Nota alta a la participació de la delegació catalana a Salobreña, al campionat estatal sub-8. El Pau Mulet, després de guanyar les dues partides de la darrera jornada, l'última contra el seu company de federació, en Guillem Torres, ha aconseguit la medalla de bronze del campionat, amb 6 punts de 8. El jugador del Mollet ha sabut gestionar a la perfecció el seu temps al llarg de tot el torneig i només ha perdut contra els dos primers classificats. Estem davant un jugador de llarg recorregut. La seva maduresa és sorprenent en un nen de 8 anys. La nostra més sincera enhorabona al jugador, a la seva familia i al Mollet club d'escacs.

Pau Mulet, bronze

Per altra banda, a vegades, els desempats no ens afavoreixen com esperem, i el Jordi Linares, que s'ha mantingut com el primer jugador català a la classificació general fins la darrera jornada, també amb 6 de 8, s'ha hagut de conformar amb la quarta posició. Això és degut al sistema de desempat, ja que en Pau Mulet va jugar amb el primer i el segon classificat, i en Jordi Linares amb cap d’ells. El Jordi, però, ha fet un campionat excepcional. El Jordi s'ha quedat a les portes de la medalla per segon any consecutiu (l'any passat també es va quedar a un pas de la medalla en la categoria sub-7), i això ha fet que el jugador hagi acabat força decebut. De totes maneres, els escacs catalans tenen en el Jordi una autèntica joia. Les medalles arribaran, segur. Endavant campió!

L'última jornada ha deparat dos enfronaments directes entre jugadors catalans, al top-10. 4 jugadors començaven l'últim matx amb 5 punts i amb ganes d'acabar dels 5 primers. La fortuna ha somrigut al Pau i al Jordi, que han trobat en el Guillem Torres i el Joan Villa, uns digníssims rivals. La partida final entre el Pau i el Guillem ha estat especialment emocionant, amb alternatives pels dos jugadors. El Guillem, després de 5 victòries consecutives ha cedit la seva tercera derrota i ha acabat el campionat amb un bon 5 de 8, i 17è a la general. Tots estem convençuts que el Guillem ens donarà moltes alegries en un futur.

Un atre jugador amb una projecció bestial és el Joan Villa. Finalment, ha quedat tercer classificat en la categoria sub-7, en un final molt desafortunat. Tota la delegació estava pendent d'una partida en la qual, si el rival directe del Joan perdia, ell guanyava la medalla de plata. El rival del Joan tenia la partida perduda però, a última hora, el seu oponent s'ha deixat la dama i a nosaltres ens ha deixat sense medalla. El Joan ha quedat 13è de la general, amb 5 de 8 i la sensació que l'any vinent serà un seriós aspirant al títol absolut de la categoria.

També ha deixat bones sensacions l'Adrià Pérez, un jugador molt tàctic i amb molta projecció que les dues últimes jornades ha aconseguit gestionar millor el seu temps. Això s'ha traduit en una millora substancial del seu joc. Avui ha fet una primera partida molt seriosa, guanyant un bon oponent. La segona, però, l'ha perduda i ha acabat en la posició 28 amb un digne 4 de 8. 

També molt contents amb l'Adrià Colon, que ha anat de menys a més i ha aconseguit superar la frustració de les primeres jornades, sumant tres victòries. En total, 3 de 8 i 45è de la general. L'Adrià va arribar al torneig una mica desentrenat, però per poc que s'hi posi, segur que anirà amunt. Avui, ens ha deleitat amb un brillant sacrifici d'alfil i cavall per coronar dama a la seva primera partida.

I la nostra benjamina, la Nuria Linares, ha acabat amb 1 de 8, en la posició 58. La Nuria ens ha robat el cor a tots els components de la delegació per la seva energia i simpatia. Amb el mestre del seu germà al costat, no tenim cap dubte que d'aquí poc temps en sentirem a parlar.

I fins aquí les cròniques de la categoria sub-8. Molta sort a tots els jugadors de les categories superiors. Les properes setmanes tenim emocions fortes assegurades.

Fotografia de tota la delegació catalana.

 

Classificació catalans:

Pos. Nom Pts.
3 Mulet Polo, Pau 6,0
4 Linares Miralles, Jordi 6,0
13 Villa Peiro, Joan 5,0
17 Torres Herrera, Guillem 5,0
28 Perez Llaurado, Adria 4,0
45 Colon Palahi, Adria 3,0
58 Linares Miralles, Nuria 1,0

 

Classificació final