Sub-14

Ronda 1

La selecció catalana sub14 ha debutat contra l’equip de Cantabria. La victòria ha estat força còmoda, amb tres partides guanyades i una perduda. En el primer taulell, l’Edgar Roca ha sacrificat un peó per la iniciativa i, encara que ha deixat passar un cop tàctic definitiu, ha acabat per imposar el seu atac. En el segon taulell el nostre jugador, Aitor Funes, ha jugat una bona partida però una errada de càlcul de triangulació en un final de reis i peons ha fet que en comptes de guanyar hagi perdut.

Per sort, les noies tenien el seu dia i la Júlia Pinyol ha jugat una precisa partida posicional en el tercer taulell, ocupant la columna oberta i mostrant la força de doblar les torres a la setena fila. Per últim, l’Arami Lobo ha jugat la seva Siciliana Najdorf, i ha aprofitat una errada tàctica del seu rival per guanyar qualitat i poc desprès la partida. Cal senyalar que tant la Júlia com l’Arami son jugadores sub12 jugant contra oponents d’una categoria d’edat superior.

 Un bon començament pels nostres jugadors.

 

PINYOL I LLORA,JULIA (1572) - GABANCHO TORRE,JIANG MEI (1340) [E06]

 

U14 SPANISH YOUTH STATE TEAM CHAMPIONSHIP CHESS24.COM (1.3), 22.06.2019

 

1.d4 Nf6 2.c4 e6 3.g3 d5 4.Nf3 Be7 5.Bg2 0–0 6.Nbd2 c5 7.b3 Nc6 8.e3 Ne4 9.0–0 Bf6 10.Bb2 Nxd2 11.Qxd2 b6 12.cxd5 exd5 13.Rac1 Be7 14.Ba3 Nb4 15.Bxb4 cxb4 16.Ne5 Bb7 17.Bh3 Qd6 18.Qc2 Bd8 19.Nc6 Qh6 20.Kg2 Bxc6 21.Qxc6 Qxc6 22.Rxc6 Bf6 23.Rfc1 Rfd8 24.Rc7

XABCDEFGHY
8r+-tr-+k+(
7zp-tR-+pzpp'
6-zp-+-vl-+&
5+-+p+-+-%
4-zp-zP-+-+$
3+P+-zP-zPL#
2P+-+-zPKzP"
1+-tR-+-+-!
xabcdefghy

g6 25.Rb7 Bg7 26.Rcc7 Bf8 27.Rxf7 a5 28.Rxh7 Rd6 29.Rhd7 Rc6 30.Rxd5 Ra6 31.Rd8 Rc2 32.Be6+ 1–0

 

Ronda 2

Match “El Clásico” contra la selecció madrilenya, que sempre han sigut encontres molt disputades. En aquesta ocasió hem perdut 3-1 però teníem el 2-2 a tocar. Una llàstima.

En el primer taulell l’Edgar Roca ha plantejat la Caro-Kann contra el seu rival, però s’ha trobat amb una línia posicional que el madrileny Reyes ha dominat molt bé. Encara que s’ha defensat amb enginy a la llarga s’ha quedat sense espai i ha perdut en un final de torres.

La partida clau ha estat l’enfrontament en el segon taulell entre el Roger Bernado que debutava i el xinès-madrileny Li Yinrui, un conegut habitual molt tàctic i perillós. Roger ha fet una partida espectacular, però no ha aprofitat un dels tres o quatre moments clars per a rematar i llavors ja se sap: si no remates, et rematen a tu, i així ha estat.

En el tercer taulell la Ainhoa Casares també ha debutat i ha jugat molt be l’obertura Siciliana amb negres però ha errat en la tàctica i s’ha quedat perdut al mig joc. El punt d’honor l’ha fet la Júlia de nou, guanyant posicionament una nova bona partida en el quart taulell.

Demà al matí ens toca Astúries (cap de sèrie 6, nosaltres som el 5) que serà sens dubte un matx clar per veure a què podem aspirar aquí a Pamplona. Michael Rahal

 

Sub-16

Ronda 1

Aragó ha estat el rival en aquesta primera ronda. Les dues partides amb blanques, les del Guerau Masagué i la Joana Ros, s’han posat de cara molt ràpidament, amb el que el matx sempre ha estat bastant controlat. El final del Guerau ha sigut molt bó, amb una demostració de tècnica admirable. La Joana ha iniciat un atac en la Siciliana Tancada i davant el joc passiu de la rival tot ha estat fàcil.

Les dues partides de negres, les del Llibert Céspedes i la Laura Povill, s’han mogut entre la igualtat i la lleugera desavantatge, en una Obertura Anglesa el primer i un Drac accelerat la segona. Però al final, dues taules amb negres i dues victòries amb blanques han donat el resultat final de 3 a 1 bastant just. Un bon inici.

Ronda 2

Astúries era un rival més complicat a priori. El Guerau, al primer tauler, ha tingut una partida molt tensa tota l’estona, en una típica posició de peons penjats. Ha pogut guanyar però també perdre, amb el que les taules finals semblava un resultat just.

En el segon tauler el Victor Álvarez ha guanyat molt fàcil amb blanques. Després d’una variant secundària de la francesa en la que el negre ha quedat bé, ràpidament ho ha espatllat i ha permès al Victor jugar senzill i contundent.

El en tercer tauler, la Joana ha sorprès fent la Siciliana amb negres, ha igualat amb comoditat per anar millorant poc a poc fins a la victòria final. Bona partida.

Per acabar, en el quart tauler l’Anais ha jugat una partida molt complicada. Ha aconseguit clar avantatge d’obertura, ha segut jugant molt bé, i quan semblava que anava a ser fàcil, una errada ha permès a les negres tornar a entrar a la partida. En un final difícil de jugar, amb qualitat de menys a canvi de peons, l’Anais s’ha imposat a la seva rival al tenir les idees més clares sobre el que havia de fer. Una victòria molt lluitada.

Resultat final, 3,5 a 0,5. Molt bon resultat que ens col·loca en primera posició del torneig empatats amb tres equips més.

Jordi Magem