Després d’una molt bona arrancada, els nostres petits jugadors/es comencen una matinal d’escacs de dues rondes. En la primera, hi ha hagut 4 victòries, 2 empats i 4 derrotes. Entre els fet més importants a destacar són que en Martí de la Riba i en Nil Garcia ja s’han pogut estrenar amb unes taules i una victòria respectivament. Per altra banda, a la part superior del torneig en Gerard Añó i en Joan Moles continuen invictes amb 3 punts de tres. En Lucas Puente ha cedit unes taules, després d’una partida molt llarga i la manca de temps. També l’Aleix Miró ha aconseguit una victòria i s’aproxima al grup davanter de l’expedició.

En la segona ronda, hem tingut un encontre català entre en Gerard Añó i en Joan Moles, que ha acabat amb victòria molt lluitada d’en Gerard. En Lucas i l’Aleix han guanyat també les seves respectives partides agrupant-se cada cop més a la part superior del torneig. A la meitat, s’hi ha ficat en Nil i en Dan, on el Dan ha tancat la sala i ha guanyat per temps. En Martí també ha guanyat i s’ha ficat amb 1.5 punts. Per últim, l’Arami, en Mihael i la Laura no han tingut gaire bon dia, la primera ronda del dia ha estat dura i en algunes ocasions han pogut guanyar les seves respectives partides, però no ha pogut ser.

A la tarda, ronda de descans, en què els jugadors aprofiten per a descansar i disfrutar de l’entorn de Salobreña per a poder preparar la segona meitat del torneig. Cal destacar el bon ambient i pinya entre tots els membres de l’expedició catalana (jugadors, familiars, delegat i entrenadors): tot i ser un torneig individual, hi ha més que mai sensació d’equip.

La cinquena ronda es presenta interessant, ja que en Gerard Añó juga amb l’aragonès Guillermo Dolz a la tercera taula del campionat: ja només queden cinc líders i en Gerard és un d’ells; el jove del Peó Vuit de Roquetes està demostrant que no va ser Campió de Catalunya per Casualitat. També tindrem un encontre català a la taula del costat entre l’Aleix Miró i en Lucas Puente. Aquests dos joves, tots dos de la Paretana, estant firmant un excel·lent inici de torneig, mostrant molt bones maneres i gestionant bé el temps, cosa que no sempre és fàcil en aquesta categoria.

Esperem que tots els jugadors demà tinguin una molt bona jornada. Serà un dia dur, ja que hauran de jugar tres partides (2 al matí i 1 a la tarda), i el que passi avui determinarà en gran part les seves possibilitats per lluitar en una zona més o menys alta de la taula.