ANDORRA I BARCELONA EQUIPS DE DIVISIÓ D’HONOR

Els primers equips dels clubs Colon Sabadell Chessy, Escola d’Escacs de Barcelona i Barberà continuen amb la seva lluita particular pel títol i no afluixen. Només els sabadellencs depenen d’ells mateixos i cada vegada estan més a prop de revalidar el títol, però encara res està decidit.

La batalla per evitar el descens està més emocionant que mai. Només Gerunda i Cerdanyola del Vallès respiren tranquils  amb 4,5 i 4 punts respectivament. Olot i Sant Cugat amb 3 punts no tenen garantida la salvació i la resta d’equips, Foment, Peona i Peó, Catalunya Escacs Club, i Lleida amb 2,5 punts, encara tenen opcions de romandre a la Divisió d’Honor.

A la resta de categories, ja tenim classificacions  de la fase regular a l’espera de diputar les fases finals i eliminatòries d’ascens i descens.

Han assolit la primera plaça dels seus grups de Primera Divisió i, per tant, ja són clubs de Divisió d’Honor: el Barcelona, que confirma la seva extraordinària trajectòria i guanya el seu darrer partit contra el Sant Martí per 6 a 4 i l’Andorra equip que ha aconseguit l’ascens directe a la màxima categoria dels escacs catalans, després de la seva victòria contra el Terrassa. Els equips de Valls i Escola de Salou es disputaran la tercera plaça d’ascens a la Divisió d’Honor en una eliminatòria que promet ser molt emocionant.

A la Segona Divisió, els equips campions de grup i, per tant, que pugen directament a la Primera Divisió han estat: el Colon Sabadell Chessy, el Sant Adrià, La Lira i el Sant Andreu B. La promoció d’ascens la disputaran: Granollers-Canovelles, Vilafranca, Gran Penya i Tarragona.

La Lliga s’atura durant dues setmanes, on es disputaran els Campionats de Catalunya Absolut, d’Edats i Femení. Les fases finals de la Lliga i les fases eliminatòries d’ascens i descens es jugaran els dies 8 i 15 d’abril. Els dies 7 i 14 d’abril es disputarà les dues rondes finals de la Lliga, de les quals la darrera es jugarà en local únic a la Ciutat de Barcelona. I la Final de Copa es disputarà també a Barcelona el dia 22 d’abril.