Joana Ros aconsegueix el Títol de WFM amb les seves taules d'avui.

La Joana Ros abans de començar la ronda.

Finalitzades les 6 primeres Rondes del Sub-16, podem dir que el torneig està molt interessant.... 7 jugadors catalans entre els 31 primers classificats amb opcions encara de tot.

Anem a pams; ahir per la tarda, quan va acabar la Joana, vam haver d'agafar la calculadora per veure si havia arribat als 2100 punts FIDE de ELO virtuals .., per 1,5 punts encara no arribava, però la resposta de la Joana, va ser, demà guanyo i ho aconsegueixo…, això es diu actitud i la resta són tonteries.

Doncs avui, encara que tenia un peo de més en un final de dames, ha hagut d'acceptar les taules oferides pel seu rival perquè la posició era molt tablifera i amb aquest resultat, ja matemàticament, aconseguir el Títol de WFM.

Joana Ros, milita al Club d'Escacs Sant Boi, des de ben petita, tot i que va començar al club d'escacs de la Colònia Güell. De la mà del seu pare i el seu germà es va interessar per als escacs. Si us dic que es la 10ª participació en Campionats d'Espanya d'Edats, us quedareu molt sorpresos, però si a més us dic que ha jugat un Europeu i 3 Mundials això ja son paraules majors. Té en el seu palmarés 2 Campionats d'Espanya, 3 sub-Campionats i 3 tercers Llocs. Hauríem de tirar d'estadístiques per confirmar que és la noia més llorejada en aquestes competicions estatals.

Moltes felicitats Joana !! la FCDE haurà de valorar aviat donar-te la insignia d'or i plata per la teva trajectòria i al teu títol aconseguit.

Amb 5 punts també trobem el Guerau Masagué que ha fet una partida fantàstica amb negres i el tenim encarat en les primeres posicions.

Amb 4,5 punts tenim també amb moltes opcions el Victor Álvarez, al Carles Martín i el Hong Wei. En Victor, a esgarrepat unes taules en una partida molt patida, el Carles i el Hong Wei han guanyat amb autoritat les seves respectives partides.

Amb 4 punts tenim la Vinyet Palau que no ha pogut puntuar en aquesta Ronda i l'Arnau Salvans que també ha salvat mig punt amb unes taules molt be lluitades.

Amb 3 punts tenim, per ordre, de classificació virtual: al Sergi Prats, al Marc Martínez, la Laura Viñolas, el Gorka Parra, l'Anais Garcia, l'Arnau Prra, l'Àlex Alcón, la Catriona Dartmann i l'Adrian Garcia.

Amb 2,5 punts a l'Oscar Cubero, la Laura Povill, l'Álex Bes i l'Eduard Domínguez. Amb 2 punts el Saul Marabajan i amb 1,5 punts l'Alba de Lomas i el Dídac Domínguez.

Aquesta tarda, preparacions, piscina i un descans merescut, per afrontar la etapa final del torneig.

Recordeu, doble ronda demà i dissabte la darrera.

 

Roberto villa