Somriures i llàgrimes .., però un Bronze més per a la Delegació Catalana

Ja hem acabat el Sub-16 i la Delegació Catalana s'ha quedat amb la mel als llavis, amb l'or que tocàvem ja amb els dits de la Joana Ros en el Femení. 

 

En la seva partida final d'avui, gairebé acabant la última, patint des de l'obertura, donant la volta la partida, tenint-la guanyada...., l'hem perdut amb molta ràbia. Eren taules, però la Joana no volia el sub-campionat, i al final, ens hem hagut de conformar amb el bronze, el tercer lloc.

No estem tristos, perquè sabem que la Joana és una campiona i de sobra ho ha demostrat en aquest campionat aconseguit la fita històrica de WFM i per això l'hem fet un petit reconeixement amb les seves amigues en el sopar d'avui dissabte.

 

Per que fa a la nostra esperada medalla del masculí, doncs, haurà d’esperar. El bon torneig d’en Guerau Masagué es va llastrar en la 7a Ronda, amb un despiste monumental d'una torre. A tots ens ha passat això alguna vegada, i dues.…, per això molts ànims Guerau i molta sort en el Sub-18 que també el jugarà.

El Victor Alvarez ha sigut el nostre millor representant amb un 13è lloc, encara que ens esperàvem més perquè en la última partida d'avui podria a ver estirat el final, encara que era molt arriscat el jugar-lo. De totes maneres, el seu torneig ha sigut molt complert i tenim un excel·lent jugador per a properes edicions estatals.

Amb 6 punts va finalitzar el Carles Martín, llàstima de la darrera derrota, si no, hagués quedat en 6a posició de la general amb la victòria. Carles, un jugador talentós que proper any continua en el Sub-16 i serà una de les nostres esperances en aquesta categoria. A més, destacar, que Carles, a l'agost participarà en els Campionats d'Europa a Bratislava on li desitgem bona sort.

Amb 6 punts tenim al Hong Wei Zheng, després de tindre un començament titubejant es va reposar i encara que la 8a partida va tenir un accident en l'obertura, sabem de la seva qualitat i la seva passió per als escacs. Això ho sap poca gent, però va interrompre les seves vacacions a la Xina amb la família, per poder estar competint en Salobreña.

Amb 5,5 punts l'Arnau Salvans, també un Campionat molt correcte, que inclò perdent la última partida ha quedat en una 33a posició molt digna, pujant més de 100 punts d’ELO FIDE i apropant-se ja cap als 2000 punts.

Amb 5 punts un grapat de jugadors, la Vinyet Plau (excel·lent torneig), el Sergi Prats, l'Alex Alcón, la Laura Viñolas, l'Anais Garcia, el Gorka Parra i el Saul Marabajan. 

Amb 4,5 punts Catriona Darmann i amb 4 punts el Marc Martínez, l'Eduard Domínguez, la Laura Povill, l'Alex Bes i l'Adrian Garcia.

Amb 3,5 punts l'Oscar Cubero, l'Arnau Parra i el Dídac Dominguez. I tancant la classificació de la nostra delegació, l'Alba de Lomas amb 3 punts.

I per finalitzar, jo no faré un resum estadístic tan complert dels nostres representants i de les comunitats autonòmiques que han participat al Sub-16 com la meva companya del Sub-14 en la crònica final, però sí que diré a pares, mares, jugadors, jugadores, entrenadors, Presidents de Clubs, que sense esforç no s'aconsegueixen resultats; s'ha d'estudiar, treballar, organitzar bé les classes i tornejos durant l'any.

Tenim la sort de ser una Comunitat con un munt de tornejos, un munt de Clubs i un munt d'Entrenadors, aprofitem-lo si us plau. I recordeu, la Federació Catalana està i estarà sempre del vostre costat qualsevol inquietud o qualsevol consulta per ajudar-vos. Bon viatge de retorn a tots i gràcies per aquests dies tan macos i de tantes anècdotes.

 

Roberto Villa

 

Classificació final

Galeria fotogràfica