Bon inici a la recta final del campionat d’Espanya sub10 (ronda 7), on els jugadors/es catalans han aconseguit un total de 12 victòries, 4 taules i 7 derrotes. En resum, l’Albert Fernández jugant amb l’actual campió sub 10 (Javier Habans), no ha pogut guanyar-lo, però continua amb aspiracions cap al títol si supera les dues properes rondes. En Dani Salinas ha aconseguit una molt bona victòria is es col·loca a la quarta posició amb sis punts. I el segueixen en Nico Aleksayan i l’Albert Fernández amb 5,5 punts. En l’apartat femení l’Adahara Carrasco i la Júlia Pinyol han guanyat els seus respectius encontres i s’han col·locat empatades amb 4,5 punts a la segona posició i a mig punts de la primera jugadora Alba Barranco d’Andalusia.

A la tarda, toquen encontres decisius per intentar encara aconseguir entrar en el podi. En Dani Salinas juga contra en Martín Horcajuelo (2a taula), l’Albert Fernández amb en Lorenzo Perea (4a taula), en Pol Ortiz amb en Nico Aleksayan (encontre català a la 6a taula). En l’apartat femení hi ha l’Adahara Carrasco amb l’Angelo Díaz, i la Júlia Pinyol amb l’Èric Iborra (segon encontre català de la ronda). Per últim, hi ha un tercer encontre català entre els jugadors l’Álex Burriel i l’Adrià Polo.

Després d’una tarda emocionant, en Dani Salinas i l’Albert Fernández han aconseguit obtenir el punt que els porten a la tercera posició empatats amb dos jugadors més. Per altra banda, en Pol Ortiz ha superar a en Nico Aleksayan i ha fet que ja no pugui optar al podi. En l’apartat femení, l’Adahara no ha pogut guanyar al seu contrincant perdent tota opció de lluitar pel podi. La Júlia Pinyol, ha superat a l’Èric Iborra i es troba empatada amb tres jugadores més a 5,5 punts en la primera posició abans de l’última ronda.

La classificació dels catalans després de la vuitena ronda és:

Posició

Nom

Punts

4

Fernandez Climent, Albert

6,5

6

Salinas Tomas, Daniel

6,5

10

Ortiz Padro, Pol

6,0

12

Villa Tornero, Alex

6,0

21

Teply Koutsky, David

5,5

23

Aleksanyan Israilyan, Nico

5,5

31

Pinyol i Llora, Julia

5,5

41

De la Riva Reina, Marti

5,0

42

Clotet Mas, Dan

5,0

56

Iborra Polo, Eric

4,5

62

Carrasco Gomez, Adahara

4,5

71

Martinez Adell, Xavier

4,0

75

Vila I Bague, Arnau

4,0

97

Cantero Magallon, Alejandro

4,0

102

Burriel Beltran, Alex

4,0

103

Benseny Martinez, Guerau

4,0

116

Carrasco Gomez, Ariadna

3,5

120

Polo Sanchez, Hector

3,5

124

Jurca Szabo, Gerard

3,0

128

Polo Sanchez, Adrian

3,0

129

Cantero Magallon, Inigo

3,0

132

Toquero Gracia, Laura

3,0

133

Zafra Bono, Elsa

3,0

 

Demà dissabte, ens espera una última ronda molt interessant. A les primera taula s’enfronten en Javier Habans (8 punts, que avui ja ha aconseguit el campionat) amb en Víctor Navarro (7 punts). Els segueixen 4 jugadors amb 6,5 punts, els catalans Albert Fernández i el Daniel Salinas que jugaran a la segona taula i en Martín Horcajuelo i l’Ivan Povshednyi que jugaran a la tercera taula. En l’apartat femení 4 jugadores (Alba Barranco, Cristina Sureda, Marien Bagues i Júlia Pinyol) es troben amb 5,5 punts i 3 més (Nerea Cereijo, Yeva Yeghikyan i Silvia González) amb 5 punts. Totes elles amb opcions pel podi que dona a lloc a una plaça al mundial.