Avui, dissabte, 9 de gener de 2021, a les 10:00 del matí s’ha jugat l’edició d’enguany de l’intergeneracional on s’enfronten 2 equips formats per 10 integrants, un equip format per veterans i l’altra per jugadores.

S’ha mantingut el format de la darrera edició, un format on-line a través de la plataforma Lichess, a un ritme de 3 minuts més 2 segons d’increment durant 1:30 hores de joc, amb la novetat de la incorporació del programa Szuperchess, un programa de reconeixement facial per evitar que els participants facin trampes. Tot i aquest programa, s’ha fet la reunió de zoom on la bona entesa entre els participants i organitzadors es nota i la posterior tertúlia entre tots.

L’equip dels veterans ha estat format per jugadors amb més de 50 anys, que ja se’ls considera veterans segons el reglament de la pròpia Federació. Les fèmines l’han format jugadores que han demanat participar i s’han designat per elo FCE. Finalment, amb el llistat ha quedat un equip força jove.

 

Participants de l'equip dels veterans.

 

Fotografies de les jugadores. 

Les noies estaven decidides a guanyar el matx anual contra els veterans, però no ha pogut ser. L’equip dels veterans segueixen estant en forma i han guanyat el matx per 135 a 77. Des d’un bon principi, els veterans s’han posat al capdavant i l’equip de les jugadores ja no han pogut empaitar-los.

El jugador MI Alexandre Pablo ha sigut el que més ha puntuat, amb 20 punts, seguit de l’Emili Colls amb 19 punts. La millor puntuació de les jugadores ha estat la Lidia Comellas, amb 17 punts, seguida de la Yolanda Castillo, que ha aconseguit 13 punts. 

 

Després del torneig, i durant el post-torneig que s’ha fet, els veterans, anomenats ells mateixos els “gladiadors”, han reptat de nou a l’equip femení que ha acceptat el repte. La Federació caldrà que busqui un forat per a la propera trobada i esperem, que aquest cop, les jugadores puguin doblegar als veterans.

Des de l’organització del campionat, es vol agrair la participació de tots i totes els participants al torneig i esperem veure’ls a la propera edició.

Per consultar les estadístiques, podeu fer-ho al següent enllaç: https://lichess.org/tournament/vkAlHpEz