Molt a prop, però no!

Dia 5

El divendres vam afrontar la recta decisiva, a falta de tres rondes teníem molts jugadors ben posicionats per arribar fins a dalt de tot.

Ronda 7

La setena ronda teníem a 5 jugadors jugant entre la taula quarta i la novena. El millor era Abel Lázaro, amb 5 punts. El seguien el Gerard Ayats, l’Hèctor Sama, l’Albert Castillo i el Guerau Masagué.

Els quatre primers van fer taules, mentre que el Guerau aconseguia una bona victòria. A destacar les partides de l’Abel, el Gerard i l’Albert, que podien haver fet més que el mig punt. També va ser important la partida de l’Hèctor Sama, taules en 166 jugades i més de cinc hores de joc!

Bones victòries també del Xavi Marzo i el Víctor Álvarez, que s’acostaven a la zona de dalt.

Ronda 8

Aquesta ronda va ser aclaridora de les opcions a medalla dels nostres jugadors. Al tercer tauler vam tenir un enfrontament entre catalans, com no podia ser d’una altra manera degut al nombrós nombre de jugadors catalans amb la mateixa puntuació. L’Abel Lázaro amb blanques contra el Guerau Masagué amb negres. No és bo que s’hagin d’eliminar entre ells, però per altra banda asseguràvem un jugador amb molt bones opcions per a la darrera ronda. La partida va ser una Defensa Pelikan. Va ser complicada i difícil, però va estar sempre a favor de les blanques, i un error final del Guerau va fer que l’Abel s’emportés el punt sencer.

El Gerard Ayats i l’Hèctor Sama guanyaven amb negres les seves partides, amb el que arribarien a la darrera ronda amb lleugeres opcions de medalla, tot i que el seu desempat tampoc era dels millors. A destacar la victòria de l’Hèctor, ja que després d’estar jugant més de 5 hores al matí, tothom pensava que li costaria jugar a un bon nivell, però va resultar tot el contrari!

Una llàstima la partida del Xavier Marzo. Jugava amb blanques contra l’antic Campió d’Europa Sub-14, el Salvador Guerra. Va plantejar molt bé l’obertura i va quedar amb clara avantatge. Un mig joc complicat, amb sacrifici de dama inclòs, va decantar la victòria cap a les negres, amb el que el Xavier perdia una molt bona oportunitat d’estar a dalt de tot. Tot i així, pot estar content del bon torneig que va fer, amb grans oportunitats.

Per altra part, l’Albert Castillo i el Víctor Álvarez, perdien amb blanques, amb el que les seves opcions de quedar a dalt de tot s’esvaïen.

 

Dia 6

Ronda 9

Tan a prop, però tan lluny!

A la foto de l'esquerra, partida entre Hèctor Sama i Gerard Ayats, i Abel Lázaro a la dreta.

L’Abel Lázaro, el nostre jugador millor classificat, jugava a la primera taula contra el Pedro Ginés, Campió del Món Sub-14 de l’any passat. Es jugava la medalla d’or si guanyava, la de plata o bronze si feia taules, depenen dels desempats. La partida, una Defensa Tarrasch, va ser tensa, amb l’Abel sacrificant un peó per aconseguir la iniciativa. El Pedro Ginés va jugar precís quan tocava, es va desfer de la lleugera pressió de l'Abel i va tornar el peó per tenir una superioritat posicional que va saber aprofitar fins a la victòria. Una llàstima pel torneig de l’Abel, que va ser molt bo tot i aquesta dolorosa derrota final.

Per acabar-ho d’arreglar, un nou enfrontament entre catalans ens limitava encara més. L’Hèctor Sama jugava amb blanques contra el Gerard Ayats. El que sortís victoriós d’aquesta partida també tenia opcions a medalla, depenen dels desempats, s’ha de dir, no gaire favorables. L’atac Indi de Rei de l’Hèctor no va ser ben contrarestat pel Gerard, i les blanques van quedar amb clara avantatge. Quan tot feia pensar que l’Hèctor anava a fer una exhibició de l’Atac Indi de Rei, una inesperada repetició de jugades va provocar el repartiment del punt i l’eliminació de tota opció de medalla.

Una mica més avall, el Guerau Masagué feia taules desaprofitant una bona posició, el Xavi Marzo guanyava la seva darrera partida, l’Albert Castillo perdia i el Víctor Álvarez feia taules.

Vull recordar que tant el Guerau Masagué, com el Víctor Álvarez, són encara jugadors Sub-16, amb el que de ben segur l’any vinent estaran encara donant molta guerra i amb bones opcions de tot.

Vull recordar també a la resta de jugadors catalans, que encara que van tenir menys opcions d’estar jugant per dalt, no per això van lluitar menys. Felicitats a tots ells! Em refereixo al Pol Brunet, al Marc Pera, al Pau Martín, al Ferran Solé, al Martí Torrents, a l’Alex García, al Pau Toquero, al Gerard Martí, a la Valentina Martos, a l’Anna Sargsian, a l’Aran Castillo, a la Nicoll Díaz i a l’Álvaro Roa.

Al dia següent encara teníem alguna opció de fer medalles en el Campionat d’Espanya Sub-18 de ràpides. Alguns dels nostres jugadors van estar també competint, amb el resultat d’un quart lloc de l’Hèctor Sama. Felicitats a l’Hèctor, que encara tindrà un any més de Sub-18 per fer grans coses!