Amb el Terrassa finalment descendit, el Gerunda s’enfrontarà al Cerdanyola i el Salauris a l’Andorra en els play-offs de descens 

Seu del Colon Sabadell Chessy minuts abans d’enfrontar-se al Figueres / Armand Reig

El Barcelona, el Barberà, el Colon Sabadell Chessy i el Foment Martinenc són els quatre equips que es jugaran el títol a la fase final de la Divisió d’Honor. Tots quatre van guanyar en la darrera ronda de la primera fase de la Lliga. Barcelona i Barberà, ja classificats tots dos com a primers de grup, van superar el Terrassa i el Tres Peons, respectivament. Sabadell i Foment van patir més: tots dos clubs depenien d’ells mateixos per ser a les semifinals i no van fallar, però no van tenir enfrontaments fàcils. El Sabadell va guanyar per la mínima a un Figueres reforçat que, en cas de victòria, s’hagués colat a les semifinals contra tot pronòstic. Tot i això, l'empat sí que els hauria valgut als vallesans. Amb la victòria del Valls per 7,5 a 2,5 contra el Cerdanyola, els de l'Alt Camp haguessin empatat en el primer desempat amb el Sabadell. I el resultat particular tampoc no hauria decantat la balança, ja que tots dos equips també van empatar quan es van enfrontar. El desempat holandès hauria dictaminat que el Sabadell mantingués la segona plaça i s'hagués guanyat el dret de disputar els semifinals.

Per la seva banda, el Foment jugava amb la Gramenet, ja descendida, però que la setmana anterior ja havia estat capaç de guanyar tot un Mollet. Finalment, victòria dels del Clot per 6 a 4. La derrota els hauria deixat sense opcions al títol, perquè el Sant Andreu va guanyar, esperant una ensopegada del Foment.

Els resultats dels quatre millors equips de la Divisió d’Honor van tenir efectes col·laterals pel que fa als equips de la part baixa de la classificació. Sobretot al Grup I, on la dura derrota del Terrassa contra el Barcelona va provocar que, amb l’empat de l’Andorra contra el Cor de Marina, els egarencs siguin nou equip de Primera Divisió. L’Andorra va superar el Terrassa per un millor desempat i s’ha guanyat el dret de jugar-se a una eliminatòria la permanència, en aquest cas contra el Salauris, setè classificat del Grup II. Més enllà d’aquest Salauris - Andorra, l’altra eliminatòria per evitar el descens enfrontarà el Gerunda contra el Cerdanyola del Vallès. Els gironins van caure a Sant Cugat i no van poder salvar-se directament. L’empat entre el Cor de Marina i l’Andorra també va provocar que els badalonins se salvessin matemàticament.

Resultats Grup I

Resultats Grup II

Així doncs, Gramenet, Lleida, Tres Peons i Terrassa descendeixen a la Primera Divisió. Hi haurà dos equips més que baixaran: o Andorra, o Cerdanyola, o Gerunda o Salauris. Sant Andreu, Valls, Figueres, Ateneu Colon, Sant Cugat, Mollet, Cor de Marina i Platja d’Aro, salvats, ja no jugaran més rondes en aquesta Divisió d’Honor. Barcelona, Barberà, Sabadell i Foment es disputaran el títol.

Classificació Grup I

Classificació Grup II

A Primera Divisió, al Grup I, La Lira Vendrellenca continua mig punt per sobre de La Lira i amb un punt i mig més que el Llinars. Queden dues rondes d’infart per decidir un dels dos nous equips de Divisió d’Honor. Amb el Jake ja descendit, el Mataró i el Castelldefels tenen dues oportunitats si volen mantenir la categoria. El Sabadell B no pot badar si no vol baixar.

L’Olot guanya amb contundència davant el Congrés i és virtualment equip de Divisió d’Honor / Club d’Escacs Olot

I al Grup II, la derrota del Sant Boi a Manresa contra el Catalònia-Joviat fa que l’Olot sigui virtualment equip de Divisió d’Honor. Els garrotxins van guanyar el Congrés i en tenen prou sumant mig punt en els dos encontres que resten per certificar el seu ascens matemàtic. A la part baixa, el Congrés i el Foment B també són virtualment equips de Segona Divisió. Les dues places que resten se les jugaran el Maragall, que va guanyar el Tarragona i que encara s’encomana al miracle; el Granollers-Canovelles, el Comtal, el Tarragona i el Peona i Peó. En l’altre duel directe de la jornada, el Granollers-Canovelles va perdre per la mínima davant el Peona i Peó en un matx en què, qui perdés, sortia molt perjudicat de cara a les rondes finals.

A Segona Divisió, la Gran Penya de Vilanova se suma als ascensos de Montmeló, Tordera i Moià-Moianès i puja a Primera.

Resultats Lliga Catalana