Comença la quarta i última jornada (dues rondes) del campionat sub8 a Salobreña. Aquesta jornada ha presentat un desgast molt gran pels nostres jugadors. En primer lloc, un encontre (en la primera ronda del dia) molt interessant ha tingut en Daniel Diaz contra el nostre català Gerarg Añó. L’encontre ha estat molt igualat, en què en un principi en Gerard estava cedint un peó, però després de lluitar tota la partida, l’ha pogut recuperar. En el transcurs, el cansament i un inici de manca de temps ha fet que una torre quedés penjada en l’atac que estava preparant, perdent així la partida. A partir d’aquí, en Gerard després d’un gran torneig i molt de treball també ha perdut la segona partida i cedint totes les aspiracions al podi.

El següent català que venia, en Joan Moles, va patir ahir un petit accident en el seu peu. Aquest fet, ha fet minvar la concentració de les dues darreres rondes i ha perdut tota possibilitat per estar a la zona alta de la classificació. Val a dir, que també durant gran part del torneig ha estat a la zona capdavantera i mostrant ganes d’obtenir un gran resultat.

Pel que fa en Lucas, ha acabat realitzant un gran torneig i al final ha aconseguit obtenir la millor classificació (vuitena posició) entre els catalans després de guanyar les dues darreres rondes. Durant el torneig, ha allargat les seves partides al màxim, fet que en algunes d’elles hagi cedit algunes taules. Però avui ha demostrat que ha après de partides anteriors i en la ronda 8 ha fet un gran final quan li quedaven pocs minuts en el seu rellotge.

L’Aleix també ha demostrat un gran treball, però en part el cansament li ha passat factura en algunes de les partides disputades, ja que la primera de les rondes d’avui ha cedit el punt. En la segona ronda, després d’un petit començament complicat i alguns canvis li han quedat algunes peces poc desenvolupades. Davant aquesta adversitat ha sabut treure profit i aconseguir unes meritòries taules.

En Nil ha fet una segona volta del torneig formidable, en què després de perdre les dues primeres rondes, ha estat capaç de remuntar i guanyar 6 de 7 partides. Demostrant que l’any que ve pot optar a millors posicions ja que continuarà en la categoria sub8.

En Mihael ha tingut un petit torneig irregular, sobretot les dues primeres jornades. Tot i així ha pogut remuntar i assolir quatre punts i quedant cap a la meitat de la classificació.

L’Aramí Ha tingut un molt bon final, tot i que a l’última ronda de la jornada ha perdut. Durant la primera part del torneig només va aconseguir un punt, però cal destacar que en algunes de les partides va jugar amb jugadors que han quedat en la part superior de la classificació (com és el cas d’en Javier Riezu 6 punts i i l’Hugo Garizo 7 punts (sisè classificat)).

A part del Nil, que era un dels sub 8 de primer any, també hi havia la Laura, en Martí i en Dan. Tots tres han fet un bon torneig i penso que els servirà de gran vàlua per a edicions posteriors. La Laura ha tingut un petit bloqueig a la part inicial del torneig, però ha sabut demostrar en la segona part que pot remuntar situacions adverses i demostrar tot el que ella sap.

En Martí, ha tingut una segona part de torneig més fluixa, en part perquè li van tocar jugadors amb una mica més de nivell i ha après en part la duresa que es pot trobar en esdeveniments posteriors

En Dan va tenir un començament bastant regular amb 2 de 4 punts, i posteriorment va tenir partides bones que hagués pogut fer millor paper i altres que el cansament i la novetat del torneig li van passar factura.

Els punts finals dels nostres catalans ha estat: Lucas Puente 6.5 punts, Gerard Añó i Nil Garcia 6 punts, Joan Moles i Aleix Miró 5 punts, Mihael Shneyderis 4 punts, Arami Lobo i Laura Toquero 3.5 punts, Dan Clotet 3 punts i Martí de la Riva 2.5 punts

A tots ells moltes felicitats pel gran torneig i treball que heu fet i espero que ens puguem trobar en properes edicions.

Per últim voldria destacar dues coses molt importants: en primer lloc el gran recolzament dels pares i pinya que s’ha fet amb tota l’expedició, ja que sense ells no s’hagués pogut aconseguir aquest treball. I segon agrair el gran treball realitzat i dedicació de l’entrenador Jordi Morcillo durant el campionat i durant la temporada de preparació. A tots vosaltres moltes gràcies i bon viatge de tornada.