Aquest dissabte es va celebrar a Manresa, a l’Escola Joviat, el XV Memorial David Garcia Ilundain, i que actualment és el Campionat de Catalunya d’Escacs Actius d’Edats.

Es varen inscriure més de 300 nens i nenes de tot Catalunya i de totes les edats des dels 6 als 20 anys.

L’Escola va col·laborar no només cedint els espais, si no que es va implicar des del primer moment tant en la organització com en el desenvolupament del Campionat. Tampoc es varen descuidar dels pares ja que varen fer unes xerrades de psicologia esportiva i un tast de vins. També hi havia la possibilitat, en col·laboració amb l’Ajuntament, de fer visites turístiques a diferents indrets de la ciutat. Aprofitant que estàvem en una escola d’Hoteleria d’on ha sortit alguna estrella Michelin, vàrem poder gaudir d’un dinar en el mateix recinte on es jugava.

I a nivell esportiu, dir que  a la categoria SUB-8 va guanyar en Daniel Salinas del Colon Sabadell Chessy amb 8 punts, fent ple de victòries. El va seguir l’actual Campió de Catalunya i medalla de bronze als Campionats estatals de l’estiu, de la categoria, l’Àlex Villa del C.E. Montornès i que només va perdre amb el Campió. Darrera d’ells un seguit de 5 jugadors amb 6 punts i que pel desempat varen quedar, tercer en Pau Manel Prada de la Paretana, quart en Guillem Visa del C.E. Ivars d’Urgell i cinquè en Magí Belvís del C.E. Sant Joan Despí.

A la categoria SUB-10, va guanyar en Gerard Añó del Club d’Escacs Peó 8 de Roquetes i que només va cedir unes taules a la darrera ronda que el certificaven com a Campió. En Gerard acaba un any espectacular després de quedar Campió de Catalunya amb 9 de 9, d’aconseguir la medalla de plata als Campionats estatals on només va perdre la darrera partida i que va impedir que culminés un molt bon torneig amb la medalla d’or i ara aquest nou títol. El van seguir amb 7 punts, perdent només amb el Campió, en segona posició l’Aramí Lobo del C.E. Llinars i en tercera  posició l’Aleix Miró de la Paretana. Per darrera, ja amb 6 punts, quart en Pol Ortiz del C.E. Tres Peons i el Nicolàs Aleksanyan de Peona i Peó.

A la categoria SUB-12, va guanyar en Jan Travesset del C.E. Sant Andreu destacat amb 7,5. Amb 6 punts, 3 jugadors, Arnau Gonzalez del Vall del Tenes, l’Arnau Castillo del Vila Olímpica i en Roger Bernadó del Colon Sabadell Chessy. El cinquè classificat en David Acevedo del C.E. Alt Empordà.

A la categoria SUB-14 el Campió va ser l’Arnau Salvans del C.E. Calldetenes. El seguiren a mig punt en Víctor Àlvarez del Foment Martinenc en segon lloc i en Sergi Prats del C.E. Llinars tercer. Amb 6 punts quedaren en Llibert Céspedes del Tres Peons quart i en Guerau Masagué del C.E. Lleida cinquè.

A la categoria SUB-16, que va jugar conjuntament amb els SUB-20, va guanyar l’Albert Castillo del Vila Olímpica, acabant invicte igual que el segon, l’Héctor Sama de la Lira. El tercer classificat fou en Ferran Solé del C.E. Lleida. Aquests tres jugadors varen quedar just darrera del Campió del Grup de SUB-20.  En quart lloc es va classificar l’Abel Làzaro del C.E. Olot i cinquè l’Alejandro Sama de La Lira.

A la categoria SUB-20, el Campió va ser en Xavier Martínez del Tres Peons. Segon i darrera dels tres primers SUB-16, el Marc Arnijas de Llinars, seguit de tres jugadors de Peona i Peó, Adrià Pérez, Ferran Cervelló i en cinquè lloc, en Carlos Martínez.

La competició per equips, en que puntuen els tres jugadors millor classificats de cada club, va ser guanyada a SUB-8 pel Montornès C.E., Seguit del C.E. Mollerussa i el C.E. Alt Empordà en tercer lloc.

El C.E. Llinars va ser Campió a la categoria SUB-10, seguit de la Paretana i el C.E. Tres peons.

A la categoria SUB-12, i de manera destacada, va guanyar Sant Andreu. El segon classificat i gràcies al millor desempat, va ser el C.E. Alt Empordà seguit en tercera posició pel Colon Sabadell Chessy.

A SUB-14, primer va ser el Foment Martinenc, seguit a només mig punt, pel C.E. Llinars. Ja més allunyats, dos clubs empatats. Per millor desempat va quedar tercer el C.E. Gerunda.

Finalment en el grup dels SUB-20 on jugaven també els SUB-16 i SUB-18, el club Campió va ser el Peona i Peó C.E., seguit de la Lira en segon lloc i de l’Ateneu Colon en tercer.

CAMPIONS

Sub-20: Xavier Martinez Pla (Tres Peons)

Sub-14: Arnau Salvans Serra (Calldetenes)

Sub-12: Jan Travesset Sagré (Sant Andreu)

Sub-10: Gerard Añó Pla (Peó Vuit)

Sub-8: Daniel Salinas Tomas (SCC Sabadell)

CLASSIFICACIONS

NOTÍCIA AL XIULET FINAL