El Circuit Català d’Oberts Internacionals d’Escacs està format per un conjunt de torneigs internacionals que es disputen de maig a setembre. Està organitzat per la Federació Catalana d’Escacs, i compta amb el patrocini del Consell Català de l’Esport (Generalitat de Catalunya). L’edició del 2016 compta amb un total de 23 torneigs, més un d’aspirant. Aquests 23 torneigs es divideixen en 12 de ritme clàssic i 11 de ritme actiu.

Tots els torneigs han de reunir un conjunt de requeriments organitzatius i de dotació econòmica suficient per a garantir una qualitat alta. Es disputaran un total aproximat de 25.000 partides d'escacs, algunes de les quals seran retransmeses en directe per Internet.  Participaran uns  4.000 jugadors, de més de 50 nacionalitats diferents.

A més dels premis de cada torneig, la Federació Catalana d'Escacs estableix una classificació, en funció dels resultats aconseguits als diferents Torneigs del Circuit. La dotació de premis per a aquesta classificació del Circuit del 2016 es de 12.000€. A més d’aquesta quantia, cada torneig estableix la seva particular dotació de premis. Això fa que el conjunt del Circuit d’aquest any repartirà uns 110.000€.

 

 

Organitza: Patrocina:
fcetrans consell

 

Col·labora

 
ufec