Empat del Barberà davant el Salauris. Gramenet, Terrassa, Platja d’Aro, Cerdanyola, Lleida i Tres Peons, amb 0 de 2

El Mestre Internacional Ángel Martín davant Javier Castrillón. / Club d’Escacs Gerunda

La segona jornada de la Divisió d’Honor, corresponent a la Lliga Catalana, ha deixat marcadors més desequilibrats respecte al primer dia de la competició. El Mollet va guanyar 9 a 1 al Terrassa; el Gramenet va perdre a casa 1 a 9 davant el Sant Andreu, que ja suma dues victòries; l’Ateneu Colon també amb ple de victòries després de desfer-se del Lleida per 8,5 a 1,5; i el Valls va superar el Tres Peons per 7,5 a 2,5, que deixa els de Gràcia amb zero punts. Primeres victòries a la competició del Foment, del Sant Cugat i també del Mollet al Grup I; i del Figueres al Grup II, després de superar el Platja d’Aro en un dels matxs més igualats de la jornada.

La sorpresa de la jornada ens la va deixar el Salauris puntuant a domicili contra el Barberà, un dels màxims favorits al títol, encara que mai no hagi estat campió a Divisió d’Honor. Empat a 5 dels vallesans que van patir la baixa del Gran Mestre Jaime Cuartas al segon tauler. El Barberà era superior en vuit dels deu taulers, però el Salauris va ser capaç d’aguantar el tipus i ja suma un punt i mig en dos enfrontaments.

Aquest matx va ser, precisament, un dels dos que la Federació va triar retransmetre. L’altre va ser el Mollet 9 - 1 Terrassa, que va deixar una gran partida al sisè tauler, la que van disputar el Mestre FIDE Esteban Montilla amb el kosovar Enver Sadrija. El jugador local va enllaçar un grapat de jugades excel·lents per ser un dels primers en adjudicar-se el punt en aquest enfrontament que a priori no es presentava tan desequilibrat però que va deixar un marcador tan aclaparador.

Juguen negres / Chess24

Al Grup I, els clubs de la capital del Sant Andreu i del Barcelona són els únics que sumen dues victòries. Al Grup II, amb ple de triomfs trobem l’Ateneu Colon, el Valls i el Sabadell, clar dominador de la categoria en els darrers anys.

Al Grup I de Primera Divisió, La Lira Vendrellenca, el Llinars, l’Agustí i La Lira són els únics clubs que han guanyat en les dues rondes. Encara sense puntuar tenim el Jake, el Castelldefels i el Mataró. Pel que fa al Grup II, el Barcelona B, l’Olot i el Sant Boi sumen ple de victòries. Amb zero punts trobem el Congrés, el Tarragona i el Granollers-Canovelles.

Matx entre l’Olot i el Peona i Peó / Carles Moya

 

Resultats 2a ronda Lliga Catalana