La Selecció de la Federació Catalana d'Escacs segona classificada.

Aquest 9 d’octubre es va iniciar el I Open Internacional d’Escacs Inclusiu organitzat per la Federació Catalana d’Esports per a cecs i l'Once. M’agradaria destacar el cartell del torneig on veiem la famosa Eixample de Barcelona caracterizada pels seus carrers en forma de cuadrícula que simulen un taulell d’escacs. Així mateix, el logo del torneig representa la inclusivitat i mostra quatre caselles d’un taulell, on dos dels quals tenen el forat particular dels taulells per a cecs. 

Hi han participat quatre equips. Tres dels quals de cecs: Romania, Andalusia i Catalunya. I un de Catalunya Femení.

L’equip català femení estava format per la Joana Ros, la Inma Hernando, l’Alba Ventos, la Raquel Julian i la Maria Cristina Asatryan (i l'Anna Linares per jugar la última ronda). Per últim, la Gal·la Garcia-Castany com a capitana. 

Equip de la Federació Catalana d'Escacs.

L’equip català femení es va enfrontar contra l’equip andalús a la primera ronda. La Joana Ros, liderant l’equip, va acabar ràpidament amb una gran victòria on el rival no podia parar l’amenaça d’escac i mat. En poc temps, la Maria Cristina també va acabar fent una altra combinació d’escac i mat. La Inma i la Raquel Julian ens van fer patir una mica més. La Inma tenia una posició inicialment superior a la del rival. De totes maneres, es va complicar i després d’un llarg final, es va emportar la victòria. Finalment, la Raquel es va poder defensar dels atacs i iniciativa que tenia el seu contrincant al trobar una combinació que acabava en una posició d’alfils de diferents colors. D’aquesta manera, va acabar en taules. Així doncs, la primera ronda l’equip català femení s’emportà una gran victòria 0,5 a 3,5.

La segona ronda, ens va tocar contra els companys de comunitat: l’equip català de cecs. En aquesta ronda, totes les partides es van allargar fins més de 3 hores i mitja cada una. La primera en acabar també va ser la Joana qui va aconseguir guanyar aventatge a l’obertura amb una línia teòrica que acabava guanyant material. De totes maneres, el seu rival no li va posar les coses fàcils. La Joana va demostrar la seva superioritat a la posició firmant la victòria. A continuació, va acabar la Inma que en un final amb qualitat de menys, va poder fer taules gràcies a l’activitat de l'alfil i un peó lliure. Malauradament, la Raquel aquest cop no va poder defensar-se de l’atac del seu rival i va perdre. Finalment, l’Alba en un final que semblava que la podria liar, també va acabar en taules. Així doncs, vam fer un empat 2 a 2.

La última ronda ens va tocar contra els Romanesos. Els líders fins llavors. Necessitàvem una victòria en vers ells per fer-nos amb el primer lloc de la classificació. Aquest cop, el nostre equip va jugar al primer tauler la Joana, al segon la Inma, al tercer l’Alba i al quart la L'Anna. A la Joana i a l'Anna se'ls hi va escapar la victòria. De totes maneres, la Inma i l'Alba van acabar guanyant, quedant 2 a 2.

Així doncs, l'equip català femení quedà segon, darrera del de Romania. El tercer lloc va ser per l'equip de Catalunya.

D'esquerra a dreta, el tercer classificat, l'equip de l'ONCE Catalunya, el campió Romania i el segon classificat la selecció de la FCE.

Totes les participants coincidim que ha sigut un torneig molt bonic.


Informació d'equips
Membres dels equips