Ahir, dia 27 de juny, es va iniciar el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques de les categories sub-14 i sub-16. Es van jugar dues rondes, una pel matí (10:00 hores) i una altra per la tarda (17:00 hores).

Els equips els formen el Campió i 1a noia del Campionat de Catalunya d’edats de les categories sub-14 i sub-16 i la resta escollit per al Director Tècnic de la Federació Catalana d’Escacs. Els integrants dels equips són:

Sub-14:

 • Carles Martín Barceló (Campió categoria sub-14)  
 • Jan Travesset Sagré (Designat pel Director Tècnic)  
 • Llibert Céspedes Llaverias (Designat pel Director Tècnic)  
 • Vinyet Palau Barrufet (Campiona categoria sub-14)
 • Catriona Dartmann Aubanell (Designada pel Director Tècnic)  
 • Ainhoa Casares Bonals (Designada pel Director Tècnic)

Sub-16:

 • Guerau Masague Artero (Campió categoria sub-16)  
 • Pol Brunet Gil (Designat pel Director Tècnic)  
 • Héctor Sama Salinas(Designat pel Director Tècnic)  
 • Joana Ros Alonso (Campiona categoria sub-16)
 • Anna Sargsian (Designada pel Director Tècnic)  
 • Laura Povill Clarós (Designada pel Director Tècnic)  

 

Equip sub-16: d’esquerra a dreta, Anna Sargsian, Laura Povill, Joana Ros, Pol Brunet, Guerau Masagué i Héctor Sama, amb el seu entrenador, en Jordi Magem.

 

A cada ronda juguen 4 esportistes i s’ha de jugar sempre 2 nois i 2 noies en joc.

Tot i els resultats de la primera ronda, els matxos van ser més igualats del que indica el resultat final. Pel que fa a la categoria sub-14, l’equip integrat per Carles Martín, Jan Travesset, Catriona Dartmann i Vinyet Palau, va guanyar a Castella i Lleó per 3.5 a 0.5 i els sub-16, integrat per Hèctor Sama, Pol Brunet, Joana Ros i Anna Sargsian, per 4 a 0 a Navarra.

A la ronda de la tarda, els sub-14 amb en Jan Travesset, en Llibert Céspedes, Vinyet Palau i Ainhoa Casares, van guanyar, aquest cop amb un resultat més ampli, a l’altra Castella (3.5 a 0.5). L’equip de sub-16, amb els integrants Guerau Masagué, Pol Brunet, Joana Ros i Laura Povill, van guanyar 2.5 a 1.5 a Astúries.

Pel que fa a la classificació final, es comptabilitzen els punt per matx, 2 punts per matx guanya, 1 per matx empatat i 0 per a matx perdut. Així doncs, Catalunya encapçala la classificació a les dues categories, havent aconseguit 4 punts i a mig punt de desempat respecte el segon classificat. El desempat és el sistema olímpic, és a dir, la suma de resultats individuals de cada matx,

Aquest matí es juga la 3a ronda on els dos matxos es juguen contra Madrid, número 1 de rànquing a les dues categories.

 

Equip sub-14 a la 3a ronda.

Classificació sub-14

Classificació sub-16

A la vegada, avui, dia 28 de juny, es dona el tret de sortida als Campionat d'Espanya d'edats que es juguen a Salobreña (Granada) i que s'inicia amb la categoria sub-8. En 4 dies finalitzarà aquest campionat començant cada dilluns una categoria nova fins el dia 4 d’agost, que finalitzarà la categoria de sub-18.

 

Delegació catalana al Campionat d’Espanya d’edats sub-8.

 

Rànquing sub-8

De tots dos campionats es poden seguir les partides a través de la pàgina web de la FEDA (feda.org). Retransmissió