Salobrenya sub-16, 2020

Un any més tornem a la màgia. La màgia d’un esport que ens fa gaudir moltíssim. Després d’un any molt dur pels nostres esportistes que no han pogut jugar presencialment, tenim l’oportunitat de fer el que més estimen els nostres nois i noies, lluitar davant d’un escaquer, i com sempre tindrem el patiment dels pares, acompanyants, entrenadors, clubs, i aficionats a aquest esport.

Llegeix més...

Darrer dia de joc, ¡dues noves medalles per la nostra selecció!

Les expectatives eren molt altes en aquesta darrera ronda. Finalment, la puntuació global va ser de 9,5 punts de 15 possibles, per un enfrontament entre catalans. Les partides van començar molt bé pels nostres jugadors. El Roger Bernadó entrava en un final amb peó de més, però difícil de guanyar. L’Arami es quedava millor en el mig joc, i va aprofitar la seva iniciativa per guanyar un peó i seguir apretant. El Daniel Salinas jugava una posició igualada, el Gerard Añó es quedava millor amb les peces negres, i el Serni Ribera també es quedava millor amb les negres.

El Roger Bernadó, medalla de plata, i l'Arami Lobo, medalla d'or femenina

 

Llegeix més...

Cinquè dia de joc, la resposta no es fa esperar!

El divendres, dia de ronda doble, ens va anar bastant bé en general. Les rondes setena i vuitena sempre són decisives, a l’espera de la darrera ronda, per veure quins jugadors segueixen tenint opcions de medalla. En aquesta carrera, els nostres jugadors es van situar molt bé.

El còmput global de la setena ronda va ser de nou punts de quinze possibles. A destacar la victòria del Roger Bernadó, que necessitava guanyar avui les dues partides de la ronda doble per tenir opcions. Les taules del Daniel Salinas, l’Aramí Lobo i el Serni Ribera els deixava ben situats, mentre que la victòria del Gerard Añó li permetia recuperar posicions. Va ser un bon matí.

 

Llegeix més...

Quart dia de joc, perdem bones opcions.

Després d’un dimecres estrany, aquesta única ronda de dijous, la sisena, havia de servir per recuperar posicions i ho hem fet, però només a mitges. Amb un total de 5 punts dels 15 possibles, no ha estat un bon dia en general. Pel que fa als que estan per davant, tant el Roger Bernadó com l’Aramí Lobo han fet taules, però ambdós amb posició avantatjosa, pel que el resultat ha estat menys de l’esperat donades les posicions. El Daniel Salinas si que ha guanyat amb negres i ha recuperat posicions a la classificació, i es situa ja amb 4,5 punts, vuitè a la classificació provisional. El Roger de moment va sisè i l’Aramí és la quinzena. El Serni Ribera, amb unes taules, se situa també amb 4 punts i dinovè en la general. Pel que fa a l’Arnau Parra, una derrota l’ha fet baixar graons, mentre que les taules del Gerard Añó contra l’Arnau Sánchez també ha fet que es quedessin amb 3,5 punts i en un grup més nombrós de jugadors.

 

El Daniel Salinas torna a estar a dalt

 

Llegeix més...

Tercer dia de joc, molt bon matí, tarda desastrosa.

La tarda de descans del dimarts ens va anar bé. L’optimisme general de començar ben posicionats la ronda doble del dimecres, rondes 4 i 5, es va veure reflectit en el bon resultat matinal. Els 10 punts dels 16 possibles ho senyalen, però més encara si tenim en compte que els sis catalans que jugaven més amunt van guanyar les seves partides. Per sort, no hi va haver enfrontaments entre nosaltres. A destacar el Roger Bernadó, que es posava amb 4 de 4, i l’Aramí Lobo, que amb 3,5 de 4 es situava a dalt de tot. L’Arnau Parra també es sumava al grup de 3,5 de 4, mentre que el Daniel Salinas, el Gerard Añó i el Serni Ribera se sumaven al grup de 3 de 4, el que feia que a la ronda 5 tinguéssim sis catalans a les deu primeres taules.

  

Aramí Lobo, un bon inici

  

Llegeix més...

Segon dia de joc, comencen a destacar-se jugadors.

El dimarts, al igual que el dijous, no és ronda doble, pel que els participants tenen la tarda lliure per descansar. S’aprofita per anar a la piscina, a la platja, i fins i tot per anar una mica més lluny i visitar, per exemple, la Cova de Nerja.  Altres, simplement, descansen, i també hi ha el darrer grup, com no podia ser d’una altra manera, que aprofiten el descans per.... continuar jugant a escacs!

