Del 15 al 20 de Juliol estarem disputant el Campionat d'Espanya en la Categoria Sub-16.

La Delegació Catalana compte amb 23 representants, amb 16 jugadors i 7 jugadores.

En aquesta categoría Sub-16 destaquem el nivell que trobem entre els escaquistes, amb 3 Mestres FIDE de nois i 2 Mestres FIDE de noies, i destacar especialment la participació del número 1 del Rànquing i guanyador l'any passat del Campionat del Món Sub-14 a Grècia, l'aragonés Pedro Antonio Ginés Esteo.

És el primer any que faig de Delegat en aquesta categoria Sub-16 i si he de destacar una cosa, és la gran esportivitat, entre els jugadors i jugadores de les diferents Comunitats Autonòmes, no només davant del tauler si no també fora d'ell. Si bé és cert, es coneixen ja des de fa molts anys de les anteriors categories, però la sensació de germanor entre ells i elles és a la fi, un dels valors més importants que es porten tots durant aquesta setmana que dura el Campionat.

Pel que fa a la competició en sí, doncs evidentment, tots venen a guanyar i emportar-se el bitllet cap a l'Europeu, a Bratislava, en el mes d'agost, i per això la nostra expedició està i estarà donant tot per aconseguir la màxima classificació aquests dies.

De moment, tenim amb 3 punts al Victor Álvarez, al Guerau Massagué i la Joana Ros. Amb 2,5 punts al Carles Martin. Amb 2 punts al Sergi Prats, l'Arnau Salvans, la Vinyet Palau, el Marc Martínez, el Gorka Parra, l'Álex Bes, la Laura Viñolas, l'Àlex Alcón i la Catriona Dartmann.

Amb 1,5 i mig l'Oscar Cubero, el Hong Wei, l'Eduard Domínguez, l'Anaïs Garcia, l'Adrian Garcia i amb 1 punt el Saul Marabajan, l'Arnau Parra, la Laura Povill, l'Alba de Lomas i el Dídac Domínguez.

A part de la meva funció de delegat, estem acompanyats amb els entrenadors Jordi Magem i el José González, com en cada categoría, 2 entrenadors de luxe per a la nostra Delegació.

Destacar que en aquesta categoria deixen entrar a la sala als pares en una zona acordonada per veure l'ambient de competició dels seus fills i filles, una mesura acertada ja què apropen als pares i mares a veure la concentració que tenen en plena partida.

Aquesta tarda, jornada de descans, demà dues rondes importants, la 4a i 5a on segur que presentarem les nostres candidatures per estar entre els primers classificats al final del Campionat.

Roberto Villa Izquierdo

 

Partides en directe

Campionat d'Espanya sub-16

Galeria de fotos sub-16