoz. Es va produir una obertura Reti, on les blanques es van quedar bé, però van entregar un peó sense cap necessitat, per entrar en un final que només el negre podia guanyar, cosa que va fer.

En la segona taula teníem l’enfrontament entre la jugadora francesa Sophie Milliet, amb blanques, contra l’Àlvar Alonso. En una Obertura Espanyola les negres es van quedar bé i van entrar en un final igualat que hauria d’haver sigut taules, però una sèrie d’errors van fer que l’Àlvar es quedés contra les cordes. Només el poc temps i els dubtes de la jugadora francesa va fer que el resultat fos el de taules. Amb aquest resultat l’Àlvar s’allunya mig punt més en la seva persecució al jugador armeni, que no afluixa.

En la tercera taula, el Marc Narciso va aconseguir una victòria molt important, amb blanques, contra el Fernando Peralta. En una defensa Francesa, variant de l’avanç, la posició resultant al mig joc era complexa. Una sèrie d’imprecisions del jugador argentí, que no està tenint el seu torneig, va fer que les blanques quedessin amb clara avantatge i guanyessin de manera convincent. Amb aquesta victòria el Marc se suma a la persecució del jugador armeni, encara que a un punt.

L’enfrontament femení de la quarta taula es va resoldre amb un empat. Una llarga variant teòrica de la variant dels Quatre cavalls va acabar amb una repetició de jugades per xec continu. Poca cosa a dir al respecte.

A l'esquerra de l'imatge, el Vladimir Zaiats, àrbitre principal del 25è Magistral Ciutat de Barcelona

I per acabar, ja en la cinquena taula teníem una partida interessant, l’armeni Karen Grigoryan, amb blanques, contra el català José Manuel López. Es va produir una variant secundària de l’obertura Trompovsky, a on les negres no semblava que tinguessin greus problemes. Tot i així, el jugador armeni va ser més hàbil en la col·locació de les seves peces, i va aconseguir una iniciativa al flanc de rei que va resultar decisiva.

El David Poyato, retransmissor d'aquest 25è Magistral Ciutat de Barcelona

Com cada dia, podeu seguir en directe les partides a través del web de la FCE (ENLLAÇ) i a Chess24 (ENLLAÇ)

Enllaç a Chess-results

Carpeta de fotografies ENLLAÇ