Roger Bernadó, amb 3 de 3

Llegeix més...

Primer dia de joc, una mica de tot.

En la categoria de Sub-14, al final la representació catalana està formada per 16 participants. Anaven a ser 15, però la incorporació a darrera hora del Daniel Salinas, ha fet que de moment sigui la més nombrosa fins ara. Amb un total de 103 jugadors en aquesta categoria de Sub-14, la representació catalana és la segona en nombre de jugadors, només per darrera de la andalusa.

 

Representació catalana al Sub-14

 

Llegeix més...

Després de sis dies de competició arriba l’últim dia gairebé sense adonar-nos, segurament els jugadors no deuen pensar el mateix després de 9 rondes amb les corresponents preparacions i revisions. L’edició del Campionat d’Espanya de Joves del 2020 marcarà un abans i un després, ja que els jugadors han trobat la seva medalla a la participació a sobre del seu tauler a la última ronda i, sense cerimònia d’entrega de trofeus, els nous campions no han pogut caminar pel seu passadís ple de nens a qui sortejar per arribar a la taula de copes, només uns pocs des de la terrassa del costat de la piscina hem vist l’entrega dels trofeus embolicats en plàstic que cada nen agafava directament, tal com indicava el protocol.

Pel que fa als jugadors catalans, les tres últimes rondes no han acabat de donar el resultat esperat per aquells que tenien opció a podi. A la classificació general el Daniel Salinas després de jugar amb el primer del rànquing, Javier Habans, i aconseguir unes treballades taules, jugava la darrera ronda amb un sub-11 com ell. Al final de la partida han signat unes taules que li ha donat el campionat sub-11 al seu adversari pel desempat, aconseguint el Daniel quedar segon sub-11 i sisè a la general.

Daniel Salinas amb el seu pare i la copa de segon sub-11.

Llegeix més...

Entrem a la segona part de la competició i ara les partides tenen un pes específic més fort i els comentaris entre els jugadors són de posicions i possibles variants, o de quins jugadors veuen més forts o algun que els ha sorprès en positiu o negatiu.

A les rondes 4, 5 i 6 es fan partides llargues i han començat alguns aparellaments entre catalans, els punts no són fàcils de guanyar i es reparteixen molt entre victòries, taules i derrotes. Acabem la ronda 6 amb el Daniel Salines amb 4,5 punts i que encara no ha perdut cap partida, seguit del Nicolas Aleksanyan, Eric Iborra, Pol Ortiz i Albert Fernández amb 4 punts, tots ells mantenint un bon nivell de joc. Segueixen amb 3,5 punts la Julia Pinyol després de jugar amb el Daniel Salinas en una partida molt igualada, David Teply que pensa com pot tenir més bon resultat la darrera part del campionat, Guifré Ferré i Daniel Martos que han donat una agradable sorpresa amb aquest resultat fins ara.

 

El Nico Aleksanyan contra Javier Habans (Navarra) a la ronda 4.

Llegeix més...

Després de tres rondes seguim en una situació controlada i ja tenim tots els protocols apresos. A la sala de joc per l’accés primer s’identifiquen, desinfecció de mans, control de temperatura, canvi de mascareta, neteja de sabates i directes a la taula de joc, sembla que tot està funcionant sense incidències i comencen les rondes bastant puntuals. El fet de que siguin 82 jugadors fa que tot sigui bastant àgil, i a la sala sense rellotge, sense menjar i sense poder aixecar-se sembla que l’únic que poden fer es concentrar-se en la partida.

 

Collage fet per la mare del jugador Daniel Martos. 

Llegeix més...

Campionat d’Espanya d’edats Sub-12 primeres sensacions

Després del gran campionat dels nostres sub-10 als que tornem a felicitar, avui arrenca el Campionat sub-12. Aquest any 2020 que serà recordat com un any diferent per tot el que hem viscut i uns darrers mesos d’una nova realitat, tenim a 14 jugadors i jugadores amb la mateixa il·lusió que els darrers anys per competir al Campionat d’Espanya a Salobreña, això si, un any més grans que en aquestes edats suposa ser més independents, amb més caràcter i sobretot, més tecnològics. 

 

Expedició sub-12 a Salobreña.

Llegeix més...