Després de sis dies de competició arriba l’últim dia gairebé sense adonar-nos, segurament els jugadors no deuen pensar el mateix després de 9 rondes amb les corresponents preparacions i revisions. L’edició del Campionat d’Espanya de Joves del 2020 marcarà un abans i un després, ja que els jugadors han trobat la seva medalla a la participació a sobre del seu tauler a la última ronda i, sense cerimònia d’entrega de trofeus, els nous campions no han pogut caminar pel seu passadís ple de nens a qui sortejar per arribar a la taula de copes, només uns pocs des de la terrassa del costat de la piscina hem vist l’entrega dels trofeus embolicats en plàstic que cada nen agafava directament, tal com indicava el protocol.

Pel que fa als jugadors catalans, les tres últimes rondes no han acabat de donar el resultat esperat per aquells que tenien opció a podi. A la classificació general el Daniel Salinas després de jugar amb el primer del rànquing, Javier Habans, i aconseguir unes treballades taules, jugava la darrera ronda amb un sub-11 com ell. Al final de la partida han signat unes taules que li ha donat el campionat sub-11 al seu adversari pel desempat, aconseguint el Daniel quedar segon sub-11 i sisè a la general.

Daniel Salinas amb el seu pare i la copa de segon sub-11.

Mentres el Nicolás Aleksanyan guanyava les dues darreres rondes i aconseguia classificar-se un lloc per davant del Daniel també amb 6,5 punts. En David Teply amb una molt bona última part del campionat amb 2,5 punts de 3 i partides molt llargues en gairebé totes les rondes, aconseguia amb 6 punts quedar en 13ena posició. En Pol Ortiz, l’Eric Iborra i l’Albert Fernández han quedat el 23è, 24è i 29è respectivament, en un campionat que mai sabíem com acabarien les seves partides, era una gran incògnita veura com els anàvem seguint a la retransmissió, però podien fer un tomb en qualsevol moment, grans jugadors sens dubte que sempre treuen bons resultats.

A la classificació femenina la Julia Pinyol partia a la vuitena ronda com a tercera jugadora femenina amb 4,5 punts, amb un campionat força complet, però un mal final de la vuitena ronda amb pràcticament la partida al seu favor la deixava bastant disgustada i no ha pogut a la darrera ronda trobar les forces per rematar el campionat, pel que ha quedat fora del podi. De vegades et trobes amb aquests aspectes no tant de joc com de circumstàncies colaterals que canvien una situació a priori favorable.

 

 

En Guifre Ferre, Raúl Marcos i Daniel Martos han fet 4,5 punts amb partides molt interessants com mostraven i comentàvem durant el seguiment de les retransmissions. La Laura Toquero amb 4 punts i l'Adahara Carrasco amb 3,5 punts amb opcions per la classificació femenina sortint cinquena i primera del rànquing femení inicial han tingut dos parts del campionat ben diferents, si ajuntem la primera part de l'Adahara i la segona de la Laura es podrien compensar les partides que no han jugat al seu nivell. Per acabar l’Oriol Pelegrí amb 3 punts i l’Ariadna Carrasco amb 2,5 punts, tots dos de primer any, segur que l’any vinent demostrareu tot el que sabeu amb un any més d’experiència.

Agrair la dedicació i recolzament de tots els entrenadors que en aquest cas hem tingut 100 % online, i en especial al MI Michael Rahal com entrenador de la Federació Catalana d’Escacs i que ha col·laborat també amb comentaris per a les nostres cròniques, segur que seran de molta utilitat als jugadors. Agraïm a la FEDA l’organització de la competició sense cap incidència i a la Patricia Clarós les fotos publicades que ens han permès a diari tenir fotos dels jugadors i les partides a la sala de joc, infranquejable per la resta.

Només afegir que la darrera nit tots els jugadors van sopar a la mateixa taula i sens dubte han nascut noves amistats, després d’una setmana junts els contactes dels seus mòbils han anat creixent i creant xats nous amb jugadors d’altres comunitats, que segur serviran per mantenir-se en contacte i trobar-se en propers campionats.

Agrair a les famílies i acompanyants l'empatia i recolzament a tots els jugadors, sense vosaltres això no seria possible i els vostres fills segur que us ho agraeixen. Sort a les següents categories, molts encerts i salut, donem el relleu al sub14 que seguirem amb molt d’interès.

 

Classificació final

Fotografies