Ja tenim campions del Campìonat de Catalunya d'edats 2016 que es va celebrar entre els dies 19 i 24 de març a Vila-seca, a l'Hotel**** Palas Pineda.

A la categoria sub-10, En David Acevedo, de l'Alt Empordà-Peralada, va quedar campió sense cedir cap partida, aconseguint 9 punts de 9 rondes. El va seguir el Jaume Alcón, del Geva-Cea, Jordi Camprubí, del Banyoles, i Roger Bernadó, del Scc Sabadell Chessy, amb 7 punts. Amb 6.5 punts van quedar Àlex Miró, de la Paretana, Leo Gardner, del Sitges, Àlex Altomonte, del Badia, i el Gerard Añó, del Peó Vuit. Tots aquests jugadors van tenir premi, ja que en tenien els 8 primers de la classificació final.

Categoria sub-10 amb els tres primers en els esglaons del podi.

Classificació final

A la categoria sub-12, en Llibert Céspedes, del Tres Peons, es va imposar a la darrera ronda al Daniel Álvarez, del Foment Martinenc, i així va aconseguir el títol de campió de la categoria. El Pau Pueyo, del Sant Boi, també va guanyar la seva partida davant del Grigory Bulygin, de l’Escola d’Escacs de BCN, aconseguint la segona posició amb 7 punts. Els segueixen un grup nombrós de 6.5 punts encapçalat per en Daniel Álvarez, del Foment Martinenc,Josep Navajas, del Vall del Tenes, Jan Travesset, del Sant Andreu, Nicolas Jiménez, del Peona i peó, Adan Sierra, del Cerdanyola del Vallès, Arnau Castillo, del Vila Olímpica, Hong Wei Zheng, del Montornés, i Álex Ramon, del Ripollet. Com a la resta de categories, només els 8 primers estan premiats.

Tots els premiats de la categoria sub-12.

Sergi López, del Montmeló, tot i perdre la darrera ronda contra el Marcel Claramunt, de l’Ateneu Colón, va quedar campió de la categoria sub-14 amb 7 punts i per desempat. Amb els mateixos punts Víctor Álvarez, del Foment Martinenc, Hèctor Sama, de La Lira, Joana Ros, del Sant Boi, i Marcel Claramunt, de l’Ateneu Colón, van seguir al Sergi. Les següents posicions van ser per en Sergi Riu, del Foment Martinenc, Sergio Martínez, del Scc Sabadell Chessy, Àlex Maria, del Llinars, i en novena posició Guerau Masagué, del Lleida, amb 6.5 punts.

Premiats de la categoria sub-14.

A la categoria sub-16, en Guillem Porta, de l’Ateneu Colón, va quedar campíó amb 8 punts. En Gerard Ayats, del Llinars, amb un punt menys, va aconseguir la segona posició. Xavier Povill, del Peona i peó, i en Jaume Rovira, del Gerunda, el segueixen amb 6.5 punts. De la 5a a la 8a posició han quedat els jugadors Manuel Pulido, del Peona i peó, Pau Toquero, del Llinars, Jaume Ros, del Sant Boi, i en Magí Bernat, del Catalunya, amb 6 punts.

Alguns premiats de la categoria sub-16.

En Pere Garriga, del Mollet, va estar intractable en el seu darrer any de la categoria sub-18 aconseguint 9 punts de 9 possibles. El va seguir el Mestre Català, Llàtzer Bru, del Cerdanyola del Vallès, amb 6.5 punts, i el jugador del Vila Olímpica, Àlex Ventura, amb 6 punts. Seguit dels tres primers hi havia un grup de jugadors amb 5.5 punts encapçalat pel Mestre Català, Daniel Garcia, del Peona i peó, i seguit del Max Orteu, de l’Escola d’Escacs de Barcelona, el Xavier Martínez, del Tres Peons, Adrian Jiménez, del Cerdanyola del Vallès, Oriol Serra, de l’Alt Empordà-Figueres, Oriol Panades, del Llinars, Oriol Urrutia, del Castellar del Vallès, Marc Masalias, del Valls, i Marc Torrents, del Peona i peó.

Categoria sub-18

A més dels premis individuals, també hi ha els premis per equips: la Copa Promoció i el Trofeu Jordi Puig. Els tres campions de la Copa promoció, que són de la categoria sub-10 i sub-12, van ser el Sant Andreu, seguit del Foment Martinenc i del Llinars, segon i tercer respectivament.

Els equips campions de la Copa Promoció.

Del Trofeu Jordi Puig, que són de la categoria sub-14 a sub-18, els equips campions són el Peona i peó, l'Ateneu Colón i el Llinars del Vallès.

Equips del Trofeu Jordi Puig, com a campió el Peona i peó, seguit de l'Ateneu Colón i el Llinars com a tercer.