Dimecres, dia 1 d’agost, en el campionat d’Espanya d’edats sub-18 es van jugar dues rondes més, la 4a i la 5a ronda (matí i tarda).

Pel matí el Gerard Ayats va continuar sumant victòries i consolidant-se en el grup líder del campionat, mentre que els jugadors Jaume Ros, l’Héctor Sama i el Guerau Masagué, que tenien 2.5 punts, no van passar de les taules. L’altre jugador amb 2.5 punts, el Xavier Marzo, no va poder puntuar contra el Mestre Internacional andalús Perez.

Tanmateix, el Guillem Porta i el Jaume Rovira van guanyar les seves partides mantenint el punt de distància respecte el grup líder.

Un cop van acabar totes les partides dels catalans, van anar a dinar, descansar i a la tarda tornar a la següent partida.

El Gerard Ayats va fer taules amb el Mestre Fide navarrès Bayo, mentre que l’andalús Orantes va guanyar i va augmentar el grup líder amb aquests 3 integrants, tots amb 4.5 punts. El Guillem Porta, el Guerau Masague i el Jaume Rovira van guanyar les respectives partides per no deixar escapar els líders i tenir-los aprop. En Jaume Ros va guanyar a l’Héctor Sama en l’enfrontament de catalans de les primeres taules. Al guanyar, el Jaume Ros aconsegueix la mateixa puntuació que els anteriorment esmentats, 4 punts de 5 possibles.

Pel que fa a les jugadores, l’Andrea Jausàs després de guanyar les dues partides d’ahir, es col·loca en segona posició amb 3 punts. A mig punt, i de moment líder de la classificació femenina, hi ha la gallega Mireya Represa, campiona d’Espanya sub-16 de l’any 2017.

L'Andrea Jausàs durant una partida del torneig.

 

Aparellaments ronda 6