Foment B, Vilafranca i Tres Peons B son equips matemàtics de Primera Divisió.


Es va acostant el final de la lliga Catalana per moltes categories i alguns equips ja tenen les seves divisions per l'any vinent per el que fa de Segona Divisió cap avall. A Divisió d'Honor i Primera Divisió encara falta molt peix per vendre.

A la Divisió d'Honor, el grup pel títol han fet descans en aquesta ronda 8. Al grup del descens just el contrari, han jugat i molts matxos han estat lluitats per guanyar els punts necessaris per mantenir la categoria. Victòries molt importants de l'Olot contra el Cor de Marina, del Mollet contra la Lira Vendrellenca i del Cerdanyola contra l'Andorra. El Sant Andreu i el Sant Cugat van signar l'empat. Encara és massa aviat per decidir els candidats al descens, crec que fins al final de la lliga no sabrem quins seran.

A Primera Divisió, pel que fa a les primeres posicions, no hi ha hagut canvis. Al grup I continua liderant el Tres peons-Edami amb ple de victòries, aquesta setmana va guanyar al Tordera per 2 a 8. El segueix de molt a prop el Llinars HGCRenting amb un punt de diferència, van superar al Tarragona per 3 a 7 a domicili.

Al grup II continua liderant el Vila Olímpica amb 7,5 de 8, l'equip amb la mitjana d'edat més baixa de Primera Divisió (24 anys) segueix amb el seu somni d'arribar per primer cop a la Divisió d'Honor, van guanyar al Montmeló per 8 a 2. El segueix de molt a prop el Club d'Escacs Terrassa amb 6,5 de 8, aquests van superar al Lleida per 6 a 4 i no deixen respirar als del Poblenou.
                                                                       Club d'escacs Vila Olímpica, líders del grup II.

A Segona Divisió ja tenim alguns campions matemàtics que jugaran a Primera Divisió l'any 2024. Al grup Barcelona el Foment B va certificar el seu ascens amb 8 de 8 guanyant al Congrés per 2,5-7,5 a domicili. Al grup de Lleida, un altre filial va quedar campió matemàtic, es tracta del Tres Peons B que van superar al Balaguer per 4,5-5,5 a terres Lleidatanes i són campions matemàtics per millor desempat. A Tarragona, el Vilafranca torna a la Primera Divisió després de superar per la mínima al Gandesana. Al grup de Girona és l'únic grup de Segona Divisió que encara no hi ha res decidit, encara poden canviar les primeres posicions, va primer el Calldetenes amb 7 de 8 però l'Ateneu Colon l'empaita amb 6 de 8 amb millor desempat, Gerunda B i Torreblanca amb 5,5 de 8 encara poden anar a promoció però depenent d'altres resultats.